Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğin başının aşağı doğru inmesi ve yerleşmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4151
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 16:32


Konu: bebeğin başının aşağı doğru inmesi ve yerleşmesi
Mesajı Yazan: şengülcan
Konu: bebeğin başının aşağı doğru inmesi ve yerleşmesi
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2008 Saat 15:29
merhabalar, meraktan ölmek üzereyim bilgisi olan acaba bana bilgi verebilirmi. şuanda 31+2 haftalık hamileyim geçen hafta yani 30+5 haftalıkken aylık rutin kontrolüme gittim ver doktorum bebeğin başının aşağı doğru inmiş olduğunu söyledi kendime dikkat etmemi yormamamı söyledi. internetten baktığımda ise bunun doğum öncesi belirtilerden ilki olduğunu gördüm ve bebeğin başının aşağı indikten 2 ila 4 hafta içinde doğumun gerçekleşeği yazıyordu. acaba erken doğum yapma riskim varmı? doktorum olağan bişeymiş gibi geçiştirdi ama içim rahat değil. gerçekten 2 ila 4 hafta içerisinde doğummu yapacağım?
 
ikinci sorum ise bebeğin başının orada olması başının gelişmesine engel olurmu? çünkü bu kontrolümüzde baş ölçüsü 1 hafta geri çıktı. yani 30+5 iken doktora gittim 29+5 çıktı ama önceki aylar tam gününde çıkıyordu.
 
şimdiden teşekkür ederim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2008 Saat 17:41
merhaba şengül..
 
ilk sorun hakkında bilgim yok ama ikinci sorun hakkında şunu söyleyeyim..
 
benim hamileliğimin 6. ayında frum bebğin başının normalden  iki hafta büyük olduğunu söyledi çok korkmuştum aklma büyük kafayla doğan bebekler gelmişti ama çok şükür doğduğunda normaldi..umarım senin bebişte sağlıklı gelir dünyaya..


Mesajı Yazan: şengülcan
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2008 Saat 14:08

inşallah bütün temennimiz o. yanlız benim aklıma takılan şu bebeğin başının aşağı inmesinden önce hiçbir sorun yoktu bütün ölçümler günü gününe çıkıyordu ama bebeğin başı indikten sonra 1 hafta geri çıktı baş ölçümü acaba sorun başının aşağıda olmasımı? baş gelişimini engelleyecekmi? daha 2 ay var çünkü doğuma.



Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2008 Saat 14:44
canım senin bu sorunun uzman sorusu..sen tekrar başka bir dra git renkli ultrasonla iice baktır..doğuma 2 ay varsa bu doğum pozisyonu değildir ne bilim zaten erken doğum olsa dr un söyler bunu...ama dediğim gibi sen başka bir dra daha git rahatla derim ben çünkü problemin burda yazışmalarla çözülmez bu konu uzman gerektirir...


Mesajı Yazan: poyraz
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2008 Saat 01:00
Benimde 7 .ayımda artık bebek ters dönmüştü ama doktorum normal diyordu Bu aylardan sonra bebek kendini artık yola sokmaya başlıyomuş.Ama Eminenin de dediği gibi mutlaka bi uzmana danış,içinide ferah tut , inşallah bir avazda bebeğini alırsın kucağınaClown

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow"> http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat