Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sadece ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sadece ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayşe Defne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayşe Defne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sadece ateş
    Gönderim Zamanı: 21 Oca 2019 Saat 21:53
Hocam merhaba, bebeğim sabah ateş ile uyandı. 38di müdahale etmedim. Burun akıntısı ishal kusma balgam yok. Ilık duş aldırdım terler gibi oldu hafif düştü. Tekrardan yükselmeye başladı. 39.5 u görünce hastaneye gittik. Ilık uygulama yaptılar ve sorgusuz sualsiz paranoks s fitil verdiler. Sonra uzman doktor muayene etti. Ciğerlerine boğazında ve kulaklarında hiçbir şey yok dedi. Kan ve idrar tahlili istedi kan temiz idrar henüz çıkmadı ama iburamin zero verdi 4cc 6 saatte bir dedi. Vermeli miyim? Bebeğimin genel hali kötü. Sürekli uykulu baygın gibi çok halsiz. İştahsız. Uyumak istiyor ama uyuyamıyor ağlıyor. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayşe Defne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2019 Saat 21:55
Bu arada paranokstan sonra düşen ateş birkaç saat sonra yine yükseldi. Neden olabilir hocam virüs nerede olabilir.?iç ateş var galiba çünkü nefesi çok sıcak ve emerken ağız içi de çok sıcak 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117347
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2019 Saat 06:30
Grip geciriyor, eski cevaplari okuyun.. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayşe Defne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2019 Saat 11:12
Doktor Bey eski cevaplardan okuyabildiğim kadarını okudum. Makaleleri de öyle .Bugün 5.gün ateş devam ediyor ama ilk günlerdeki gibi 39.7 değil 38.5 veya birazda üstü. Bal limon veriyorum limonata gibi. Burun akıntısı ve kuru öksürük başladı burnuna dönüşümlü olarak serum fizyolojik ve iliadin ped uyguluyorum  İburamini vermedim  Ama ateşten ve ağrıdan çok rahatsız olup ağladığında uyuyamadığında calpol ile düşürdüm yüksek seviyelerde. Dün gece ishal oldu. Sadece emiyor ve çok az yoğurt veya meyve yiyor o kadar. Sık emdiği için mi olmuştur yoksa hastalıktan mı? Başka ne önerirsiniz? Çok ağlıyor huzursuz 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2019 Saat 18:40
Domuz gribi geciriyor.. 
Cocuklarda, eriskinlerden cok daha hafif seyreder.. 
Merak etmeyin, sadece benim grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
Sik emdiginde, ishal olmaz, eksi-eksi kusmalar olur. 
Aralarda SU teklif edin.. Cok terletiyorsaniz, su ihtiyaci artar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Oca 2019 Saat 18:41
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayşe Defne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2019 Saat 11:35
Hocam o kadar zorlanıyorum ki bir bilseniz  Kendi çocuğumu bilerek bu duruma düşürüyormuşum gibi oluyor. Ben ilaç vermedikçe iyice üzerime geliyor büyüklerimiz  Şimdi de kuru öksürüğe taktılar sen öksürük şurubu vermiyorsun çocuğa eziyet ediyorsun diyorlar. 11 aylık daha kızım  Siz domuz gribi yazınca korkmadım değil ama dediklerinizi uygulamaya çalışıyorum  Bugün 6. Gün ssürekli yazıyorum ama ne olur affedin çaresizlik böyle bir şey. Ateş ne zaman düşer. Burun akıntısı tüm hızıyla devam ediyor bu sabah kakası daha normaldi çok ishal değildi. Kaç gün daha sabretmek gerekir? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2019 Saat 19:19
Siz, o aptal insanlarin sozlerine kanip, "Oksurugu kesin!!" bakin bakalim basiniza neler geliyor..
O aptallara soyleyin, "Oksuruk" bir hastalik degildir.. Vucudun savunmasidir.. Hala, 19.Asir tibbini uygulamak
istiyorlar.. 
Ondan sonra da; boyle milletin, boyle doktorlari oluyor..  Bu doktorlari bu sekil sahtekarliklara mecbur  
edenler, bu insanlar.. 

Sabirli olun.. Toplam 1-2 hafta surecek.. Soguk aylarda Gripler; biraz daha uzun seyrederler. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayşe Defne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2019 Saat 20:03
Hocam size çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun. İnşallah yine yolunuz Türkiye ye düşer de ben Sakarya'dan da olsa gelirim. Bolca öksürüyor ve burnunda koyu kıvamlı akıntı geliyor  Temizliyorum aynı şekilde. Grip sonrası kulağında bir iltihap olamaması için iliadin ped kullanmam yeterli mi? Bir de kızımın hiç dişi çıkmadı ama Zymaflour veriyorum doğru yapıyor muyum? (11 aylık). Bir de çok fazla ek gıda yemiyor hâlâ emiyor normal mi 74 cm boyu 8800 de kilosu var  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.