parcalanmis kek
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Yemek / Mutfak
Forum Tanımlaması: (Yemek tarifleri, püf noktalar, sorularınız)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6095
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 13:44
Konu: parcalanmis kek
Mesajı Yazan: Beyza
Konu: parcalanmis kek
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2008 Saat 14:25
Arkadaslar bugünkü misafirler icin yaptigim kek büyük bir sabotaja kurban gitti sagolsun kizim masanin üstünden kek tabagini cekip kekimi un ufak etti.Sicak kek oldugu icin malumunuz daha cok dagildi.Sizlerden ricam parcalanmis kekler icin bi tarifiniz varsa bekliyorum.
Firina yeni kek yapip koydum , ama öncekini atmaya gönlüm el vermiyor.
Sevgiler
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ilkbahar
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2008 Saat 14:33
sulu puding yapıp içine ufalanmış kekelri koyabilrsin olur mu bilmiyorum benden bir fikir
------------- http://lilypie.com" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2008 Saat 14:45
ilkbahar Yazdı:
sulu puding yapıp içine ufalanmış kekelri koyabilrsin olur mu bilmiyorum benden bir fikir |
Sagol canim bi düsünelim bakalim
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: MySons
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2008 Saat 15:00
piramit kek.... ben bunu parcalanmis bisküviyle yapiyorum ama sen parcalanmis pastaylada yapabilirsin sanirim, tadida cok güzel oluyor... anlatayim kisacana:
250 gram margarin tencerede eritilir ve biraz sogutulur. Icine 2 yumurta kirilir, iyice karistirilir, ardindan 6 kasik seker ve 1 bardak kakao ve ceviz karistirilir...mixerle olabilir, cevizler daha iyi ufalaniyor ozaman... (60 adet bisküvi (keks) kücük kücük kirilir- bunu sen pastanla yaparsin artik... ufalarsin tamamen)...ve tüm malzeme iyice karistirildiktan sonra ciletin kagida (alufolie) dökülüp piramid sekli verilir ve en az 2 saat buzdolabinda bekletilir. Sonra pudra sekeri veya hindistan cevizi ile süslenir..... hmmmmmm afiyetle sunulup yenir!!! Kolay gelsin! Bence bu ufalanmis kek icin cok iyi bir cözüm... sen ne dersin?????
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2008 Saat 15:06
piramit keki bende cok severim canim eline koluna saglik karnimi aciktirdin Tarif icin tsk ler
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2008 Saat 18:20
canım,ay çöreğide yapabilirsin,iç malzemeye özellikle ufalanmış,kalan keklerden koyuluyor ama tam tarifi şu an aklımda değil,pasta notlarıma bakıp,gece yazarım inş.şimdi tunanın karnını doyurmam lazım
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2008 Saat 00:45
Reyyan cim evet bugün benimde aklima geldi.Gecenlerde tv da görmüstüm ay cöreginin icine koymuslardi.Bulabilirsen cok sevinirim ne mutlu bana.Cok tesekkürler.
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2008 Saat 01:23
Defne2007 Yazdı:
Reyyan cim evet bugün benimde aklima geldi.Gecenlerde tv da görmüstüm ay cöreginin icine koymuslardi.Bulabilirsen cok sevinirim ne mutlu bana.Cok tesekkürler.
|
canım,çok özür dilerim,notlarımı geçen hafta annemlere götürmüştüm,misafiri gelecekti,önceden yazdığım bir tarifi deniyecektim,yarın gideceğim,inş.alıp,yarın akşam yazarım,olurmu?
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2008 Saat 02:29
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2008 Saat 02:35
est.canım,en iyisini bilmek değil,önceden sık yapardım ay çöreğinide,parçalanmış kek denince hemen aklıma o geldi.
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 01:38
beyzacım,kekin hala duruyorsatarifi yazıyorum canım..
AY ÇÖREĞİ
1 kg.un,50 gr.yaş maya,150 gr.margarin,150 gr.toz şeker,10 gr(bir fiske)tuz.
iç malzeme:ufalanmış kek,kakao,kuru sarı üzüm,tarçın.(çok az,malzemeler bir birini tutsun diye süt katılır)
hamur yoğrulup mayalandırılır,istenilin büyüklükte pazular yapılarak,her biri yuvarlak açılır.bir kenarına iç malzemeden,uzunca koyulup,rulo sarılır.iki yanından tutup,biraz çekerek,açılın zemine bir kaç kere vurularak,uzaması sağlanır ve zeminde iki ucunu ileri geri oklavayla açıyormuş gibi incelterek,ortasının bombeli kalması sağlanır ve yağlanmış tepsiye,ay şekli verilerek dizilir.10-15 dak.tepside bekletilip,yer mayası aldırılır.üzerine yumurta sarısı sürülür,kek ısısında,önceden ısıtılmış fırında pişirilir.afiyet olsun..
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 17:15
cok tesekkür ederim canim, duruyor buzluguma attim cünküBu aksam yaparim zaten isim yok bos duruyorum.Sagol canim yordum senide.Öptüm
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 18:00
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2008 Saat 00:19
vay aklımızda bulunsun parcalanmıs kekle neler yapılabılırmıs heran hersey olabılır dımı ya ne cok sey ogrenıyoruz boyle ne guzel
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2008 Saat 15:22
kızlar işte buradakı bılgılerın faydaları sımdı benım dun yaptıgım kek kalıptan ılk defa dokulmedı ve rparcalandı sımdı onu buradakı fıkırlerle yenıden canlandıracam ınsallah
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 15:55
kızlar parcalanmıs kekımden olusturdugum piramit pastam buyurun tarıf için tesekkurler
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 16:08
gecen aksam arkadaslarım için yaptıgım kek ılk defa kalıptan dokulmedı bır kac dılım kekı zor kurtardım gerısı harap olmustu
daha once nette parcalanmıs kek için bu tarıf yapılır dıye okumustum zaten bu pastayı bılıyodum ama denememıstım
hemen kekı robottan gecırdım ufalandı bır paketten az margarını arıttım goz kararı seker ve kakao attım ve ıkı yumurtayı kırdım içine yag bıraz sogu-yacak yoksa yumurta içinde pişer sonra bolca cevız koydum içine ve ufalanmıs kekı içine bosaltıp iyice yedırdım bırbırıne
sonra baktım kek az geldı pötibör bıskuvıdedende ufaladım kattım içine kıvama gelınce rulo seklı verıp posetleyıp buzluga attım cıkarınca dılımleyıp anında ıkram edılebılıyor
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 16:11
eminim tadı nefis olmuştur
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 16:31
arkadaşlar benden sitelerde gezinirken keki değerlendirmek amaçlı ilginç bir tarif buldum
Malzemeler
Turunçlu kek (4-5 dilim) evde ne tür kek varsa 1 adet büyük boy muz 1/2 çay bardağı muzlu süt 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti süslemek için çilek
Hazırlanışı
1- Kekinizi rondoya koyup rondoda çekin. Kalın parçalar elde edin. Ufalayın yani .. 2- Bir tabağın içinde muzu soyun ve küçük parçalar şeklinde ezin. cevizi ve muzlu sütü ekleyin, İçine kek parçalarını ekleyip karıştırın. 3- Karışımı kapların içine boşaltın. Bastırın. Başka tarafta krem şantiyi hazırlayın. Kekleri koyduğunuz kapların üstüne sürün. En üste çilek koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 17:26
ayy buda süper gorunuyor ya valla eklemek lazım deftere gereklı oldugunda ytapmayı bırak dırek yapılabbılır bence
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 17:31
EVT CANIM YA NORMAL DIŞARIDAN ALINAN HAZIR KEKLE BİLE ÇOK GÜZEL OLUYO BEN DENEDİM EVDE GÜZEL TADI VAR AMA ŞEKLİ BÖYLE DÜZ DEĞİLDİ TABİ
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 17:43
olsun valla yıne pasta yapma damarım tuttu bakalım ılk ne yapacam eklerım yapınca tarıf içinde saol ayrıca super valla
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 17:44
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 17:45
küçük kanaryam Yazdı:
arkadaşlar benden sitelerde gezinirken keki değerlendirmek amaçlı ilginç bir tarif buldum
Malzemeler
Turunçlu kek (4-5 dilim) evde ne tür kek varsa 1 adet büyük boy muz 1/2 çay bardağı muzlu süt 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti süslemek için çilek
Hazırlanışı
1- Kekinizi rondoya koyup rondoda çekin. Kalın parçalar elde edin. Ufalayın yani .. 2- Bir tabağın içinde muzu soyun ve küçük parçalar şeklinde ezin. cevizi ve muzlu sütü ekleyin, İçine kek parçalarını ekleyip karıştırın. 3- Karışımı kapların içine boşaltın. Bastırın. Başka tarafta krem şantiyi hazırlayın. Kekleri koyduğunuz kapların üstüne sürün. En üste çilek koyarak servis yapın. Afiyet olsun. | hamişim ne ettin bayıldım yaa
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 17:52
küçük kanaryam Yazdı:
arkadaşlar benden sitelerde gezinirken keki değerlendirmek amaçlı ilginç bir tarif buldum
Malzemeler
Turunçlu kek (4-5 dilim) evde ne tür kek varsa 1 adet büyük boy muz 1/2 çay bardağı muzlu süt 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti süslemek için çilek
Hazırlanışı
1- Kekinizi rondoya koyup rondoda çekin. Kalın parçalar elde edin. Ufalayın yani .. 2- Bir tabağın içinde muzu soyun ve küçük parçalar şeklinde ezin. cevizi ve muzlu sütü ekleyin, İçine kek parçalarını ekleyip karıştırın. 3- Karışımı kapların içine boşaltın. Bastırın. Başka tarafta krem şantiyi hazırlayın. Kekleri koyduğunuz kapların üstüne sürün. En üste çilek koyarak servis yapın. Afiyet olsun. |
çok güzel görünüyor canım yaa denemek lazım.
iftar saatide yaklaşıyor canım çekti valla
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 17:53
açlıktandır
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 11:44
hilal Yazdı:
küçük kanaryam Yazdı:
arkadaşlar benden sitelerde gezinirken keki değerlendirmek amaçlı ilginç bir tarif buldum
Malzemeler
Turunçlu kek (4-5 dilim) evde ne tür kek varsa 1 adet büyük boy muz 1/2 çay bardağı muzlu süt 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti süslemek için çilek
Hazırlanışı
1- Kekinizi rondoya koyup rondoda çekin. Kalın parçalar elde edin. Ufalayın yani .. 2- Bir tabağın içinde muzu soyun ve küçük parçalar şeklinde ezin. cevizi ve muzlu sütü ekleyin, İçine kek parçalarını ekleyip karıştırın. 3- Karışımı kapların içine boşaltın. Bastırın. Başka tarafta krem şantiyi hazırlayın. Kekleri koyduğunuz kapların üstüne sürün. En üste çilek koyarak servis yapın. Afiyet olsun. | hamişim ne ettin bayıldım yaa |
hilalım hamılemısın ay ben yenı duyuyorum canım hayırlı olsun
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 15:14
beyza sen bu tarrifi yaptinmi, ay çoregi ni yani
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 15:49
yaptim canim zamaninda cok güzel olmustu
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 17:09
ay çöreği ben de yaparım bazen eşim çok sever
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 13:14
tarifini alsak pınarımm resimle birlikte tabii
------------- http://lilypie.com">
|
|