Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Problem mi var..??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumProblem mi var..??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 256
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sedesa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Problem mi var..??
    Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2014 Saat 22:09
Merhaba Kadir Bey....

Bir ay önce kreşe başlayan 23 aylık bir oğlum var... Konuya neresinden başlasam bilemiyorum gerçekten... Nasıl anlatsam.... Oğlumu önce benim bakış açıma göre göre anlatayım... Sonra da rehberliğin ve öğretmenimin yorumlarını anlatayım....
Oğlum abisinden ve yaşıtlarından biraz farklı evet... Ben zor bir çocuk diye tanımlıyorum.... Çok dik başlı ve bana çok çok düşkün... 20-25 kelime söylüyor ama anne diyebilmesine karşına bana anne diye seslenmiyor mesela... Ben babası ve abisi dışında pek kimseyle iletişim kurmak istemiyor...çok yalnızdık büyürken çevresinde pek kimse olmadı... Yemek yemeye karşı tepkisi büyük, inat eşiği çok yüksek.... Misafirliğe gelen insanlar laf attıklarında kensinlikle muhattap olmuyor kafasında ne varsa onu yapıyor... Onlarla göz temeası kurmuyor ama bizimle çok güzel kuruyor... Hikayelere bayılıyor ve anlatırken gözümün içine düşecek gibi yapıyor... Bir şey istediğinde ısrarla göz teması kurmaya çalışıuor, onu göreyim de ne istediğini anlayayım diye.... Çok hüzel puzzle yapıuor... Bu akşam sırf test etmek için denedim.... 15 dk dan fazla uğraştı puuzle ile... Kreşten sonra öyle çok özlemiş oluyor ki beni boynuma sarılıp dakikalarca bırakmıyor.... Eve gülen ve mutlu bir çocuk ama kuralları kesinlikle sevmiyor... Herhanhi bir şeyi dayatmamızdan kesinlikle hoşlanmıyor ve kafasını yerlere vurmaya başlıyor.... Verdiğimiz komutları işine gelirse alıyor.. Mesela hari ayakkabılarını giy çıkıuoruz dediğimde hiç ililetmiyor hemen ayakkabılarını getiriyor... Gel muz vereyim dediğimde koşuyor.... Gel anneye kucak ver dediğimde o an dikkatini çeken bir şeyle ilgilenmiyorsa klşup geliyor ama basit şeyler tabii...
Gelelim okulundaki rehber öğretmen ve sınıf öğretmeniyle yaptığımız konuşmada bize yansıtılana....
Okulda konuşmuyormuş.... Sadece anne baba diyormuş.... Komutları almıyormuş... Sadece onunla beraber yaparlarsa yapmaya çalışıyormuş.... Herhanhi bir etkinliğe 5 dk odaklayamıyorlarmış... Buhün okulda parti varmış... Oğlum ne balonlarla ne müzikle ve başka bişeyle ilgilenmiş... Oturmuş ve ağlamaya başlamış orda olmak istemediği için.... Ama oyun odasında hiçbir sorunumuz yok diyorlar.... Arasın istikrarlı bir hareketini yakalayamadık hiç dediler... Doğru... Bir gün çok severek yediğini ertesi gün kesinlikle istemeyebiliuor... Neyi sever neyi sevmez anlayamıyorlarmış... Çok belli başlı şeyleri sever diyebiliyorum ben de... Kitap okunmasını ve puzzle çok sever... Fish fingers, patates ve simite hiç hayır demedi.... Değinmem gereken başka nokta var mı bişeyler kaçırdım mı bilemiuorum... Ama buhün altüst ettiler beni....
Benden evde onunla masabaşı faaliyetler yapıp dikkat süresini çoğalmaya çalışma konusunda ve komutları yerine getirmeye çalışması konusunda destek istediler.... Bir ay daha gözlemleyip ilerleme olmazsa bir uzmana yönlendirebilirlermiş....

Kusura bakmayın çok uzun anlattım.... Vaktinizi boş yere almak istemem.... Ama eşim de ben de kötüyüz bu yorumlardan sonra...içimde savaşlar kopuyor hayır herşey normal derken biraz sonra acaba mı derken buluyorum kendimi... Sizin uorumlarınıza çok değer veriyorum.... Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.... Sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117883
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2014 Saat 23:25
Otistik degil..... O kesin. Biraz "yabanilik" olabilir, oda soyacekim bir durumdur, zamanla cocuk kendisi kontrol edecektir.

Gelelim benim sorularima!!!!
1- Abisi ile arasi nasil, oyun oynarlarmi?
2- Babasi ile nasil, babasi onunla oyun oynarmi?
3- Abi ve baba; beraber oyun oynarlarken oyunlarina katilmak istermi, yoksa kayitsizmi kalir.

4- Boy ve kilosu kac?
Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 256
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sedesa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2014 Saat 02:41
1- abisi ile değişiken araları... Yine işine geldiği hibi davranıuor... Abimiz çok kuralcı olduğu için kayı davranıyor ona ve bu da hoşuna gitmiyor tabii ama oyunlar oynarsa onunla çok hoşuna hidiyor.... Futbol oynarlar beraber mesela çok da güzel top sürüyor..:)) puzzle yaparlar abisine de kitap okutur... Küveti doldururum ikisine çok güzel eğlenir banyoda abisiyle... Son zamanlarda abisine flüt çaldırmaya taktı... Ne zaman flüt görse abisine koşup veriyor çal diye...

2- babasıyla arası iyi... Benden sonra en sevdiği kişi.... Babası tarafından havalara atılmayı çok sever... Bir aydır ben de çalışmaya başladım ama ondan önce evde beraberdik 22 ay boyunca ve her akşam babası eve geldiğinde inanılmaz mutlu olup atılırdı kucağına... Babasıyla da puzzle oynayıp kitap okutur.... Babası onu kovalar o da kaçmayı çok sever...
Ama yine kendi istediği zaman bunları yapmayı tercih ediyor.... Yemekten sonra canı bişeyler isterse meyve falan, babasına başvurur babası bu konuda daha dikkatli sanırım...

3- baba ve abi genelde boğuşurlar ama Aras çok katılmaz aralarına zarar görmekten çekinir hibi sanki... Dikkatini çeker ve izler... Zaman zaman babası içine çeker onu da boğuşmacanın ama o an gıdıklanmak isterse katılır istemezse kaçar... Ama baba ve abi bir tamir işi yaparsa kesinlikle kaçırmaz o da katılır ve bişeyler yapmaya çalışır genelde aletleri çalar... Baba ve abi top oynarlarsa katılır tabii yine canı isterse her seferinde değil... Abi ödev yaparken kalemlerini alır ve ödevini karalamaya çalışır....abinin arkadaşları geldiğinde onların peşlerine takılır... Hele de koşturmalı bir oyun varsa çok eğlenir... Değilse de oyunlarını bozar.... Aynadan kendini hayran hayran izler... Mimik çalışmaları yapar gerektiğinde de kullanır o çalıştığı mimikleri.... Bize komik geliyor kendine hayranlığ....

4- boyunda tam emin olamıyorum 120 cm civarı olmalı.. Yarın emin olup yazarım tekrar şimdi uyuuor.... Kilo 12 civarı ve yediğine höre bazen altına iniyor bazen üstüne çıkıyor.... Dişine göre bir yemek varsa çok güzel yiyor.... Ama genelde çok seçici....
Benim en çok takıldığım noktalardan biri.... : çocuklar anneleri yanlarında olamadıklarında yakınlardaki birini anne yerine koyup yakınlaşırlar ya, işte Aras 4 haftadır o yakınlığı kuramadı öğretmeniyle... Yardımcı öğretmenle daha iyiymiş arası ama yine de tam değil demek ki... Bu konuda fikriniz ne acaba.... Direniyor olabilir mi hala...???

Şu an dünyaları vermek isterdim size minnettarım cevabınızdan dolayı.. Tekrar tekrar teşekkür ederim....

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117883
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2014 Saat 04:16
Ne sizde, nede cocuklarda bir problem yok... Onun HUYU OYLE.. "Yumurtadan oyle cikti" diye bir deyim vardirya, iste oyle. Zamanla duzelecek, ama hicbir zaman, kalabaliktan hoslanan, politikaci ruhlu bir kimse olmayacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.