Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Et miktarı ve demir damlası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37406
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 12:46


Konu: Et miktarı ve demir damlası
Mesajı Yazan: özge deniz
Konu: Et miktarı ve demir damlası
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 17:54
Doktor bey

Oğlum 35 aylık. Kan tahlilinde ferritin sınırın biraz altında çıkmıştı. Et tüketimine dikkat etmek istiyorum.

Günlük 30 gr kadar et veriyorum. Daha fazla mı vermeliyim yoksa hergün vermemin sakıncası olur mu merak ediyorum. Bazı doktorlar haftada 3-4 kez kırmızı et veriyor.

Bir de bitkisel içerikli demir damlası vermeye başladım. Paraben içermediği için tercih ettim ama heryerde bulunmuyor. Bunu da sormak istiyorum. Piyasadaki demir damlaları paraben içeriyor. Sınırın çok altında diyorlar ama yine de onlar vermemiz doğru olur mu. Ben de markasını vermiyorum ama bu bitkisel şurubu veriyorum. İstanbulda bir eczaneden getirtiyorum. Ankara'da bulamadım o derece yani. Yine de acaba bunu vermekle iyi mi yapıyorum aklıma takılıyor.

Bu 2 sorumun cevabını merak ediyorum. Teşekkür ederim .İyi çalışmalar...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 03:35
1- Ferritin'e bosverin.. O doktorlar daha Ferritin'in sadece "Demir Transportunda" ( Demir tasinmasinda) vazifesi oldugunu, ve ASLA depo demiri olmadigini bilmezler... Ne  yapacaksiniz, egitimleri bu duzeyde.. Bununla ilgili pek cok eski mail var, onlari okuyun.  HGB: 10g/dl nin ustunde degil ise, anemi filan yok ama genede et yemesi gerekli. Ilac gerekmez..
2- "- bitkisel içerikli demir damlası vermeye -"   Hic gulecegim yoktu. Ben yokken yenimi  cikti boyle bir ilac??? Adi neymis bakim, bi yazarmisiniz. Dedigim gibi, HGB zaten 10g/dl nin ustunde ise, hicbir ilaca gerek yok..


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 03:43
Butun dunyadaki Demir ilaclari:
 1-  Ferric Gluconate.  Iron salt, yani demirin tuz formunda olanidir.
 2-  Ferrous Fumarate. Iron salt,  "          "     "         "             "
 3-  Ferrous Glucunate. Iron salt,  "        "      "         "             "
 4-  Ferrous Sulfate  .  Iron salt ,    "      "       "         "            "
Bunlarin hepsi,kimyasal olarak uretilirler. Bu kimyasal formlarin disinda olan varsa ben bilmiyorum, yazarsaniz ogrenmis olurum. O bitkisel denilenin icini bir okuyun, kesin bu 4 formdan biridir...
Her Demir ilacinin DOZU ayni degildir. Veren aileler ilacin icerigini iyi okusunlar... Doktorlarinin okudugu filan yok..


Mesajı Yazan: özge deniz
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 22:36
Doktor bey ben Floradix mit eisen demir şurubu kullanıyorum. Kutusunu atmıştım fakat yurtdışından bu şurup ile ilgili bilgilendirme yapan kişi içinde demir tuzunun bulunduğunu söylemişti sizin de yazdığınız gibi. 

Ben sabah 5 ml. akşam 5 ml. veriyorum. Fakat siz ferritin önemli değil demişsiniz. Oğlumun ferritini 17,9    Hemoglobin: 12.3

Hg normal sınırlar arasında. Ben ferritin alt sınırın biraz altında olduğu için veriyordum. Bu durumda vermeme gerek yok. Fakat yine de ileride vermem gereken durumlar olabilir ve de aklıma takıldığı için soruyorum. Bizim paraben içermeyen demir şuruplarını mı kullanmamız yoksa piyasadaki paraben içeren demir damlalarını mı kullanmamız daha uygun olur. Piyasadaki damlalarda parabeni çok az kullandıklarını da duymuştum. Yani bu paraben içermeyen demir şuruplarına güvenebilir miyiz tam emin olamadım.

Bir de eski maillerinizden araştırdım hergün 1 köfte yemeli demişsiniz. Kaç yaşına kadar hergün hiç ara vermeden et vermeye devam etmemiz gerekir. 

Teşekkür ederim...Kolay gelsin...


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 03:19
Paraben hikayesine kanmayin. Hatirlarsiniz bir zamanlarda, 1 Biskuvi firmasi, obur firmaya camur atmak icin, biskuvilerde; " Acrylamide" var diye sacmalamisti, bir muddet sonra kendi satislarida dusunce, iddayi geri cektiler. Varmi simdilerde, Acrylamid lafini eden?? Bunlar firmalarin, daha iyi satis yapabilmek icin ucurduklari balonlardir. Siz en ucuz olani kullanin .. En iyisi, HGB: 10g/dl ve uzeri ise, hicbirini kullanmayin.. Ilerde de kansizlikla karsilasmamak icin, hergun etli gida almasina dikkat edin.. Sizler "et yediginizi saniyorsaniz", birde Arizona'daki porsiyonlari gorun.. Lokantalarda 1 porsiyonda gelen et, bazi yerlerde, (cig hali) yarim kilo gelir. En azi; 250 gramdir.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat