Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yoğurt Tatlısı (İrmiksiz)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Tatlılar
Forum Tanımlaması: Tatlılar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6401
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 11:52


Konu: Yoğurt Tatlısı (İrmiksiz)
Mesajı Yazan: serifegül
Konu: Yoğurt Tatlısı (İrmiksiz)
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2008 Saat 23:46
Malzemeler:
3 yumurta
1 s.b yoğurt 
1 s.b tozşeker 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 2 s.b un (kıvamına göre siz ayarlarsınız)
1 paket vanilya 
1,5 paket kabartma tozu 
fırından çıktıktan sonra üzerine dökmek için 1sb sıcak su
Şerbeti için:
4 sb. Tozşeker
4,5 -5 sb. su
Yarım limonun suyu
benim tavsiyem kekini yapmaya başlamadan evvel şerbeti ocağa koyun ve fırını da yakın. Çünkü çok çabuk bitiyor hazırlama işi. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak. Hepsi bir kaba alınıp karıştırılacak ama çok fazla değil. Kabartma tozunu koyarken üzerine bir kaç damla limon suyu damlatarak köpürtün ve öyle ekleyin. Daha iyi kabarıyor. 175derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. fırından çıkar çıkmaz üzerine 1 bardak kaynar su dökün. Tepsinin ağzını kapatın. İlk sıcaklık çıkıp ılımaya başlayınca üzerine hazırladığınız şerbeti sıcak olarak dökün ama şerbet kaynar olmasın. üzerine yeniden bir tepsi kapatıp 3-4 saat bekleyin. Üzerine isterseniz Hindistan cevizi ile süsleyin. Çok hafif bir tatlı kızlar.Foto yarın geliyor. Afiyet olsun canlarClown


-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği



Cevaplar:
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2008 Saat 23:48
hım çok lezzetli bişeye benziyoTonguefotoyu heyecanla bekliyoruzLOLClown

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 00:13
Ellerine sağlık canım..

-------------


Mesajı Yazan: rabia narin
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 00:29
ellerine sağlık beaaLOL

-------------


o ğ l u m   o l m a d a n   a s l a . . .


Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 10:39
eline sağlık canım yoğurt tatlısını çok duydum hiç denememiştim bu tarifi deneyim hemen bakkiiim fotosunu da bekliyom merakla.ha bu arada şerificim senin rejimde benim rejim gibi sık sık tatile giriyor galibaLOLLOLLOL
nolcak bizim bu halimizLOLLOL

-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...


Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 14:38
İşte bu da fotosu Hiloşcum...Clown bu arada kızlar yanına kaymakla servis yapabilirsiniz nefis olur...

-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği


Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 14:39
Orjinalini yazan: suzi suzi Yazdı:

Ellerine sağlık canım..
Afiyet olsunClown


-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği


Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 14:44
Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

eline sağlık canım yoğurt tatlısını çok duydum hiç denememiştim bu tarifi deneyim hemen bakkiiim fotosunu da bekliyom merakla.ha bu arada şerificim senin rejimde benim rejim gibi sık sık tatile giriyor galibaLOLLOLLOL
nolcak bizim bu halimizLOLLOL
Afiyet olsun semacım ben daha önceleri irmiklisini yapardım. geçen akşam bir arkadaşta gördüm bu tarifi. Rejimde olduğum için yemedim ama herkes o kadar övdü ki  dayanamadım eve gelince bulduğum ilk fırsatta denemek istedim ve ancak dün fırsat bulabildim yapmaya.  tarifin orijinalinde yağ yoktu ama ben çok az ekledim. gerekten çok hafif. Rejimdekiler bile yiyebilirlerLOLLOLLOL Hem haftada bir gün yiyiverelim tatlı dimi canımLOLLOLLOL


-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 14:46
cok guzel olmus

-------------



Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 15:04
afiyet olsun yasemincim.

-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği


Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2008 Saat 16:00
Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorClown


Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 01:02
 
  şerifecim,ellerine sağlık canım.çok övmüşsün madem,mutlaka deniycem,hatta yarın denerim belki.teşekkürler canım..Clown


Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 14:10
dene reyyancım inşallah beğenirsin. paylaş bizimle burdaLOLLOLLOL

-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği


Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2008 Saat 15:47
Orjinalini yazan: serifegül serifegül Yazdı:

Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

eline sağlık canım yoğurt tatlısını çok duydum hiç denememiştim bu tarifi deneyim hemen bakkiiim fotosunu da bekliyom merakla.ha bu arada şerificim senin rejimde benim rejim gibi sık sık tatile giriyor galibaLOLLOLLOL
nolcak bizim bu halimizLOLLOL
Afiyet olsun semacım ben daha önceleri irmiklisini yapardım. geçen akşam bir arkadaşta gördüm bu tarifi. Rejimde olduğum için yemedim ama herkes o kadar övdü ki  dayanamadım eve gelince bulduğum ilk fırsatta denemek istedim ve ancak dün fırsat bulabildim yapmaya.  tarifin orijinalinde yağ yoktu ama ben çok az ekledim. gerekten çok hafif. Rejimdekiler bile yiyebilirlerLOLLOLLOL Hem haftada bir gün yiyiverelim tatlı dimi canımLOLLOLLOL

tabii şerifecim bi kereden bişey olmazLOL yemezsek zaten daha sonrasında daha fazla saldırıyoz ara sıra kaçamak yapmak şart zatenLOL




-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...


Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 17:27
Orjinalini yazan: serifegül serifegül Yazdı:

Malzemeler:
3 yumurta
1 s.b yoğurt 
1 s.b tozşeker 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 2 s.b un (kıvamına göre siz ayarlarsınız)
1 paket vanilya 
1,5 paket kabartma tozu 
fırından çıktıktan sonra üzerine dökmek için 1sb sıcak su
Şerbeti için:
4 sb. Tozşeker
4,5 -5 sb. su
Yarım limonun suyu
benim tavsiyem kekini yapmaya başlamadan evvel şerbeti ocağa koyun ve fırını da yakın. Çünkü çok çabuk bitiyor hazırlama işi. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak. Hepsi bir kaba alınıp karıştırılacak ama çok fazla değil. Kabartma tozunu koyarken üzerine bir kaç damla limon suyu damlatarak köpürtün ve öyle ekleyin. Daha iyi kabarıyor. 175derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. fırından çıkar çıkmaz üzerine 1 bardak kaynar su dökün. Tepsinin ağzını kapatın. İlk sıcaklık çıkıp ılımaya başlayınca üzerine hazırladığınız şerbeti sıcak olarak dökün ama şerbet kaynar olmasın. üzerine yeniden bir tepsi kapatıp 3-4 saat bekleyin. Üzerine isterseniz Hindistan cevizi ile süsleyin. Çok hafif bir tatlı kızlar.Foto yarın geliyor. Afiyet olsun canlarClown


Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 17:28
bunda hem tatlı hemde şerbet sıcak oluyor dıyorsun dogrumu anladımo zaman hamur gıbı olmszmı acıklarmısın tarıfı aldımda tşkr


Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 00:07
evet canım doğru anladın ilk bakışta insana biraz garip geliyor ama böyle... fırından çokardıktan sonra üzerine 1 bardak kaynar su döküyorsun sonra da sıcak şerbeti... hamur olmuyor Clown

-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat