Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rsv
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rsv

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 12 Kas 2022
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 355
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rsv
    Gönderim Zamanı: 10 May 2025 Saat 13:23
Hocam merhaba 4 yaşındaki oğlumun 4 gün önce göz kızarıklığı ve öksürükle başlayan bir hastalığı oldu. Öksürük bir süre sonra hırıltılı olup ateş eklendi. Bugün 4. gün hala ateşi var hafifte olsa şuan 38 burun tıkanıklığı, nefes verirken sanki taze karda yürür gibi bir ses geliyor hocam ve başladığında kriz gibi geliyor. Hastalık boyuncada en fazla 38.7 oldu. Bugün ateş hala düşmediği için doktora götürdük. Test yapıldı ve RSV pozitif çıktı. Doktor sol akciğerinden ses duyduğunu söyledi. Öksürmekle geçmeyen bir doluluk ve hırıltı var zaten bende duyabiliyorum , öksürdükten sonra özellikle bu karda yürürken çıkan ses çok artıyor. ateşte akşamları bu öksürüğe paralel olarak çıkıyor. Doktor cortair ve ventolin tedavisi verdi. Bunun yanında bitkisel bir balgam sökücü ve immün sistem destekleyici bir şurup verdi. Nasıl bir tedavi uygulanmalı hocam bu hastalıkta. Öksürük çok sıkıntılı gece hiç uyutmuyor, gündüz sapasağlam olan çocuk gece halsiz bitkin bir hale geliyor.
(Zaditende yazmıştı onu kullandım bir kere ama artık kullanmayacağım onu. Benim araştırdığım kadarıyla tedavisi sadece sıvı alımı , burun açmak ve serum fizyolojik ile nebul uygulaması, kullanılan havaların bu tedavide yeri yok mu?)

Güncelleme;
Hocam ventolin kullanmadım cortair iki kere kullandım dün serumf. ile sulandırarak gece hiç ateş çıkmadı. Nefes alırken problem yok verirken sanki karda yürürüz taze kardan bi ses gelir öyle geliyor. Hocam buna sıcak buhar mı iyi gelir soğuk buhar mı?


Düzenleyen NagihanKY - 11 May 2025 Saat 08:36
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.