Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ROTARİX AŞISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumROTARİX AŞISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurgül_83 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: ROTARİX AŞISI
    Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 14:00
Mrb doktor bey .benim 1 mart doğumlu bir oğlum var.2.ay aşıları 4 mayısta yapıldı.rotavirüsü aşısını ise 22 mayısta yaptırdık.cevapladığınız bazı sorularda rota aşısının ya karma aşılarla beraber yada 30 gün sonra yapılması gerektiğini söylemişsiniz .çok endişeliyim acaba çok büyük bir yanlış mı yaptık.sağlık ocağında yaptırdım ve doktorumuz ve hemşiremiz bizi bilgilendirmedi.lütfen acil cevap yazarmısınız.ne yapmalıyız..çok teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 21:20
Bu saatten sonra yapabileceginiz bir sey yok, oldugu kadar. O doktor ve hemsireler bunlari bilmezlerki, sizi bilgilendirsinler!! Aldiklari egitim o kadar kotuki, hangi asi Humoral, hangi asi hucresel bagisiklik ile calisir, bunu bile bilmiyorlar.
Yukarı Dön
nurgül_83 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 23:58
cevabınız için çok teşekkür ederim doktor bey..bebeğimin sağlığı açısından herhangi bir sorun oluşturmaz değil mi?peki 2. dozu ne zaman yaptıralım..teşekkür ederim..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 00:04
En az 1 ay gecmeli. Uygun duserse, ikinci karma ile olabilir. Muhim olan, 7. ay bitmeden son dozun verilmesidir.
Yukarı Dön
elifinannesii Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2012 Saat 10:37
RE: rota aşısı ve inek sütü alerjisi   (ANNELER MUTLAKA OKUYUN)
Sizin cocukta hicbir zaman "inek sutu allerjisi" olmadi. O yastaki cocuklarda, bazen fazla emdiklerinde/yediklerinde, kakada "sumuksu-kanli" gorunum olabilir. O soylenenlere bos verin, bildiginiz gibi sutlu beslemeye devam edin.
Yanlis anlamadi isem. 15 aylik iken "Rotavirus" asisimi yaptirdiniz?? Eger oyle ise, basiniz buyuk belada, her an "Barsak dugumlenmesi" olma ihtimali vardir. Zira bu Rotavirus asilari ASLA 3.5 AYDAN BUYUK COCUKLARA YAPILAMAZ. Bu cahilligi mutlaka bildirin, ogrensinler, yoksa pek cok daha cocuk tehlikeye atilacak. Eger kak yapmasi gecikirse, mutlaka bir Cocuk Cerrahi gorsun. Yapilan is; Buyuk CAHILLIK.
Diger aileleri de ikaz etmek icin bu yazinizi normal mail'e de koyarmisiniz. Bu konu cok muhim.
-- Önceki Mesaj --
Gönderen : elifinannesii
Gönderen : 16 Haz 2012 Saat 10:58

mrb hocam
benim 16 aylık kızım var. kızıma 3 aylıkken inek sütü alerjisi teşhisi koydular.gaitasından kan geliyordu ve sürekli ishaldi. 1 yıldır diyetteydik ama son 15 gün içerisinde bi kaç kere yoğurt yedim. kızımada tattırdık gaitasında bir değişiklik olmadı. 2 hafta öncede sağlık ocağında rota aşısı yaptırdık. ateşi falan olmadı ama çocuk sürekli ağlamaya başladı. sabahlara kadar ağlıordu. geçen cuma günü gaitada gizli kan tahlili yaptırdım negatif çıktı. ama kızım pazartesi gününden beri ishal. halsiz ve iştahsız. bu durum alerjiden mi aşıdan mı yoksa sıcaklardan mı anlayamadım. birde kızım hiç su içmezdi meyveyi çok yerdi . bir haftadır su içmeye başladı . çok korkuyorum açıkçası alerjisi tekrar etmiş olabilirmi;? yada rota aşısından mı oldu.
teşekkür ediyorum 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.