|
rotavirus mu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2021 Saat 00:11 |
hocam merhaba, 6,5 yasindaki kizim bu sabah kusmaya basladi, 10 defa kadar kustu. toplam yarim bardak su icti ve yarim patates kadar pure yiyebildi tum gun.visne soda karisimini agzina surmedi. ates olmadi, aksama ishal basladi, bulantının devam ettiğini soyledi ama kusmadi uyuyakaldi. 8.5 aylik bebeklerimiz de var hocam, 33 haftalik dogdular, rotavirus asilari yok. kizim tum ikazlarima rağmen bebeklerin ellerini yanaklarini optu hep. onun sapsari kusmalarini ve hicbirsey icemediğini gordukce icimi bir korku saldi hocam, her hastaliğini ayakta atlatirdi hep, bu sefer o bile yatağa dustuyse bebeklere neler olur, eger rotavirus ise ve bebeklere de bulastiysa, emedur fitil alayim mi simdiden, bebeklere kullanilir mi, yarim mi kullanmak lazim, ishal varken de ise yarar mi? bebekler icin olumcul olabilir diyor okuduğum yazilar, surekli sut icer bizimkiler cok da sever, ya icemeyecek durumda olurlarsa hastaneye mi yatirmak gerekir, benden habersiz belki bir suru ilac dolduracaklar serumun icine. o kadar uzgunum ve kızgınım ki hocam asilarini yaptiramadigimiz icin:((bebekler icin olumcul oldugu uyarisini yapanlar keske asi takvimine de ekleseler bu asiyi:((( |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119020 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Rotavirus dahil, ishal yapıcı mikroplar; solunum yolu ile BULAŞMAZLAR!!!!
Mikroskopik kaka yemekle olur. Emedur100 fitil deneyin. Ağızdan verilen bulantı ilaçları da kusulacağı için fitil denemek daha akla yatkındır. |
|
![]() |
|
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam merhaba, kizimda kusma gecti,su ve meyve suyu iciyor, cok fazla yiyemiyor hala, o yuzden dun oglenden beri kaka yapmadi tekrar, ishal devam mi bilemiyorum. bebekler de kusmaya basladi bu aksam, ayni saatlerde basladi ikisi de. rotavirus değil demek diye dusundum. sutu 30ml.kadar icip biberonu birakip kusuyorlar. emedur fitil yarım deneyeyim mi hocam, icinde 12 aydan kucuk ve prematurelere kullanmayin yaziyor. cok soru soruyorum ama bebeklerde ne kadar devam eder kusma, sivi kaybini karin derisinden mi anlayabilir miyim? onceki maillerde agizdan beslenebiliyorsa seruma gerek yok dediginizi hatirliyorum, biraz icip birakip kusuyorlarsa yine de sivi kaybi tehlikeli boyuta ulasir mi? hocam ben cok hazirliksiz yakalandım üçünde de ayni anda olan bu hastaliğa, bir de korkuyorum yanlis yapmaktan, tek basimayim, yardim edebilecek hickimse yok cevremizde, bana bir yol gosterebilir misiniz nasil ilerleyeyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119020 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
EĞER; her yedikleri ve içtiklerini kusarlarsa; 2x yarım verebilirsiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|