Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antibiyotik etkisini ne kadar zamanda gösterir?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34974
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 17:07


Konu: Antibiyotik etkisini ne kadar zamanda gösterir?
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Antibiyotik etkisini ne kadar zamanda gösterir?
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2012 Saat 05:39
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 4,5 yaşında.Dün akşam aniden ateşlendi kulaktan 40 dereceye kadar vardı ateşi,sizin dediğiniz gibi düşürmedim.Kendi dr. aradım bekleyin 2 gün düşmezse pazartesi getirin dedi.İhtiyaç olursa calpol plus verin 1 ölçek duş aldırın dedi.Ama Akşam 10 gibi sayıklamaya başladı ve yerinden kalkamıyordu. Calpol plus vermişti dr. ondan 1 ölçek verdim.Sonra ateşi düştü ama halsizliği çok fazlaydı.Hatta ev çok sıcak ateşini düşüremiyorum diye ılık duş aldırdım sonra 2 saat kadar evde bulunduk.Sahile gezmeye çıkardım belki biraz daha serin olduğundan düşer diye.Ama gece 1 gibi tekrar ateşi çıkmaya başladı ve halsizliği çok fazla idi.Eklemlerindede ağrı vardı. Çatıya kaldırıp kullanmadığımız puseti istedi dr.a giderken bile düşünün :(((((. Dr.a gittiğimizde gece 2 idi.Yoğun bakımdaki bir hasta için bir çocuk dr.u varmış.İlgilendi boğazları beyazlamış dedi.Yeni başlıyor dedi.Amoklavin fort 400/57 70 ml verdi ve ihtiyaç halinde dolven yazdı.1 hafta kullanın dedi.Bizim dr. Çorluda biz silivride oturuyoruz.Bizim dr.muzda antibiyotik sevmiyor gecede olsa kendisini aradım.Boğazı beyazsa kullanın dedi.Griple alakası yok boğazının beyazlamasının dedi. Yinede bekledim başka ateş düşürücü vermedim ama baktım artıyor gece 04:30 gibi antibiyotiği verdim ve 35-40 dk. sonra hafiften terlemeyle ateşi düşmeye başladı.Yanlış birşeymi yaptım antibiyotik bu kadar çabuk etki edermi. Ağız kokusu çok çok hafif var ama dilinde pas yoktu.Dr.a belirttim hemen getirdiğiniz için dedi.  Sizce AB kullanımı doğru mu? Siz AB kullanmak gerekiyorsa en çok 2. dozdan sonra düşme eğilimini gösterir demiştiniz.Kullandıktan 35-40 dk.sonra ateşin düşmesi normal midir.Yani kullanımı doğru mu?  Teşekkür ederim.Saygılarımla.

Not :kan sayımı istedim WBC için ama dr. Gerek yok boğazları belli dedi. Boşuna kolunu delmeyelim dedi.( Laboratuvarda zaten çocuklardan pek kan alamıyorlar)




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2012 Saat 18:20
Gormeden ve WBC degerini bilmeden kesin bir sey soyleyemem. Ilk basta ates dusurmediginiz icin, vucut kendiside hastaligi bitirmis olabilir. Calpol+ : Uzerini iyi okursaniz; 6+ diye yazar. Yani 6 yas ve uzeri demektir. 4.5 yasa verilmez. Eger verecekseniz, gunde (24 saatte) 3 dozdan fazla vermeyin. Antibiyotigin tesiri icin, en az 4-8 saat gecmesi gereklidir. Eger tok karnina verirseniz, bu sure daha da uzar. Bana kalirsa, kendiliginden duzeldi.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat