Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35871
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 15:52


Konu: kusma
Mesajı Yazan: mehmetinlatifesi
Konu: kusma
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2012 Saat 09:37
     Hocam mrb.Benim 15 nisan 2011 doğumlu 13kg  86 cm ağırlığında bir kızım var.kızım tam bir yıl önce çok ağır bir ishal kusma geçirmişti.artık her kustuğunda ben korkar hale geldim.kızım bu 03 ekimde bi kere bakıcısında kustu bizde  ertesi  gün doktoa götürdük  doktor  midesini üşütmüş olacağını söylemiş.peditus ve  pedifen vermiş bende hiç vermedim.Bu sabah  bir kere  daha  kustu  çok gazlıydı  ağzında  çok gaz  çıkardı ve sonra  aşırı derecede  kustu.fışkırdı  resmen... doktordan  kan idrar tahlili istemiştik çünkü idrarında nanemsi bir koku var.doktor kan  ve  idrar tahlilin gereksiz olduğunu söylemiş.kızım hiç ateşlenmedi. sadece soğuk soğuk terliyor.
     Mide  üşütmesi die bir  hastalık var mı ? geceleri  sürekli üzerini  açıyor.ne  kadar  örtsekte  üşütüyor  olabilir die  düşündüm.hocam kızım  sizce midesini mi üşüttü  yoksa  mikrop falan mı kaptı.önceki maillerinizi  okudum..kusmasını  durdurmayın midesindeki  mikrobu atsın demiştiniz  şuan sadece bol su içiyor başka  bir  şey yemiyor. sizce bi kan idrar tahlili yaptırayım mı?yoksa  geçmesini mi bekleyeyim..yapacağım bir şey yok mu bu durum beni  çok korkutuyor.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2012 Saat 22:20
Ne mide usutmesi, ne cigerlerini veya kafayi usutme diye bir durum vardir, hepsi eskilerin uydurmasidir. Bu laflari bir Tip mensubunun kullanmasi daha aci ama bu egitim ile ancak bu kadar doktor yetisiyor. Yaptiginiz dogru, hicbir ilaci kullanmayin. Tahlile de gerek yok, kusan cocuklarda idrarda; aseton kokusu olabilir.   



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat