Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - propolis,
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpropolis,

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 893
Mesajın Direkt Linki Konu: propolis,
    Gönderim Zamanı: 14 Eki 2012 Saat 02:10
merabalar hocam 19aylık kızım hala anne sütü alıyor,bu nedenle dişimdeki iltihap için antibiyotik kullanamıyorum,süte geçmeyen antibiyotikler var ama pelisilin alerjim olduğu için o grup antibiyotikleri kullanamıyorum,propolisin doğal bir antibiyotik olduğunu duyunca aktardan propolisli ballı macun aldım,gerçekten de dişimin ağrısı iltihabı geçti ama propolis konusunda araştırma yaparken emziren bayanlar için uygun olmadığını okuyarak dehşete kapıldım birkaç kavanoz kullanmıştım çünkü,ne olmuştur hocam sütümü nasıl etkilemiştir,bebeğime nasıl bir zararı olmuştur,tamamen doğal bir ürünü emziren anneler neden kullanamaz anlayamadım,cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117226
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2012 Saat 06:15
1- Halen hayatta oldugunuza gore; sizde hakiki bir "Penisilin Allerjisi" yok. Penislin allerjisi olanlarda, sahis daha igne cilde deger degmez, vefat eder. Adeleden yapilmasi gerekirken, damara kacirilmasi veya hizli zerk edilmesi ile olan suur kaybi veya benzer durumlar allerji degildir. Ayrica "Testlerin' HICBIR GUVENIRLIGI YOKTUR.
2-Her turlu antibiyotigi kullanabilirsiniz, sute gecen miktarlar, kilonuzla orantilidir. 50 kiloluk bir anne; 500mg. antibiyotik aldiginda, 1 litre sutune 10 mg. duser.  Vara- yoga zirt-pirt cocuklara antibiyotik verilen bir memlekette, bu hassasiyet dogrusu gozlerimi yasartiyor!!! 
3- Propolis antibiyotik degildir, tesadufen kendiliginden iyilestiniz. Ayni sekilde; cocuklara vara-yoga "propis" verirlerken bir sey olmuyorda, anne sutunden gecincemi bir sey oluyor?
Goruyorsunuz bunlarin butun gayesi en ufak bir bahane ile sizlere anne sutunu kestirip, mama  yazmak. Merak etmeyin, cocugunuza hicbir sey olmadi, siz anne sutu vermeye devam edin, gerektiginde de ne antibiyotik verilirse verilsin, anne sutunu kesmeyin.   
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2012 Saat 12:18
yani propolisli ballı macunun anne sütüne hiçbir zararı olmamıştır öylemi hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2012 Saat 19:49
Icine ayrica bir ilac koymadilarsa, hayir, hicbir zarari olmaz. Ama gereksiz. Zaten Propolis diye aldiginiz urunun tamami bildigimiz bal. Butun dunyada uretimi son derecede az olan bir maddenin bu sekilde satilmasi imkansizdir.
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2012 Saat 00:40
son birşey daha hocam izninizle,çocuklara hergün düzenli olarak verilen propolis bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyormuş,doğruluk ihtimali olabilirmi,kızı hastalıklara çok müsait bir anne olarak dikkatimi çekti de ondan soruyorum hocam,saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2012 Saat 19:32
Propolis'in bagisiklik sistemini kuvvetlendirdigi iddiasi palavradir. Dedigim gibi, dunyanin tamaminda uretilen "propolis", satilan propolislerin binde biri dahi olamaz. Aldiginiz sadece baldir. Ayricada bu yonde yapilmis hicbir ciddi bir calisma yoktur.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2012 Saat 19:44

Bee Pollen and Royal Jelly, 31/7/2003
and Propolis

Contaminants can also be introduced during processing . In 1995, Montana Naturals International, in Arlee, Montana, had to recall several thousand bottles of a bee pollen/royal jelly/propolis mix because of contamination with lead.

Propolis, also called "bee glue," is a resinous substance bees use to construct and maintain their hives. In laboratory tests, propolis has exhibited a variety of interesting antimicrobial and antitumor properties . However, it has little practical use and can cause contact dermatitis and other allergic reactions .

Burdock GA. Review of the biological properties and toxicity of bee propolis.

Hausen BM and others. Propolis allergy (I): Origin, properties, usage and literature review.

A Skeptical Look at St. John's Wort, 20/9/2011
Propolis

Dietary Supplements, Herbs, and Hormones, 24/8/2005
Propolis (posted 8/22/99)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.