Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38629
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 12:26


Konu: bronşit
Mesajı Yazan: OZU636
Konu: bronşit
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2013 Saat 11:24
merhaba kadir bey,
5 yaşındaki oğlumun öksürüğü ve haif burun akıntısı dışında hiç bir problemi olmadığını ve hiçbir ilaç kullanmadığımı ( illiadin, bal-limon dışında) yazmıştım size. sizde yaptığım uygulamanın doğru olduğunu söylemiştiniz. Fakat oğlum dün muayene eden doktor yoğun bronşit geçirdiğini söyleyip akciğer filmi istedi. akciğer grafisinin neticesi aşağıdadır.klamoks ant. başladı birde 3 ay boyunca koruyucu vitamin tablet verdi.sizin yorumunuzu öğrenebilir miyim?

Her iki akciğerde perihiler bölgede ve alt zonlarda bronkovasküler izlerde belirginleşme; bronşit-bronşiolit lehine değerlendirilmiştir.

·           Sol akciğer alt zon parakardiyak alanda parankimal buzlu cam görünümü, bronkopnömoni lehine değerlendirilmiştir.



-------------
İKİZLER



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2013 Saat 18:56
1- Bronsit'in; Rontgen bulgusu yoktur, resmen atiyorlar.
2- Bronkopnomoni, akcigerde kismi bir alani tutmaz, butun Akciger de yaygin olarak bulunur. Kismi tutulma varsa, buna ;"Lober Pnomoni" denir ve bu da VIRAL hastaliktir, antibiyotik gerekmez, kendiliginden gecer.
3- Tipik bir Doktor-Rontgenci isbirligi ornegi. Tezgahi iyi kurmuslar, hepsi bu isten karli cikiyor, hasta haric...
4- Dediklerinin hicbirini uygulamayin, eger ISPAT istiyorsaniz; bir kan sayimi yaptirtip, WBC degerine bakin. Dusuk ise Viral demektir.( Dikkat edin; 5 yas icin WBC ust siniri; 15.5 dur. )
Sonucu yazin.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat