|
Rotavirus ve 2 aylık asılar |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yagmurb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2017 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 470 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2022 Saat 21:38 |
Merhaba kadir bey 12 temmuz doğumlu kızım 2 aylık oldu 2. Ay asıları ile rotayı aynı gün olsun diye 2 ekimde yapsam olurmu iki ay asıları bekletmek sorun olurmu suan rotayı tedarik edemedim yada ikinci ay asıları yarın yaptırıp rotayı bi ay sonramı yaptırsam gecmi olur yani 2. Ay asıları 20 gun sonra yapsak etkilerı azalırmı rota ile birlikte çocukta 80 gunluk oluyor yada gününü degistirmeyip 13 eylül 2. Ay asıdı olsun 13 ekimdede rotamı olsun ram 3 aylık oluyor
Düzenleyen yagmurb - 12 Eyl 2022 Saat 22:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2. ay aşılarını ne kadar GEÇ yaptırdığınızın bir önemi yok.. Vaktinden erken olmasın.
-Ya; Karma aşı ile Rota aşısını aynı gün yaptırın. -Ya da, en az 1 ay ara ile yapılabilir. - Rota aşısının ilk dozu; 3.5 aydan önce yapılamalıdır. Rotavirus aşıları ile ilgili makalemi de yazarlar kısmından okuyun.
|
|
![]() |
|
yagmurb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2017 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 470 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rotavirüs ası kullanım klavuzunda evde kanserli olursa doktora sorun gibi birsey yazıyor ne zararı var kadir bey babam kanser hastası
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dede, bebeğin kakası bulaşmış bir gıda yerse, Rota ishali olabilir.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağlık ocağı ile uzun uzun bildiğiniz pazarlık yaptık haftada bir gün aşıları getiriyorlarmis Çarşamba günü durumu anlattım rotavirus su an imkanım müsait değil bu sebeble ayın 5inde tüm asilarla bir yapalım dedim verem aşısı 70 günden sonra verem savaşa sevk oluyormuş aşı öncesi verem virüsü alabilir dedi böyle bir şey varmı kadir bey kendisine verem aşısı günü önemli değilmiş diyede söyledim paket yapılır hepsi bir olur mümkün değil ayrı yapılmaz dedi veremi simdi yapalım oburlerini ay başı dedim kabul ettiremedim ama o dediği aşı oncesi virüsü anlamadım şimdi okula giden kızım boğazı ağrıyor oglumunda 3gyn sebebsiz bir ateş olmustu bebektede bir gün ateş oldu geçti verem virusu nasıl geçer griplemi aşı öncesi geçerse verem testi gerekirmiş bulasmada vurulmazmis öyle dedi doktor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" aşı öncesi verem virüsü alabilir " Böyle bir şey yok!. ZİRA, Verem mikrobu virüs değil, bakteridir.!
O salak daha bakteri ile virus farkını bile bilmiyor! Bu sağlık ocakları; doktorundan hemşiresine kadar son derecede cahil kimselerden oluşur. Bunların aşılar hakkında en ufak bir bilgileri olmadığı gibi, bütün aşı kutularının üstünde yazan uyarıları okuma becerileri bile yoktur. Etrafda Verem kol gezmiyor, ama bu ahmaklar sadece "emir-komuta" zinciri ile iş yaptıkları için maalesef böyle geri zekalıca muamele ile karşılaşabiliyorsunuz. Yapılacak bir şey yok, artık ortalama bir tarihte aşılarını yaptırın. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|