Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rota aşısı zamanlaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rota aşısı zamanlaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Neşe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Neşe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rota aşısı zamanlaması
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2021 Saat 07:43
Merhaba hocam
Rota aşısı zamanlaması ile ilgili durumumu nlatıp sizden ne yapmamla ilgili fikir istiyorum. 5. Ayına girmeye 4 gün kalan Bi kızım var.
 Asm de 2.ay aşı içim gittiğimizde rota aşısını unuttum. Ebe de bana olsun 4 ve 6 ayda yapılabiliyor dedi. 4 ay da yaptırdım.
Ama bulunduğumuz asm den ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi kayıtlı oldugu asm doktoru bana 5 ayda yaptırmalısın geç kalıyorsun dedi.
Doktorumuz ise geç değil 6. Ay diyor kime neye inanacağımızı şaşırdım. 5. Ya da 6. Ay yaptırdığım zaman bağırsak düğümleme olayı ile karşılaırmıyız.
Rota virüs ile ilgili makaşenizi okudum 8.5 aya kas e yaptırın yazıyor ama 3.5 ayı dolmadan ilk doz verilmeliydi demişsiniz geç mi kaldık biz
(2 doz kullanımlı aşımız)
Şimdiden teşekkürler kolay gelsin iyi çalışmalar 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117431
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2021 Saat 18:33
Ilk DOZ zaten, oyle veya boyle yapilmis..   Son doz; 8.5 aydan once bitirilmelidir. 
Rotarix asisi: 2 doz, RotaTeq 3 doz verilir. 
SAKIN; asilar konusunda, Turk doktorlarina ve Saglik personeline inanmayin. Esas olan benim yazilarimda
olan bilgilerdir. 
NOT: Asilama, hangi asi ile baslandi ise, ayni asi ile DEVAM edilmelidir. 
Ilgili makaleyi "Yazarlar" kismindan okuyun.. 
Yukarı Dön
Neşe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Neşe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2021 Saat 22:00
Mama ile ek gıda
Merhaba hocam öncelikle sorumu cevapladıpınız için tesekkür ederim. Kızım 50 cm 3650 gr doğdu. Ve 5. Ayımız girdik. 1. Ay doktor kontrolümüzde aynı kiloda idi. 2 ay kontrolümüzde de doktorumuz kilo almadığını söyleyip kan ve idrar testleri yaptı herhangi bir sorun cıkmadı. 1 hafta daha sık ve emerek uyutmadan beslenmesini istedi. Ama yine kilo alamadı. 1 hafta denemesi için nutrica infatrini mama önerdi kullandık ve 1 haftada 200 gr aldı. Bu arada huzursuzluk ve uykusuzluğun daha azaldı. Sonra 2 hafta daha bizi kilo ve boy ölçümleirnde takip etti ve kilo alımını sağladı. Önerilen mamayı 6.ayına kadar raporladı. 5.ay(15 ocak) kontrolünde 65 cm boy ve 6700 kilo ulaştık. Hersey normal diyip ek gıda başlayabilirsin dedi. Mamaya anne sütüne ve ek gıda olarak devam edilecek mama raporu bitene kadar.
Sormak istediğim anne sütüm yetersiz geliyor ama emzirmeye devam ediyorum. Günde 4 kere 110 cc mama veriyorum. Henüz ek gıda başlamadım. Ek gıda başlayınca mama vermemi önerirmisiniz? Ek gıda anne sütü ve kutu sütle devam mı etmeliyim? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117431
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2021 Saat 22:16
Dogumdan sonra, bir bebegin 2AY hic kilo almamasi imkansiz bir sey!!! 
Ben size ne oldugunu soyliyeyim.. Dogum kilosu fazla olculdu ve doktor isi bozuntuya vermemek ici, 2 ayi
 arada yedirdi! Veya sirf mama yazabilmek icin sizi dolandirdi.
Butun bunlara bos verin. 6,700 gram zaten 4.5 aylik kilosu. Belli ki, hicbir zaman az kilo almamis. 
Bu aydan sonra, hicbir mamaya ihtiyaciniz YOK. Oncelikle ANNE SUTU verin, yetmezse;  Kutu sutlerinden
 birini kulanin... 
Eger gunde 3 ogunden fazla kutu sutu vermeye baslarsaniz, bebe biskuvisi, gunde 1 tane ile baslayip, 5
 taneye kadar cikin. Sonra, tuzu alinmis beyaz peynir, 1 cay kasigi kadar dan baslayip. 1 kibrit kutusuna 
kadar cikin. Kati pismis yumurta; 6 aydan sonra ilave edin. 
Beslenme ile ilgli eski yazdiklarimi okuyun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.