Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - psoriazis
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpsoriazis

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: psoriazis
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 01:27
Hocam oglum 36 aylik. Vucudundaki kizarikliklar ve kabarmalar icin cocuk dr.una gittik benlik bir sey degil dedi ve cildiyeye goturduk beraber.ikisi psoriazis dediler konusurlarken ama bana egzama gibi hafif bir sey dediler. Advantan ve coresatin verdiler surdugum ilk gunlerde gecer gibi oldu lezuonlar. 10 gun kullanm sonrasi damla damla kabarciklar vardi. Simdi daha cok bolgede kabariklik var ve iki tane bolge plak halinde kabuk bagladi.. Ben de 25 yildir sedef hastasym. Belki dr ben uzulmeyom diye soylemek istemedi ama sedef oldugu cok belli.tekrar cildiyeye goturecegm ins ama ne yapmalym. EGZAMA icin baska birine ultralan demissiniz maillerde bz de surelim mi. Coresatin kirmizi verdi dr nemlensin diye bana bi ara mavisi verilmisti.once ise yaradi ama sonra brakinca tekrarladi ondan da surebilir miyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117880
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 03:09
Cocuklarda, Psoriasis(Sedef hastaligi) olurmu? Olur, ama son derecede nadirdir. Ben meslek hayatim boyunca, bebeklerde gormedim.
Cocukluk caginda, gordum.

Resim gonderebilirmisiniz? Cocuk Sedef hastaligi farkli tedavi edilir.
1. Basamak: Urederm jel ile kabuklar dokulur, arkadan; Calcitrol gibi D vitamini analogu ve yuksek konsantrasyomda Kortizonlu kremler kullanilir.
2. Basamak: Fototerapi uygulanir.
3. Basamak; Methotrexate uygulanir.
4. Basamak: Etanercept, Infliximab, Adalimumab gibi ilaclar kullanilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ara 2015 Saat 03:10
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2015 Saat 14:33
Hocam resimleri duzgun cekememisim gibi geldi tekrar ank. Atatutk hastanesinde cildiye uzmani doc. Bir dr.a goturdum. Normalde patoloji almamiz lazim ama yazik canını yakmayalim dedi cok belli dedi. Teshisi kagida yazdi pityriasis rubra pilaris yaziyor. Advantan ve nemlendirici verdi. Kasinmiyorsa advantani bile surme dedi. Bir de gliserinli bir bebek sabunu verdi. Nemlendiriciyi 1 haftadir suruyorum ama degisen bir sey yok aksine artmasi devam ediyor. Sebebini bilsem engel olmaya calisacagim ama sebebi de bilinmiyormus. Ne yapmaliyim hocam?cocugun yuzune gelmeye basladi.kendim de cocuklugunu sedefle geciren biri olarak cok rahatsiz oluyorum. Kendi dr.uma sordum ayni sehirde degiliz malesef o da sedefle cok benzer bir rahatszliktir dedi.ayirtedilmesi guctur dedi. Sedefle benzerse uzuntu ya da bagisiklikla bir alakasi var midir? Ne yapsam ilerlemeyi durdurabilirim? Tam tuvalet aliskanlogini kazanacakken kardesi oldu duygusal bir cocuk bunlara mi uzuldu acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2015 Saat 18:47
1.Basamak ilaclari kullanin..  Her iki durumda da, uygulanir.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2015 Saat 21:15
Su anda kabuk yok biraz daha sert olan kabarcik seklinde damlaciklar var.halk arasinda tavuk derisi gibi denilen sanki soguktan usuyunce kabaran deri gibi.yine de o 1.basamaktaki jeli mi uygulamalym. Ilk jeli kac gun nasil kullanmaliyim hocam. Sonrasindaki kremi ne kadar kullanmalym
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 18:45
Demekki, teshis:  pityriasis rubra pilaris .....
Ultralan pomat yeterli olur.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2015 Saat 18:10
Hocam benim cocuklugmdan beri dr.um olan cildiye prof.u bayan prp gorunumlu sedef olabilir. 1 ay nemlendrici bile kullanmayin biyopsi alalim diyor. Cocuk da kasinmaya basladi. Biyopsi can acitan bir sey midir? Ultralani sureyim mi yoksa dr.un dedigini bekleyeyim mi ne tavsiye edersiniz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2015 Saat 18:38
Tabiiki cocugun cani yanar!!!
 Ayrica da,  hangisi cikarsa ciksin, zaten tedavi AYNI!!!!
Laf yani!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.