Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım çok hırçın

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34958
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 19:01


Konu: kızım çok hırçın
Mesajı Yazan: özgecan
Konu: kızım çok hırçın
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2012 Saat 14:50
Nilçin hanım iyi günler...
kızım 4 yaşında ve son 1 aydır çok hırçın.daha önce bacağı kırılmıştı 3 ameliyat oldu o dönemde onu üzmemek adına her istediğini yaptık tabi oda bizi sömürdü.şuan iyi allaha şükür 1 ay önce kreşe başladı.kreşe gitmeden öncede çok nazlı bir çocuktu fakat kreşe gittiğinden beri çok daha nazlı agresif hırçın mız mız.kreşe çok isteyerek gitmiyor aslında orayı seviyor fakat benden ayrılmak istemiyor.benimde çalışmam gerekiyor.
bir istediği olmayınca ağlıyor zırlıyor atıyor kendini yerlere.mesela ıslak mendil istiyor elini silmek için tamam annecim vereyim diyorum ıslak mendili almaya gidiyorum bu arada ağlamaya başlıyor yani ben hazır beklicem onu ne isterse hemen yerine getiricem.bir dönem duyarsız oldum sabrettim tepki vermedim bir dönem istediklerini yapmaya çalıştım bir dönem bağırdım artık sabrımı çok zorladı poposuna bir iki tane vurdum.ve baktımki hiçbiri kar etmiyor kızınca dahada hırçınlaşıyor kızmayınca istekleri dahada artıyor.okulda böyle olmadığını söylüyor öğretmeni beni görünce farklı bir duruma geçiyor okulun kapısının önünde yere attı kendini bir keresinde öğretmeni çok şaşırdı burda hiç böyle değil dedi ama evde hep böyle dedim..
farkındayım o kırık döneminde yanlış yaptık fakat canı yanarken birde kurallar koyamadık.yanlışlarımın farkındayım yani fakat durum şuan içinden çıkılamaz bir hal aldı.bize bir öneriniz varmı ne yapmalıyız ? şimdiden teşekkürler...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2012 Saat 20:10
Merhaba
 
Çocuklar hastalık dönemlerinde ikincil kazançlar elde ederler ve evde hakimiyetlerini ilan ederler. Bunu size yapıyor olmasının altında zaten bu var, okulda yapmıyor çünkü ilgi görmüyor. Bundan sonrası için kararlı davranırsanız, ağladığında ilgisini başka yöne çekerek ya da siz bulunduğunuz ortamı terk ederek yerleşen davranış zamanla sönecektir. Ama sizin bir kez bile ağladığı için onunla göz kontağı kurmanız ya da yapmamasını söylemeniz onun için dikkati çekmek anlamına gelmektedir. Aksine mızmızlanmadığında onu ödüllendirin, çok güzel durduğunu ve onunla oyun oynayabileceğinizi söyleyin. Ağlama yere atma davranışı ortaya çıktığında da odayı terk edin kendi işinizle uğraşın ağlaması kesilene kadar da yanına gitmeyin.
 
Sevgiler



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat