Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Yemek / Mutfak
Forum Tanımlaması: (Yemek tarifleri, püf noktalar, sorularınız)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5511
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 23:33


Konu: Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur
Mesajı Yazan: pıtırcık
Konu: Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 21:48
KUŞKONMAZIN DONDURULMASI:
Kuskonmazlar 15 cm uzunluğunda parçalara kesilir. Sap kısımları kesilerek uzaklaştırılır.Sonra kuşkonmazlar iyice yıkanır.Hazırladığınız kuşkonmazlar iriliklerine göre 3-6 dakika arası tencerede haşlanır.Kuşkonmazlar haşlandıktan sonra içlerinden kırılmış, rengi bozuk olanlar ayrılır.Kuşkonmaz haşlandıktan sonra paketlenip hemen dondurulmalıdır.

YEŞİL FASULYE:

Fasulyeler sap,çöp ve yabancı maddelerden ayrıldıktan sonra yıkanırlar.Daha sonra fasulyelerin uçları kesilir.Bu işlemden sonra fasulyeleri isteğinize göre dilimleyerek veya bütün halde 2-3 dakika haşlanır.Dilimlenecek fasulyeler önce haşlanıp sonra kesilebilir.Bu şekilde tat maddeleri kaybı azalır.Haşlanan fasulyeler çabucak paketlenir ve soğutulur.

HAVUÇ:
Havuçlar iyice yıkanır.Yıkanan havuçların kök ucu ve yaprak dipleri kesilir.Havuçların kabukları soyulur.Büyük havuçlar dilimlenir.Dilimler küçük parçalardan temizlenir ve haşlanır.Havuçlar genellikle olgunluk,irilik ve yapılarına göre değişmek üzere 2-8 dakika arasında haşlanır.Kaynar su içerisinde de haşlanabilir.Haşlanmış havuçlar paketlenir ve hemen dondurulur.

KARNABAHAR:
Büyük beyaz başlı, düzgün yüzeyli ve çiçek salkımı çok kalın olmayan karnabaharlar dondurma için uygundur.Karnabaharlar daha sonra kesilerek saplarından ayrılır, iç gövde çıkarılarak çiçek salkımları birbirinden ayrılır.

Salkımlar 5 cm den daha büyük olan parçalar halinde kesilerek küçültülür.Bu parçalar temizlenir ve yabancı maddelerden ayrılır.Karnabaharlar yıkandıktan sonra 4-5 dakika haşlanır.Sonra soğuk su içerisinde soğutulur.Soğutulmuş parçalar süzülerek suyundan ayrılır,seçilir paketlenir ve soğutulur.

SOĞAN:
Soğanlar bütün veya doğranmış olarak dondurabilir.Dondurulacak soğanların kök ve tepe kısımları kabuklarının soyulmasından önce veya sonra uzaklaştırılabilir.Daha sonra soğanlar iyice yıkanır.Yıkama sırasında soğan kabuklarının büyük bir kısmı uzaklaşmış olur.Yıkanan soğanlar 3-6 mm boyutunda kesilerek paketlenir ve dondurulur.

YEŞİL BİBER:

Biberlerin sap kısmı ve çekirdekleri kesilerek çıkartılır.Uzunlamasına ikiye ayrılan biberler basınçlı su ile yıkanarak kalan çekirdekler de uzaklaştırılır.Biberler isteğe göre ikiye bölünüp veya dilimlenerek haşlanarak veya haşlanmaksızın dondurulabilinir.Haşlanmış biberler 6 ay kadar iyi bir şekilde muhafaza edilir.Ancak bu süreden sonra sonra tat değişmeleri meydana gelebilir.Biberlerin bakteri ve küf sayısının düşük olması isteniyorsa 2 dakika haşlamak gereklidir.Bu işlemlerden sonra biberler paketlenir ve dondurulur.

ISPANAK:

Ispanaklar önce bir yüzey üzerinde seçilir, yabancı madde ve istenmeyen kısımlar uzaklaştırılır.Sonra ıspanaklar su dolu bir kabın içerisinde çok iyi bir biçimde yıkanarak kum, böcek, kir ve parçalanmış yapraklar ayıklanır.Bu yıkama işlemi bir kaç kez tekrar edilmelidir.(Ağaclar. net üyeleri bu yıkamayı çok iyi yapmalısınız.)Ispanakların kum ve kirlerden tamamen arındığı anlaşılınca yıkamaya son verilir.

Yıkanmış ıspanaklar kaynar suda 2 dakika haşlanır ve soğuk su ile hemen soğutulur.Haşlamadan sonra sararmış yapraklar daha kolay görülür.Bu nedenle son bir seçme işlemi daha yapılır.Haşlanmış ve soğutulmuş ıspanaklar suyu süzülür.Ispanaklar isteğe göre bütün yapraklar halinde veya doğranmış olarak paketlenir ve dondurulur.

Bezelyelerin Dondurulması

Hafif tatlı lezzette,orta irilikte,koyu yeşil renkli ve ince kabuklu bezelyeler dondurulmaya elverişlidir.Bezelyeler haşlanır, haşlama süresi iriliklerine göre 2-4 dakikadır.Haşlanan bezelyeler % 9-10' luk salamuraya atılır.Salamurada yüzen bezelyeler taze, salamuranın dibine çökenlerde karttır. Kart bezelyeler yoğunlukları fazla olduğundan salamuranın dibine çökerler. Bu işlemlerden sonra bezelyeler paketlenip dondurulur.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 22:49
ClapClapClapClap

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 06:58
tesekkur canim

-------------



Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 06:59
bilmediklerimde varmis

-------------



Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 07:02
teşekkürler canımClown

-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...


Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 13:24
teşeküürler canım faydalı bilgiler. ben genellikle pişirip öyle koyuyorum. işten gelince at tencereye ısınsın hazır yemekLOL 

-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği


Mesajı Yazan: hüdanur
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2008 Saat 17:28
eşim market delisi malesef,almadığı sebze kalmıyor,dolapta dursa pörsüyo gidiyo,bende ziyan olmasın diye herbişeycikleri difrize atıyorum,ayy gıcık oluyorum ama sanki dag basındayız market dibimizde yahu dertliyim arkadaşlar dertliyim bu konudaAngry 


Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2008 Saat 18:59
Ben bezelyeyi ayıklayıp yıkayıp öylece saklıyorum, pişirmeden.Confused


Mesajı Yazan: ceylanizmir
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 14:19
arkadaşlar ben çalışan bi anneyim bebeğime butun sebze çeçitlerini haşlıyor ve püre halıne getırıp oyle buzluga atıyorum ve yiyeceği zaman çıkartıp içine yağ falan katıp ısıtıp veriyorum.ayrı ayrımı yapmam gerekir?Disapproveaslınta taze taze yapmam gerektığını biliyorum ama fazla sebze olunca ziyan olmasın diye boyle yapıyorum işte

-------------
ceylan


Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 24 May 2008 Saat 01:55
ellerıne saglık canımClapClapguzel bılgılerWinkClown
bende enginar nasıl konur ona bakıyodum daha hıc atmadım dıfrızeConfusedtatıldeydım yenı geldım enginar zamanıda geldıde gecıyoConfusedbu hafta sonu atıcam pazardan alıpConfused ben erdekte soyle ogrendım enginarları (cokluguna gore ) suya 2 kaşık un ve lımon suyuyla 1-2 taşım kaynatıyomussun oyle atıyomussun hıc kararmıyomus ve sapsarı kalıyomus.baska turlu bılen varmı acaba nasıl koysam,suyuyla koyunca bazen kararma  yapıyomusdaConfused


Mesajı Yazan: şevvalim
Mesaj Tarihi: 24 May 2008 Saat 10:28
sagol canım.

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2008 Saat 18:57
çok teşekkürler
bende ıspanak koyacaktım bu bilgiler çok işime yaradı.


-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2008 Saat 18:39
ben patlıcanları közleyip kabuğunu soyup .domatesleri rendeleyip pişirip,taze fasülyeyi domatesle biraz kavurup,maydonoz,dereotunu ayıklayıp direk koyuyorum.kullanırken ufalamak yetrli oluyo...dolmalık biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyorum içine çok az tuz koyup içiçe koyuyorum...


Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:53
Bu sene adam akıllı  bişiy alamadımConfusedgelen giden sonra kızla pazar işi çok zor..
Geçen haftalarda pazar günü eşimi aldım Mecidiyeköy pazarına gittik
.
5 kg bamya aldım 10 paketLOLayıkladık eşimle,yıkadım sirkeli suda haşladım ve çıkarıp soğuk sudan geçirdim.kilitli buzdolabı poşetine 1 kase soyulup doğranmış domatesi koydum üzerinede soğumuş bamyaları koyup yaydım dümdüz oldu.Havasınıda aldıktan sonra kilitledim üst üste koydumBig%20smilegecen seneden kalmada varmış iki paketLOL
 
20-25 tane mısır aldım 4 er tane olarak poşetleyip attım dondurucuya Zuhalim seviyoBig%20smile
 
4 pakette barbunyam var eşim seviyo barbunyayı..
 
2 pakette bezelye var bezelye alamadım bu seneConfused
 
4 paket haşlanmış nohut..
 
2 paket haşlanmış kuru fasülye..
 
Saymadım ama 10 paket falan vişne var vişne suyu yapıyorumBig%20smile
 
Ramazan gelmeden taze fasülye almayı düşünüyorum,patlıcan ve kırmızı biber közleyeceğimSmile2 paket mantı,2 şer paket sigara böreği ve fırın böreği hazırlamalıyım,sarmada atamadım bu seneConfusedDolmalık biberi bi defa attım ama hoşuma gitmedi ben zaten kurtulmuş seviyomBig%20smilepatlıcan ve biber kurusuBig%20smilehoş ben kurutulmuş bütün sebzelere bayılırımSmile
 
Bu arada Ayşegül enginar benim taa gecen seneden varLOLçok almıştı eşim 30 taneConfusedsuyuyla beraber poşetleyip koydum hiçbişiy olmuyo ama taze gibide olmuyo tabi..
 
 


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 18:24
20-25 tane mısır aldım 4 er tane olarak poşetleyip attım dondurucuya nasil dayaniyonuz yemeden ben duramiyom hemen hasliyom ama iyi fikir tadi guzel oluyormu eskisi gibi

-------------



Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 19:13
Oluyo valla ama mısır güzelseBig%20smileBenim gecen seneki çok lezzetliydi ben iri taneli seviyom süt mısır sevmiyomConfusedhaşlıyom Zuhale kemiriyoBig%20smileSonra kakasında hep mısırlarLOLLOLTaze almışsın gibi oluyo valla al sende çiğden at çıkart haşlaBig%20smileHaşlayıp atanda varmış ama soğuk mısır güzel olmaz bence böyle daha iyiBig%20smile


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 19:14
ben artık kışlık için buzluğa atmıcam hiç bişey,konserve yapcamConfused

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 19:16
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Oluyo valla ama mısır güzelseBig%20smileBenim gecen seneki çok lezzetliydi ben iri taneli seviyom süt mısır sevmiyomConfusedhaşlıyom Zuhale kemiriyoBig%20smileSonra kakasında hep mısırlarLOLLOLTaze almışsın gibi oluyo valla al sende çiğden at çıkart haşlaBig%20smileHaşlayıp atanda varmış ama soğuk mısır güzel olmaz bence böyle daha iyiBig%20smile
ay bizim tusem de cok sever dun aksam beli oldu zuhalinki gibi oldu ama guzel fikir dayansam dayanamiyomki hafta sonu turk bakkalina gidemde alam vari sagol fikir iyi

-------------



Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 19:17
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

ben artık kışlık için buzluğa atmıcam hiç bişey,konserve yapcamConfused
nedenki

-------------



Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 19:56
ayy ne bilim buzluğunk,n,n tadı hiç güzel olmuyo,kaç senedir yapıyom komşulara veriyom,bi komşum konserve yapmıştı süper süper,sankim taze sebze inanamazsın yani,onunla beraber yapcaz bu sene,bi hafta sonra falan ,ama sağlık açısından nasıldır bilmiyomConfused

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 20:41
benim annemde konserve cok yapar tazeligi aynidir hep birsey olmuyor hilal cok guzel oluyor

-------------



Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 20:46
hee işte bende ondan yapıcam konserve,ayy ne bileyim derin dondurucunun sebzesi sünüyo sanki,kötü oluyo domates hep su halini oluyo ama konserve öle değil,haftaya yaparım bi yirmitane falan,yeter bizeBig%20smile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 23:23
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

5 kg bamya aldım 10 paketLOLayıkladık eşimle,yıkadım sirkeli suda haşladım ve çıkarıp soğuk sudan geçirdim.kilitli buzdolabı poşetine 1 kase soyulup doğranmış domatesi koydum üzerinede soğumuş bamyaları koyup yaydım dümdüz oldu.Havasınıda aldıktan sonra kilitledim üst üste koydumBig%20smilegecen seneden kalmada varmış iki paketLOL
 
 
 
ben bamyayı haşlamadan yapıyorum, ayıklayıp üzerine domates rendeleyip limon sıkıyorum ve domates suyunu çekene kadar pişirip soğutup sonrada poşetliyorum kışın çok pratik oluyor 5 dak yemek hazır soğanı ,kıymayı kavurup poşeti içine boşaltıp iki fıkırdadımı yemek hazırWinkyeni ayıklayıp yapmış gibi oluyor tavsiye ederimWinkSmile


Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 00:02
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

ayy ne bilim buzluğunk,n,n tadı hiç güzel olmuyo,kaç senedir yapıyom komşulara veriyom,bi komşum konserve yapmıştı süper süper,sankim taze sebze inanamazsın yani,onunla beraber yapcaz bu sene,bi hafta sonra falan ,ama sağlık açısından nasıldır bilmiyomConfused
Katılıyorum sana Hiloşum ben sadece bezelye ve barbunya yı koyuyorum  buzluğa taze fasulye denedim tadı çok kötüydü kimse yemedi evdeBig%20smileBende taze fasulye ve meyvelerden biraz konserve yapmak istiyorum ama bilmiyorum ki hatta bugün Şeftali konservesini sordum kimse cevap bile yazmamışCryCryCryLOL


-------------
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 00:13
kıs ben onu gördümde b, fikrim yoktu ondan bişey yazmadımEmbarrassed
 
valla ben herşeyin konservesini yapıcam inş. sebze hal'ide yakın bana gidip orda taze taze alıp yapcazBig%20smileyanlız hani eskiden sebzeyi  çiğden koyup kavanozu kaynatırlarmışya,artık öyle değil,baya bildiğimiz yemek kıvamı yapıyosun sonra kavanoza doldurup(daha kaynarken ,yani ocaktan alır almaz)kavanozun kapağını sıkıca kapatıyosun sonrada ters çeviriyosun işte bu kadar,yani eski usul gib aman kavanozun içine su girdi,işte bozuldu gibi bi sıkıntın yok,ve inanırmısın sanki taze sebzeden yapılmışta yiyosun aynen öleBig%20smile


-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 00:17
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

kıs ben onu gördümde b, fikrim yoktu ondan bişey yazmadımEmbarrassed
 
valla ben herşeyin konservesini yapıcam inş. sebze hal'ide yakın bana gidip orda taze taze alıp yapcazBig%20smileyanlız hani eskiden sebzeyi  çiğden koyup kavanozu kaynatırlarmışya,artık öyle değil,baya bildiğimiz yemek kıvamı yapıyosun sonra kavanoza doldurup(daha kaynarken ,yani ocaktan alır almaz)kavanozun kapağını sıkıca kapatıyosun sonrada ters çeviriyosun işte bu kadar,yani eski usul gib aman kavanozun içine su girdi,işte bozuldu gibi bi sıkıntın yok,ve inanırmısın sanki taze sebzeden yapılmışta yiyosun aynen öleBig%20smile
Sen haftaya yapıcakmışsın ya öğren güzelce yaz bana tarifi bende ramazanda yaparım kısmetse artıkBig%20smile


-------------
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.


Mesajı Yazan: iremnur
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 00:33
benimde dolabımda bezelye var sadece bu sene tembel çıktıkTongue haftaya da kırmızı biber alacağım fırında pişirip temizleyip doğruyorum atıyorum buzluğa pişireceğim zaman biraz margarinle kavuruyorum hımm mis gibi oluyor tavsiye ederim barbunya sigara böreği de atmak lazım çook işim var çookTongueLOL

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 01:12
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

5 kg bamya aldım 10 paketLOLayıkladık eşimle,yıkadım sirkeli suda haşladım ve çıkarıp soğuk sudan geçirdim.kilitli buzdolabı poşetine 1 kase soyulup doğranmış domatesi koydum üzerinede soğumuş bamyaları koyup yaydım dümdüz oldu.Havasınıda aldıktan sonra kilitledim üst üste koydumBig%20smilegecen seneden kalmada varmış iki paketLOL
 
 
 
ben bamyayı haşlamadan yapıyorum, ayıklayıp üzerine domates rendeleyip limon sıkıyorum ve domates suyunu çekene kadar pişirip soğutup sonrada poşetliyorum kışın çok pratik oluyor 5 dak yemek hazır soğanı ,kıymayı kavurup poşeti içine boşaltıp iki fıkırdadımı yemek hazırWinkyeni ayıklayıp yapmış gibi oluyor tavsiye ederimWinkSmile
Ben haşlayıpta yapıyom hep benimkide güzel oluyo çok seviyoz valla 12 paket var dolaptaLOLSirkeli suda haşlayınca hem daha temiz oluyo hemde salyalanmıyoLOL


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 19:34
hay maşallah Eminecim ben size gelimi bu kış LOLLOL

bende 4 paket Bamya
2 paket Barbunya
2 paket Bezelye
2 paket taze Fasulye
2 paket Mısır
4 yemeklik Enginar
2 paket Patlıcan

hazırladım şimdilik Wink daha ne olsun dimi ya buzdolabının buzluğuna yer kalmadı valla LOLLOLLOL


bide dün 2 koca kasa güzel domates aldım onlarıda konserve yapacağım,gördüğünüz gibi hem tatil hem iş yaptım karınca misali LOLLOLLOL







-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 19:43
tarhana yaptık bizde Smileallah yemeyi nasip etsinSmilepatlıcan közleyip attım pazar günü kırmızı biber alcam nasipse közleyip atıcam salatasını çok seviyoruzSmile


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 19:48
afiyet olsun Özlem ,bende kIrmızı biber alıp salçasını yapıcam,bir tarhaya el sürmüyorum onu kayınvalidem yapacak ondan alıcam Wink

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 22:13
aayy bende kavanoz aldım hazırlığımı yaptım komşumu ayarladım yapıcaktık,sonra kim gördüyse daha çok erken yaparsanız ekşir dedi bizde durdukConfusedbayramdan sonraya kalıcak artık ama o zamanda güzel sebze kalırmıkiConfused

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2008 Saat 12:23
kız sen ne dinliyon herkesi taze taze güzelken alsana,yakında sera sebzeleri dökülür piyasaya benden söylemesi valla, hem neden ekşisin ki

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2008 Saat 12:27
canım burası hala korkunç sıcak,balkonda uyumamıza rağmen hertarafımız isilik içinde resmen çöl sıcağı,aslında düşününce banada mantıklı geldi,işte ramazan olmazsa 15 güne falan yapılsa iyi olurdu ama ramazan varConfusedbakayım eğer ramazanda iyi hissedersem kendimi o zaman yaparız sebzeleer bitmedenSmile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2008 Saat 13:11
anladım canım, sen daha iyi bilirsin tabii hani ben yakında sera sebzeleri çıkıcak diye dedim allah sabır versin bu arada

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2008 Saat 23:06
oy ne guzel herkes hazırlıgını yapmıs ben daha bısey atamadım pekConfused
 
haslanmıs kuru fasulye,nohutum var 4-5 pısırımlık
elcının corbalarına ve bızım salatalara bugday haslamıstım kucuk kucuk paketlere koydum
bezelye var ama 2 poset
dolmalık bıber var 1 pısırımlık temızledım attım
 taze fasulye attım 3 pısırımlık
engınar koydum 2 pısırımlık
2 kılo kıymadan kofte yaptım koydum 6 sar 6 şar paketleyıp attım gercı ben onu kofte bıttıkce yapıp atıyorum yemek olmayınca hemen kızartıyorum pratık oluyoLOL
bıde elcıne corbalık sebzelerım var kucuk kucuk posetlerde havuc, pırasa ,ıspanak ,brokolı,karnıbahar kıştan koymustum yazında arada yaptım elcın cok sevıyo o sebzelerı yaz sebzelerınden daha guzel yıyıyo onları cadı .onlar bıttı sayılır tabı 1-2 pişirimlık kaldı
 
daha koyacaklarım var ama fırsat bulamıyorumkıBig%20smileBig%20smilebende mısır atıyorum cok sevıyorum kışın kaynat ye cok da guzel oluyoBig%20smileben dıfrıze attıkca yazarımLOLLOL
 
 


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2008 Saat 23:35
maşallah ayşegül pek demiş bide LOLLOL bu arada bu kadcar çok şeyi nasıl sığdırıyorsunuz sizlerde derin dondurucu mu ayrıyeten

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 15:12
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

bilmediklerimde varmis
yaww patlıcan nasıl konuyor?
Yaa dolma biberler?


-------------
İkizlerim Azra ve Arda


Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 15:16
3 yemeklik nohut
3 sarmalık lahana
3 poşet pazı
2 yemeklik fasülye
5 yemeklik domates(küp küp doğradım)
 
Sivri biberle dolma biberde aldım dün ama difirize atma fırsatım olmadı


-------------
İkizlerim Azra ve Arda


Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 15:29
Hııı bide annem salatalık turşusu yapmıştı.2 yemeklikte menemen koymuştu kavanozlara
Turşuya bayılıyorum ama her yediğimde ve suyunu içtiğimde böbreğimdeki taş oynuyor ve felaket bi sancı veriyor bana LOLLOLLOLLOL(Örnek:hamileliğimin 5. ayında hep ekşi yedim ve birgün içtiğim turşu suyuyla böbrek ağrılarım başladı.Meğer taş varmış...)


-------------
İkizlerim Azra ve Arda


Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 16:15
benimde 20 pişimlik taze fasulye
bayağı yaprak sarmalık
bezelye koymadım bu sene
bir iki pişirimlik nohut var
daha bende patlıcan koymadım nasıl konuluyor bilememdim ilk defa koyacağım.işe başlayınca ii olur.hmen gelince patlıcan oturtma yaparım.
benim bir arkadaşım soğanları bile yemeklik kesip buzluğa atıyormuş.işten gelince çıkarıyorum hemen yemek hazır oluyor diyor..soğan fikri bile ii çalışanlar için.ne dersinizWink


-------------


Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 19:29
Orjinalini yazan: yeşim yeşim Yazdı:

yaww patlıcan nasıl konuyor?
Yaa dolma biberler?




ben patlıcanları közleyip koydum....ilk kez yaptım gayet güzel oldu...dolmalık biberleride içini yıkayıp azcık tuzlayıp öyle koyuyorum....ben bu sene birde şeftali koydum.üzerlerine azıcık şeker serptim kışın komposto yapacağım..




-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.


Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 00:02
geçen görümcem dolmalık biber almış.benimkine koyduk..bir doluda bierim olu şimdi..ama ben aldığım patlıcanları koymadım daha..barbeküyü yaktıkça közleyip yiyoruz...az bişey kaldı dolapta patlıcan..allahtan dolaım çok ii de bozulmuyo sebzeler..patlıcanı közleyip koymak ii encede..mamzana için süper olur kışın..Smile

-------------


Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 00:14
mamzana ne?

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.


Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 18:03
arkadaşlar bu yıl neler koyuyorsunuz bakalım
ben bir süredir yavaş yavaş kış için koymaya başlaım birşeyler
taze fasulye, barbunya ve domates var şimdilik


Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 19:07
Ben daha bu sene koymadim hicbirsey...
Fasulye, bezelye ve misirlarim vardi, esim ben Konya'dayken buzdolabinin fisini cekmis boya yapiliyor diye. 2. cozulmeleri oldu sanirim artik ise yaramazlar ne dersiniz?
 
Domates nasil koyuluyor Hulya?


-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/


Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 22:08
canım çözülme olmuşmu peki koyduklarında uzmanlar çözülen gıdaları tüketin diyorlar çünkü

canım ben kendi adıma yerden tasarruf etmek için rendeliyorum ve ince ince doğduluyorum kendime göre poşetleyip atıyorum kışında ihtiyacıma göre olan boşuttaki domatesi çıkarıp kullanıyorum




Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 22:35
ben hiç bışey koyamıyorumm ben evıme gıttıgımde hepsının mevsımı geçmiş oluyoCryCry ama koydugumda taze fasulye,bezelye domates ve bıber vişne koyuyorummm  Embarrassedbamyayı ve kozlenmış patlıcanı hıç denemedım ama sızden aldıgım bılgılerden yola çıkarak  kayınvalıdemlere spariş verdım koyun dıye LOLLOL

-------------











Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 22:42

bende geçen hafta üç kilo bamyayı öyle hiç bir işlem yapmadan dondurucuya koydum,sadece yıkayıp poşetledim,çıkarınca taptaze yeni alınmış gibi oluyorSmile



-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 23:09
arkadaşlar patlıcanın derin dondurucuda saklanması sağlık yönünden sakıncalı diye duydum bu konua gikri olan varmı

hilalcim bamyayı sirkeli suda bekletip koyunca lezzeti ve dayanma süresi uzuyormuş öyle duydum ben öyle bir deneyecem arkadaşım


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 23:14
bak onu duymamıştım canım,ben dondurucuya sadece iki yıl önce bişeyler koymuş ve tadlarını hiç beğenmemiştim,ki hala öyle,benim koyuş tarzımla ilgili değil,bi çok yerde farklı tarzlarda dondurucuda depolanmış yemekler yedim,ama hiç birini sevmedim sevemedim,bu yüzden hiç donrucuya bişey koymuyoprum ben..bildiğimiz anadan kalma konserve yapıyorum heryıl,o kadar lezzetli oluyoki sanki taze yapmış gibi,çok memnunum..işte bi tek bamyayı bi yerde yemiştim,ev sahibi aynen böyle yapmıştı,denedim bi kez hiç lezzeti bozulmamıştı,ondan sadece bamya var dolabımda başkada bişey yapmıcam,ramazan ortaları veya sonu gibi,bilemiyorum sebzelere bağlı,işte o zaman konservemi yapıcam her yıl olduğu gibiSmile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 23:26
hilalcim bende derin dondurucudaki bazı yiyeceklerin tadının bozulduğunu düşünüyorum tazesi gibi olmuyor

ama kışın hormonlu olanıda göz göre göre yemek işime gelmiyor canımConfused



Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 00:40
eee kimse birşey koymuyormu derin dondurucuya hanımlar birşeyler
fikir alış verişi yapsak neleri nasıl hazırlayıp koyuyoruz mesela

ben bu yıl taze fasulye, bamya ve barbunyayı domates ile kavurduktan sonra hafif sararlamaları sonucu difrie atıyorum. bakalım nasıl olcak bamyaya azcık limonda ekleyecem. normalde sirkeli suda bekletip öyle koyardım.


Mesajı Yazan: Canan88
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 10:07
slm hanımlar bende bu kış için hazırladıklarımı sizlere yazmak istedim..
10 şişi domates yaptım ve hala yapıcam en az 30 şişe düşünüyorum çünkü salçalı yemekleri sevmiyorum pek fazla..
4 paket nohut haşladım yine 4 paket fasulyem var
4 paket közlenmiş biber koydum işin aslında ben közlenmiş biberi çok severim ama dolaptan çıkarınca o tazeliği bulamıyorum bu yüzden siz küçük bi öneride bulunucam daha ve cidden harika oluyor tavsiye ederim
10 kilo kırmızı biber aldım onları ilk bi güzel ortadan kestim çekirdeklerini temizledim sonra şerit şerit uzunlamasına kestim suyun içine koydum sonra süzdüm sonrasında kaynamakta olan suya attım ve tam 2 dakika haşladım sonra soğuttum poşetlere koydum dondurcuya koydum... bunu sürekli yapıyorum ve inanın kışın çıkardığımda hem tap taze oluyor hemde şeritler salatalarda makarnalarda ve bir çok yemekte çok güzel görünüm veriyor ...
bugun pazara gidicem domates ve kırmızı ve dolmalık biber alıcam ben kırmızı biberi dolmalık biberi küp küp doğruyorum sonra onları 2 dakika haşlıyorum yine aynı metodla dondurucuya atıyorum ben biraz görsellik düşkünü insanım lezzet ve görsellik çok önemli ... izmirde kışlık sezonu başladı şimdiden herkese kolay gelsin diğer yaptıklarımıda yazıcam:)


-------------
mutluluk oyununda mutsuzluk bürünüyorum ... ne sana yakın ne sana uzağım...


Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 12:43

Taze fasulyeyi bu sefer kayinvalidemin koydugu gibi koyacagim, bakalim nasil olacak.

Taze fasulyeyi sadece domatesle biraz kavurup koymus. Ben gecen sene fasulyeyi dograyip koymustum (o da ziyan oldu zaten)Cry
Ben bir parca ekmekte koydum, artik bayat ekmekleri koymayi dusunuyorum. Ekmek koftesine iyi oluyor bayat ekmekler.


-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/


Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 15:53
canan biberleri bende öyle koyacam tavsiyen için teşekkür ederim

nesibe ben bu yıl aynı kayınvaliden gibi yaptım koşdum canım. bende senin gibi temizleyip kesip atıyordum dondorucuya


Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2009 Saat 17:43
Patlicanim var biraz, dolmalik turunden... Hepsini dolma yapamam, buzuga atayim biraz diyorum, nasil atabilirim? Hulya ne diyorsun?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/


Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2009 Saat 22:49
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Patlicanim var biraz, dolmalik turunden... Hepsini dolma yapamam, buzuga atayim biraz diyorum, nasil atabilirim? Hulya ne diyorsun?


nesibecim bence birazını közlet öyle at birazınada kızart ister karnıyarık olacak şekilde ister yemeğini yapacak şekilde kızart koy. ben kızartılmış patlıcanı sevmiyorum derin dondurucuda bu yıl hep közleyip koydum birde dolmalık koydum ama ben hata yaptım annem oyduktan sonra patlıcanı biraz kaynamış suya koyup bir iki dak tutup çıkarıyordu sonra soğuk suda yıkayıp südürüp öyle koyuyordu bu yol unutmuşum ben bolmalık oyduklarımı öyle koydum bakalım nasıl olacak benim dolmalık patlıcanlar derin dondurucuda


Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2009 Saat 23:51
Orjinalini yazan: Canan88 Canan88 Yazdı:

slm hanımlar bende bu kış için hazırladıklarımı sizlere yazmak istedim..
10 şişi domates yaptım ve hala yapıcam en az 30 şişe düşünüyorum çünkü salçalı yemekleri sevmiyorum pek fazla..
4 paket nohut haşladım yine 4 paket fasulyem var
4 paket közlenmiş biber koydum işin aslında ben közlenmiş biberi çok severim ama dolaptan çıkarınca o tazeliği bulamıyorum bu yüzden siz küçük bi öneride bulunucam daha ve cidden harika oluyor tavsiye ederim
10 kilo kırmızı biber aldım onları ilk bi güzel ortadan kestim çekirdeklerini temizledim sonra şerit şerit uzunlamasına kestim suyun içine koydum sonra süzdüm sonrasında kaynamakta olan suya attım ve tam 2 dakika haşladım sonra soğuttum poşetlere koydum dondurcuya koydum... bunu sürekli yapıyorum ve inanın kışın çıkardığımda hem tap taze oluyor hemde şeritler salatalarda makarnalarda ve bir çok yemekte çok güzel görünüm veriyor ...
bugun pazara gidicem domates ve kırmızı ve dolmalık biber alıcam ben kırmızı biberi dolmalık biberi küp küp doğruyorum sonra onları 2 dakika haşlıyorum yine aynı metodla dondurucuya atıyorum ben biraz görsellik düşkünü insanım lezzet ve görsellik çok önemli ... izmirde kışlık sezonu başladı şimdiden herkese kolay gelsin diğer yaptıklarımıda yazıcam:)
 
afiyetle yemek nasip olsun canım... Şişe domatı nasıl yapıyorsun kolay mı bir tarif etseneSmile


-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">



<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b


Mesajı Yazan: Canan88
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2009 Saat 16:39
gamzecim ben farklı farklı koydum bak şimdi 10 şişesini domatesleri soydum içine biber koydum tuzunu yağını hepsini koydum öle yaptım onları genelde hazır sos olarak kullanıyorum makarnalara menemen falan o tür şeyler için dier 15 şişeyi sonradan yaptıklarımıda yazayım onlarıda sadece domatesi soydum içine tuz yağ hiç bişey koymadım domateslerim kaynarken şişeleri alıyorum sıcak sıcak dolduruyom kapaklarını ağzından hava çıkmıcak kadar sıkı kapatıyorum sonra hemen ters çeviyorum akşam yaptığımdan sabaha kadar ters duruyor ...
 
son olarak 5 dakka öncede evde fazla alışveriş sonucu 3 kilo yemeklik kabağım vardı baktım bozulcak hemen onları aldım bi güzel traşladım sonra kaynayan suya attım 1 dakika kaynattım fazla kaynatmayın pişer dolaba konmaz sonra soğuttum poşetlere koydum üstünede çiğ domates ve biber koydum poşetlerin ağzını iyice bağladım ....
ve yeni bişey öğrendim ben bilmiyodum belki siz biliyosunuzdur paylaşmak istedim yarın yapıcam onuda
kabak patates havuç bunları küp küp doğruyosunuz bunların hepsinin haşlama süreleri var
Havuç: 3-5 dakika arası Kabak: 1 Dakika patates 2 dakika bunları haşladıktan sonra soğutup koyuyosun dolaba kullanım olarakta ben genelde taze kullanıyordum fırında yemeklerin üstüne garnitür olarak koyuyodum veya diğer yemeklerimde garnitür olarak kullanıyorum ... yeni yaptıklarımıda yazıcam:)


-------------
mutluluk oyununda mutsuzluk bürünüyorum ... ne sana yakın ne sana uzağım...


Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2009 Saat 11:23

kızlar yaa...nohuttu ,bezelyeydi,fasulyeydi anladımda şu patlıcan ve biberleri közledikten sonra içini çıkarıp mı koyuyonuz yoksa direkt közlenmiş mi atıyonuz poşete..bi deyiverin daaaPig



-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...


Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2009 Saat 16:11
kızlar bende netten bakarken bişiler buldum sizinle paylaşmak istedim..
                                 ---------------------------------
 
Gıdalar Dondurucuya Girmeden Yapılması Gerekli İşlemler
Bu işlemleri, genel olarak “ön işlem, dondurma ve çözme” şeklinde sıralayabiliriz.
Öncelikle dondurulacak sebze ve meyveler zedelenmemiş, taze ve iyi vasıfta olmalıdır. Sebze ve meyvelerin en iyileri seçilerek, hijyenik bir ortamda yıkanıp temizlenmeli, yıkanıp temizlenen sebzelerden gerekene “şok haşlama” yapılmalıdır. Sonrasında soğuk suya konulmalıdır. Böylece sebzelerin renklerinin bozulmaması ve bakterilerin öldürülmesi sağlanmış olur.

“Şok haşlama”, her sebze için olmaz. Haşlama yapılacak gıdalardan; doğranmış lahana 1.5, patlıcan 4, yeşil fasulye 2-3, soğan ve ıspanak 2, kabak 1, bezelye 2-3, havuç 3-5, karnabahar, biber ve kereviz 3’er dakika haşlanır.

Pırasa, soğan, yeşilbiber, dolma biber ise yıkanıp ayıklanır ve kurulandıktan sonra haşlamadan poşetlere konularak dondurulabilir.

Haşlanan sebzelerin de suları iyice süzülmeli, kâğıt havlularla kurutulmalıdır. Böylece poşette birikebilecek buzlu su kristalleri, sebzenin niteliğini bozmamış olur. Gerek sebzeler, gerekse et ve diğer yiyecekler, bir kerede pişirilecek porsiyonlar hâlinde paketlere konulmalıdır.

Poşet olarak alüminyum folyo yerine plastik torba ve streç film kullanılmalıdır. Buzdolabı poşetlerine konulurken hava, koku, nem geçirmemesine dikkat edilmeli ve üzerine tarihi yazılmalıdır.

Meyvelerin ise, zedesiz olanları seçilmeli, yıkanmalı, çekirdekleri çıkarılmalı, kabukları soyulmalı ve doğranmalıdır. Saklama kaplarında bir miktar boşluk kalacak şekilde yerleştirilmelidir. Çünkü meyveler genleşir, çilek, kiraz gibi bazı meyveler ise, doğrudan dondurulabilir. Meyveler aslâ haşlanmamalıdır!.

Anlatılan hususlara dikkat edildikten sonra poşetlere ve kaplara konulan meyve ve sebzeler, eksi 18 ya da eksi 21 derecede dondurucuya konulur.

Dondurma ile ortamdaki su tutulup mikro-biyolojik faaliyet durdurulursa da enzim faaliyeti devam edeceği için vitamin ve mineral kayıpları da görülür.

Gıda mühendisi Akif Kundakçı’nın verdiği bilgiye göre, dondurulan yeşil sebzelerin renklerinde açılma görülmektedir. Meselâ bezelye eksi 12 derecede bir yıl depolanırsa, B vitaminin tamamı parçalanır. Şayet eksi 18 derecede depolanırsa, C vitamininin % 10’u kaybolur. Balık eti için de eksi 18 derecede 9 ay saklama, balıktaki E vitamininin % 50’sini kaybettirir.

Dondurulmuş Ürünlerle İlgili Bilinmesi Gereken Diğer Hususları Şöyle Sıralayabiliriz:
1- Dondurulmuş ürünler çözdürüldükten sonra, aslâ tekrar dondurucuya konulmamalıdır.
2- Sebzeler, pişirme suyuna çözdürmeden atılmalıdır. Eğer çözülerek pişirilirse, hücre yapıları bozulur ve besleyicilik değerleri kaybolur.

3- Donmuş sebzelerin pişme süreleri, taze sebzelere oranla 3 kat daha kısadır.

4- Et ve ürünlerini çözdürerek aynı taze et pişirir gibi pişirmek gerekir. Fakat çözdürme işlemi, buzdolabında eksi 4 derecede olmalıdır.

5- Dondurulacak yemeklere fazla miktarda baharat konulmamalıdır. Zira baharatların tadı, dondurulduktan sonra daha da keskinleşir.

6- Kızartılmış gıdaları dondurmamak gerekir. Çünkü lastik gibi bir yapı kazanırlar.

İyi bir dondurma işleminde, sığır, koyun, tavuk etleri 6-12 ay, dana eti 4-14 ay, balık eti 2-8 ay, meyve ve sebzeler ise 6-24 ay arasında başarı ile saklanabilir.

Elektrikler kesilince derin dondurucular açılmamalıdır. Eğer içi doluysa, iki gün kadar sıfır derecede, az doluysa 24 saat sıfır derecede gıdalar bozulmadan kalabilir. Az dolu olan derin dondurucular, daha uzun süre dayanması için buz poşetleri ile doldurularak daha uzun süre gıdaların bozulmadan kalması sağlanabilir.

Nejla Baş


-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...


Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2009 Saat 16:37
Domates:
Ağustos ayının ortalarından itibaren domatesler mevsimine uygun olgunluğa erişir. Tam bu dönemde domatesler derin dondurucuya kaldırılır. Market ve pazarlarda satılan domateslerin şekil olarak iki türü gözümüze çarpar, yuvarlak ve sivri domates. Bu iki domatesin kendi içinde o kadar çok çeşiti var ki, biz tüketiciler bu farkı fark edemeyiz.
Ne ise, biz gelelim kendi işimize.
Dondurucuya kaldırmak için domateslerin olgun olanlarını ihtiyacınıza uygun olarak mutfak robotundan geçirerek veya bıçak ile kuşbaşı doğrayarak, poşetleyip dondurucuya kaldırın. Kendim mevsiminde yuvarlak ince kabuklu ve sivri kalın kabuklu domateslerden 15 - 20 Kg. civarında dondurucuda muhafaza ederim.
Öncelikle domateslerin kabuğunu soyarım. Bu işlem için; tencerede kaynamakta olan su içerisinde domatesleri 1-2 dakika tutar, kabuğunu soyarım. Bu soyulmuş domatesleri özellikle yemeklerde kullanmak için; iri kuşbaşı şeklinde bıçak ile doğrar ve 2 ila 3 kepçe ölçüsünde poşetlerim.
Robottan geçireceğim domateslerin ince kabuklu olanlarının kabuğunu soymam. Fakat, sivri domateslerin kalın kabuklarını mutlaka soyarım. Aslında soyulmasada olur ama, alışkanlık. Bir de domatesierin sap yuvalarını ve çekirdek yuvalarında ki beyazlıkların alınması gerektiğini unutmamak lazım.
Pazardan aldığınız domatesler eğer sert ise, bir kaç gün bekletip kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Domatesler donmuş veya çözdürerek kullanılır. Dondurucuda depolama süresi 12 aydır.

Sivri Biber:
Sivri biber veya çarliston fark etmez. Saplarını kesin, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin dondurucuya kaldırın. Donmuş halde kullanılır. Depolama süresi 8-10 aydır.


Kırmızı Biber 'Kapya Biberi'
Ağustos ayı ortaları kırmızı biberin ' http://tatlar.blogspot.com/2009/06/kapya-biberi.html - kapya biber ' mevsimsel olgunluğa erişme zamanıdır. Bu ay içerisinde ihtiyacınız ölçüsünde kırmızı biberleri hazırlayarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kendim ihtiyacım ölçüsünde ki kırmızı biberleri yıkar, bıçakla delerim 'patlamasın diye' fırın tepsisine dizer, önceden 200°C 'de ısınmış fırın içerisinde közlerim. Biberleri soğuduktan sonra kabuğunu soyar, sapını keser ve çekirdeklerini çıkarırım. Temizlenmiş biberleri bir güzel yıkar, süzgece dizer süzerim. Sonrası ihtiyacım ölçüsünde poşetler ve üzerine ismini ve paketleme tarihini yazar dondurucuya kaldırım. Biberleri kullanmazdan önce çözdürür, sonra kullanırım. Depolama süresi 8-10 aydır.

Taze Fasulye:
Mevsiminde alınan taze fasulyeler ayıklanır, yıkanır ve ihtiyacınıza uygun olarak doğanır. 3 Dakika süre ile şok haşlama yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Veya doğranmış olarak ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetleyin ve üzerine ambalajlama tarihini yazın, doğrudan dondurucuya kaldırın. Her iki yöntemi de denedim şok haşlanarak dondurmanızı tavsiye ederim. Her iki halde de fasulyeler donmuş halde kullanılır. Dondurucuda depolama süresi 10-12 aydır.

İç Barbunya Fasulyesi:
Mevsiminde alınan http://klasiktatlar.blogspot.com/2007/12/barbunya-pilaki.html - iç barbunya fasulyesini ayıklandıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetleyin ve üzerine ambalajlama tarihini yazın, doğrudan dondurucuya kaldırın. Yemeğini yaparken 25 Dakika süre ile haşlayın ve kara suyunu dökün. Haşlama yaptıktan sonra yemeğini yapın. İç barbunya fasulye dondurma ve depolama süresi kendi deneyimimdir. 8 Aya kadar depoladım daha fazla bekletmedim, tükettim. Şok haşlama yaparak denemedim çünkü, yemeği yapmazdan önce mutlaka ön haşlama yapmam gerekiyor.


Ispanak:
Taze yumşak yapraklı ıspanaklar temizlenir, yıkanır doğranır ve poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır. Ispanaklar derin dondurucu da depolama süresi 9 Aydır. Ispanağı şok haşlama yapacaksanız, 2 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım.

Beyaz Lahana:
Taze ve sert lahanalar temizlenir, doğranır poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır. Lahanaların derin dondurucu da depolama süresi 8 Aydır. Lahanayı şok haşlama yapacaksanız, 2 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım.

Brüksel Lahanası:
Brüksel lahanası nasıl şok haşlanır ve dondurulur? http://klasiktatlar.blogspot.com/2009/03/bruksel-lahanas-nasl-sok-haslanr.html - Buradan detaylı tarifine ulaşabilirsiniz.

Pırasa:
Pırasalar temizlenir, yıkanır ve uygun uzunlukta doğranır. Doğranmış lahanaları, 5 Dakika süre ile şok haşlama yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Pırasaların derin dondurucu da depolama süresi 8 Aydır. Kendim şoklarım ve yemekler de donmuş halde kullanırım.

Havuç:
Taze havuçlar temizlenir, tercihinize göre dilimlenir ve poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır. Havuçların derin dondurucu da depolama süresi 12 Aydır. Havuçları şok haşlama yapacaksanız, 3 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım ve yemekler de donmuş halde kullanırım.

Karnabahar:
Karnabahar temizlenir, dal olarak üçlü dörtlü gruplar halinde gövdeden ayrılır ve limonlu su içerisinde bekletilir. Süzülen karnabaharlar poşetlenerek doğrudan derin dondurucu'ya kaldırılır. Karnabaharların derin dondurucu da depolama süresi 10 Aydır. Karnabaharı şok haşlama yapacaksanız, haşlama su'yu içerisine nohut büyüklüğünde bir parça limon tuzu ilave edin, 3-5 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra, musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım ve yemekler de donmuş halde kullanırım.

Maydanoz:
Temizlenir ve sap kısımlarından yaprakları ayıklanır. Bir güzel yıkanır, süzülür ve yaprakları doğranır. İhtiyacınız ölçüsünde poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Maydonozların derin dondurucu da depolama süresi 8 Aydır. Donmuş halde kullanılır.

Kereviz:
Bir güzel yıkanır ve kabuğu soyulur. Yemekte kulanabileceğiniz ölçüde doğranır ve üzerine limon sıkılır. İhtiyacınız ölçüsünde poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kerevizlerin derin dondurucu da depolama süresi 12 Aydır. Donmuş halde kullanılır.

Kırmızı Lahana:
Buruşuk ve solgun üst yaprakları ayrılır, yıkanır. Lahananın iriliğine göre, 2 veya 4 parçaya bölünür. İhtiyacınıza uygun parçaların beyaz koçanı dışında ki yaprakları, ince ince doğrandıktan sonra sirkeli sıcak su içerisine daldırılır. 3 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kırmızı lahanaların derin dondurucu da depolama süresi 10 Aydır. Donmuş halde kullanılır.

İç Bezelye:
Bezelyelerin içleri kabuklarından ayrılır ve yıkanır. 2 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım ve yemekler de donmuş halde kullanırım. Veya şok haşlama yapmadan ihtiyacınız ölçüsünde poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. http://klasiktatlar.blogspot.com/2009/01/etsiz-i-bezelye-yemei.html - İç bezelye 'nin derin dondurucu da depolama süresi 8-12 Aydır. Donmuş halde kullanılır. Kendim bezelyeyi iki yöntemle de sakladım, şok yaptığım bezelyeden memnun kaldım. Tavsiye ederim.

Enginar:
Mevsiminde alınan http://klasiktatlar.blogspot.com/2009/01/dondurulmu-enginar-yemei-zeytinyal.html - enginarlar ayıklandıktan sonra kararmamaları için limonlu su içerisine alınır. Derin dondurucuya kaldırmak için enginarlar bütün veya doğranmış olarak ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetleyin ve üzerine ambalajlama tarihini yazın, doğrudan dondurucuya kaldırın. Veya 2 dakika süre ile şok haşlama 'haşlama suyu içerisine nohut büyüklüğünde limon tuzu ilave edin' yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim iki yöntemi kullanarak enginarları sakladım. Uzun süre dondurucuda bekletilirse ilk lezzeti almanız mümkün olmuyor. 6 Aydan fazla bekletilmemesini tavsiye ederim.
'Kolay Gelsin'
www.klasiktatlar.blogspot.com


-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 00:00
çok güzel bilgiler ellerinize sağlık arkadaşlar Wink

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 00:24
münevver ben közlendikten sonra soyup kıyıyorum* dogruyom öyle poşetliyorum


Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 02:11
bende domatesle kafayı yiyecem LOLLOL kaynatıpta kavanozlasak mı yoksa doğrayıp direkt dondursak mı bir karar veremedim hangisi daha güzelWacko

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">



<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 02:27
kavanoza koy ablam,ikisinide deneyen biri olarak söylüyorum..kesinlikle kavanozdakinin tadı çok daha lezzetliSmile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 04:14
ben dolaba koydum 15 20 poşet yaptım yarısını menemenlik yarısını yemeklik olarak ayarladım
menemenlik olanı hafif ateşte öldürdüm sivri biber doğradım ole kaldırdım yemekliği ise direk soyup doğrayıp poşetledim
 
 


-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!


Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 09:50
bende ifakatin yaptığı gibi yapıcam..arkadaşlarımda öyle yapmışlar bakalım benimkiler nasıl olcakEmbarrassed

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2009 Saat 19:49
ben yaklaşık 50 kavanoz domates yaptım bu sene salçam da hazır şükür,şimdi bide börülce ile fasulye konservesi yapıcam inşallah Wink

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: Canan88
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2009 Saat 16:34
slm arkadaşlar bişey sorucam şimdi ben kırmızı erik koymak istiyorum dondurcuya kışın komposto falan çok seviyorum ben bu erikleri sadece yıkayıp kurulayıp direk atıyoruz demi yani şoklama falan yok...

-------------
mutluluk oyununda mutsuzluk bürünüyorum ... ne sana yakın ne sana uzağım...


Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 15:55
amasradan köy patlıcanı aldım....kışın karnıyarık yapayım diye...yağda kızarttım,peçetenin üstünde yağını bıraktıkdan sonra soğudu...ortalarını bıçakla kestim minik buzdolabı poşetine koyup attım dipfirize...

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!


Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2010 Saat 22:33
ya kızlar ben domateste takıldım ya bı dıyıverın hele nasıl kavonoza koyuyorsunuz şu domatelerıı yanı buyuklugu ne kadar oluyo WackoWacko
Embarrassedbıde ıspanak koyan arkadaşlar  haşlayıptamı koyacaz haşlamadan dograyıp dırekt olarakmı
DisapproveDisapprovesemız  otunu ve ıspanagı dırekt ayıplayıp yıkayıp dograyıp koyuyormuş bı arkadaş sızler nasıl koyuyorsunuz 
bıde fasulyeyı konservesını nasıl yapıyonuz bı daha anlatıverın bakemmmWackoWacko


-------------











Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2010 Saat 23:45
aa neden kımse cevap ermıyo banaa
 
oneeeeeeeeeeeeeee
 


-------------











Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 11:59
LOLzekiyecegim sana cevap gelmemis dur bakalim bana gelecekmiLOL
misir bildigimizLOLcok almisim onu derindondurucuya koyammi diyom nasil koyuyorsunuz noktaaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOL


-------------



Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 12:23
zekiye ben önceden domatesleri kaynatır kavonoza koyar havasını aldırdıktan sonra dolabın alt kısmında bekletirdim... okadar zahmete gerek yokmuş...artık soyup doğrayıp direk poşetleyeceğim...ama ailenin kalablıklığına göre porsiyonluk yap derim....


kışın ıspanak var yazında muadili semiz otu...o yüzden hiç uğraşmıyorum onunla....

konserveyi bilmiyorum ama fasülyeyide domates ile biraz soteleyip soğuyunca poşetleyip dondurucuya atıyorum...


yasemin mısırları sot yıka kuruyunca poşetleyip buzluğa...eğer haşlanmış halde artan mısır varsa onuda ayıkla poşetle dondurucuya...salatanın üzerinde pilavda hatta bazen çorbalarda güzel oluyorrr


-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 12:25
sagol ilalcigim,hemen uygulayacagim bunuBig smile

-------------



Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 14:18
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

LOLzekiyecegim sana cevap gelmemis dur bakalim bana gelecekmiLOL
misir bildigimizLOLcok almisim onu derindondurucuya koyammi diyom nasil koyuyorsunuz noktaaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOL
 
gıcııkkkkkkkkkLOLLOLLOL


-------------











Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 14:19
ilalcim teşekkur ederım canımmmClown

-------------











Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 14:21
LOLsensinLOLLOLLOLLOL
Orjinalini yazan: SELİN2 SELİN2 Yazdı:

Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

LOLzekiyecegim sana cevap gelmemis dur bakalim bana gelecekmiLOL
misir bildigimizLOLcok almisim onu derindondurucuya koyammi diyom nasil koyuyorsunuz noktaaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOL
 
gıcııkkkkkkkkkLOLLOLLOL


-------------



Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 14:28
hiçtebilem sensin LOLLOL

-------------











Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 16:57
Ben de hersene derin dondurucuyu tıka basa doldururum sanırsınız ki ev de 10 kişiyiz
Bu sene de doldurdum anlatayım neyi nasıl koyduğumu.........

Taze fasülye koydum:Fasülyeleri ayıklayıp bolca rendelenmiş domatesle kavurup soğuyunca poşetledim
Bamya koydum:Bamyaları ayıklayıp rengi koyu yeşil olana kadar bol limonlu suda haşladım(1-2 dk)soğuk suyun altında şoklayıp rendelenmiş domatesle karıştırıp poşetledim
Bezelyeleri ayıklayıp yıkadım süzdürüp sade olarak poşetledim.
Barbunyaları temizleyip rengi dönene kadar haşladım soğuk suyla şoklayıp domatesleyip poşetledim
Mısırları bütün halde çok az haşlayıp ayıkladım daha sonra ayıklanmış vaziyette tuz ve şeker katıp iyice pişirdim.Bütün halde ayıklamaya çalışınca eziliyor.Kışın salata ve karalahana çorbamın vazgeçilmezidir
Kırmızı biber ve patlıcan közleyip temizleyip kullanacağım şekil de ya bütün ya da doğrayıp poşetledim
Patlıcanı kızartıp poşetledim kışın oturtma yapmak için
Kuzeye meyve koydum biraz çilek,vişne,kiraz,erik kompostosuna bayılıyo
Sadece domatesim kaldı onu da Kuzey için birkaç poşet rendeleyip atıcam kendimize kavanoz yapıyom
Domates konservemi de domatesleri temizleyip kaynar su dökünce kabukları çabuk soyuluyo öyle yapıyom rondodan geçirip tuz atıp pişiriyom sıcakken kavanozlara koyup ters çeviriyorum.
Ben bütün sebzelerimi bolca domates rendeleyip koyarımki kışın salça ya da domates kullanmamak için

Ben bunları atıyom derin dondurucuya aslında biber felan doldurup koyuyodum da bir kaç kez buz buz koktu bıraktım bende

-------------
http://www.glitterfy.com/"> DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 17:01
heyyyyyyyy masalölahhhhhhhhhhhhhhhhhhLOL

-------------



Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2010 Saat 17:06
Sen bir de bunlardan kaçar bpoşet koyduğumu duysan dilin uçuklar herhalde.Kuzey dahil üç kişiyiz bir de .Söylemesi ayıp ben biraz boğazlıyım da

-------------
http://www.glitterfy.com/"> DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA


Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2011 Saat 22:11
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

 
ben bamyayı haşlamadan yapıyorum, ayıklayıp üzerine domates rendeleyip limon sıkıyorum ve domates suyunu çekene kadar pişirip soğutup sonrada poşetliyorum kışın çok pratik oluyor 5 dak yemek hazır soğanı ,kıymayı kavurup poşeti içine boşaltıp iki fıkırdadımı yemek hazırWinkyeni ayıklayıp yapmış gibi oluyor tavsiye ederimWinkSmile
 
 
bugün Özlemcimin tarifini denedim attım buzluğa iki gün sonra pişireceğim sonuç güzel olursa atarım birkaç torba buzluğa ama buzlukta yer kalmadı yaprak sarmalarındanLOLLOLLOL


-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">



<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b


Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 16:09
Hayret zenginler neden gelmiyor bu topiğe.
Bamyanın kilosu İstanbul'da 10 tlLOLLOLLOLLOLLOLLOL 3 kilo alıp atarım dondurucuya zengin olsamLOLLOLLOLLOLLOL


Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 16:16
geçen hafta bamyanın yarım kilosu 3 tl di Smile
yarımı bit kadar yazmıslar 3 tl kocaman yazmışlar LOL


Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 16:26
ben fiyatlarını bilmiyorum LOLLOLLOL pazar işi eşime aitLOLLOLLOL o getiriyor ben yapıyorumSmile

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">



<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b


Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 17:04
6 ya bulsam 5 kilo alırım. Benimki market fiyatı. Tek tek seç ama 10 tl ver diyorlar marketteLOLLOLLOLLOL


Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 17:14
bamya izmirde de 6 tl ama ayıklaması gözümde büyüyor yoksa buzluktan çıkan ekşili ekşili bamya harikaoluor

-------------
ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 17:26
bende çok severim ekşilii bamya evde benden başka yiyen olmaz diye almadım benimki et obur sebze nedir bilmez kendileriiii 


Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 17:36
benim eşimde yemiyor Nurcan ama bana almış sağolsun seviyorum diyeSmile bu arada etoburlara laf yokLOLLOLLOL bende etoburum
 
Pınar fiyatını söylemiş öyledir komşuyuz pazarlarımız birLOLLOLLOL


-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">



<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b


Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 17:44
o hiç yemiyor et obur olur arada sebze yer tmm ama bölesi çekilmiyo wallahi gamzecim hasret kaldım sebzeye sadeece kendıme de yapmıyorum 


Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 17:57
o da zor bende sebze sevmem ama içine et, kıyma girince yerim zeytinyağlıları da burnumu kıvıra kıvıra yerim Allah aratmasın... bizler neden böyleyiz anlamam kendimize gelince yapmıyoruz mesela ben üşeniyorum ne gerek var bamya almışsın diyorum...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">



<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b


Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2011 Saat 18:10
aynen kendine yap diyor ama yapmıyorum işte ya hep birlikde yenince güzel oluyor içimize siniyor sanırım ondan .. 


Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2011 Saat 00:58
Ben evden çıkamıyorum, çıksam da pazara markete çıkamıyorum LOLLOLLOL
Ne ne zaman çıkıyor bilmem Tongue bamya çıktıysa madem, yarın bi pazar yapsam, eşim hayrına kızlara bakarsa LOLLOLLOLLOL


Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2011 Saat 13:56
Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

 
ben bamyayı haşlamadan yapıyorum, ayıklayıp üzerine domates rendeleyip limon sıkıyorum ve domates suyunu çekene kadar pişirip soğutup sonrada poşetliyorum kışın çok pratik oluyor 5 dak yemek hazır soğanı ,kıymayı kavurup poşeti içine boşaltıp iki fıkırdadımı yemek hazırWinkyeni ayıklayıp yapmış gibi oluyor tavsiye ederimWinkSmile
 
 
bugün Özlemcimin tarifini denedim attım buzluğa iki gün sonra pişireceğim sonuç güzel olursa atarım birkaç torba buzluğa ama buzlukta yer kalmadı yaprak sarmalarındanLOLLOLLOL
 
şahane oldu tavsiye ederim bamyayı bu şekilde dondurabilirsiniz... Bamyayı 4 TL bulmuş hemen almış eşim sağolsun nasip olursa onları da yapacağım bu şekildeSmile 
Dolmalık biberleri de donduracağım geçen sene yapmıştım güzel olmuştu zeytinyağlı biber dolması yaptımSmile Yine yaprak almış dolabın içi yaprak dolduLOLLOLLOL 
Bir de patlıcanlar kaldı onları nasıl yapsam diye düşünüyorum közlenmiş patlıcanım var ezme yapıyorum bunları da kızartıp atayım diye düşünüyorum bu sene merak sardım bu işlere LOLLOLLOL derin dondurucu gerek banaSmile


-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">



<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b


Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2011 Saat 18:18
kızlar hadi bişey yapan yokmu başlamadınızmı hazırlıklara
ben şey sorcaktım
küçük küçük doğranmış kızarmış biber derin dondurucuya koyulurmu nasıl olur acaba
 


-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)


Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2011 Saat 00:23

Annem sabah pazardan 36 kilo domates almış Wacko Bugün annemle onu yaptık, annemin yaptığı çok lezzetli oluyor, melemenlik yapıyor, ben ise sırf yemeklere koymak için, yemeklik yapıyorum ama annemin yaptığını, kışın domates alamayacağımız için, sabah kahvaltıda tabakla ortaya koyup, kızıma bile yediririm, öyle de çok lezzetli oluyor. Smile



Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2011 Saat 00:28
bednde bayrama esımın memleketıne gıttımde 500 kg domates alında salca yapıldı mis gibi yapıldıı ben  pek yapmadım tabii onlar yaptı ama çok lezzetli oldu salça gbi değil domates rendesi gibi ekmege sürr ye 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat