Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sağılmış anne sütü mü kutu süt mü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsağılmış anne sütü mü kutu süt mü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sağılmış anne sütü mü kutu süt mü
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2014 Saat 02:19
hocam malum okullar açıldı bizim mesai başladı.. süt iznimi kullanacağım oğlum 5. ayına girdi sütüm yeterli .
1-günlük sütümü sağıp bıraksam mı yoksa kutu sütlerine mi geçsek? süt varken de kutu sütlere başlamaya gerek var mı? sağıp bıraktığımız sütü de dolaptan çıkardığımız gibi soğuk mu içirmeliyiz ?
2- oğlumun tam burun hizasında alnında,  hafif bir çıkıntı var sanki hani kaşlarımızı çatarız da olur ya onu andırıyor.bazen belirginleşiyor bazen kayboluyor sanki. bıngıldağının kapanmasıyla düzelecek bir durum mudur?
3- benim ayak tırnaklarımın kenarlarında kararmalar başladı internetten kansızlıkla ilgili olabileceğini okudum daha önce de anemi teşhisi konduğundan cildiyeye gittim herhangi bir sebep bulunamadı önce her iki ayağımda ayak baş parmağımın tırnakları hariç diğerlerinde vardı sonra sol ayağımdakiler geçti, sağdakiler kaldı sol ayağımda 3 tırnağımda vardı diğerinde de oluşmaya başladı. sadece kenarlarında var herhangi bir yere çarpmadım tırnaklarımı düz kesiyorum batık tırnak da yok dar ya da ucu sivri ayakkabı da giymiyorum sizce neden olabilir?
teşekkürler hocam ..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2014 Saat 18:32
1- Her turlu "ANNE SUTU" diger butun alternative gidalarin tamamindan USTUNDUR... Daima, oncelikle anne sutunu verin.
Ister soguk ister ilik verin, cocuk nasil severse...
2- Bingildak ile bir alakasi yok... Bebeklerde, dogum esnasinda, anneden cikarlarken kirilmasin diye, tabiat "Burun kemigini" yapmamistir. Bu sebeple, butun bebekler, burunlari "dugme gibi" dogarlar. Siz hic "Fatih burunlu" bebek gordunuzmu??? O kemik olustugunda, o fazlalik deri gerilecek ve sislik kaybolacak. Kimisinde az, kimisinde fazla, ama hepsinde o deri fazlaligi vardir.
3- Tirnaginizin bir resmi gerekli.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Eyl 2014 Saat 18:34
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2014 Saat 21:29
http://i.hizliresim.com/0bvjZW.jpg

tırnaklarım için resmi koydum hocam verdiğiniz diğer bilgiler için tekrar teşekkürler hocam

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 07 Eyl 2014 Saat 21:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2014 Saat 07:21
Resim hic net degil.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2014 Saat 00:15
tırnaklarım uzadıkça geçiyor sanki fotoğraf çekip koyamadım tekrar Confused problem deam ederse bir şekilde çekip koyacağım ..
hocam işe başladığım için sütümü sağıp bırakacağım.Sağdığım ve buzdolabında -dondurucu veya buzluk değil- sakladığım süt ne kadar sürede tüketilmeli 3 saat de deniyor 3 gün de deniyor sağıp kavanoza boşaltıyorum sağarken eski maillerinizde sürekli aynı memeyi sağmayın demişsiniz ikilemde kaldım hocam bir göğsümde normal miktarda süt var diğerinde daha fazla bu fazla olan göğsümde mastit oluşmuştu en fazla ne kadar süre sağmalıyız tekrar aynı miktar süt olması çok sürer mi ve neden olduğunu anlayamadığım sağılınca anne sütü azalır hatta kesilirin mantığı nedir? emdikçe artmaz mı bu süt yani boşaldıkça yerine konmaz mıShocked
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2014 Saat 06:29
Sagmak da, bir cins uyaridir. VE hangi memeyi daha cok sagarsaniz, o meme daha fazla sut verir. Demek istedigim bu...
Normal, +4 derecedeki buzdolaplarinda, 3 gun kadar durabilir. Tabii, burada esas belirleyici olan, sizin ne kadar steril calistiginiz ile ilgilidir. Her sagdiginiz, "porsiyonu" ayri kaplarda muhafaza etmeniz en saglikli yontemdir. Bunun icin, ozel steril sut torbalari satilmaktadir.
Sagilmakla, ASLA ANNE SUTU KESILMEZ.Bilakis artar.... Allah askina boyle soyleyen bazi doktorlar filanmi var, yoksa, etrafinizdaki kocakarilarin uydurmalarimi bunlar???

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eyl 2014 Saat 20:24
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2014 Saat 23:34
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler hocam günlük 1-2 saat içinde acıkırsa diye sağıp az bir miktar bırakıyorum buzluğa koymadığımız için süt torbalarını henüz kullanmadık ah hocam ah ne haldeyiz daha ne hallere düşeceğiz diye düşünmekten kendimi alamıyorum bunlar kocakarı lafları bize bildiklerimizi de unutturuyor işin kötüsü şu ki bulunduğumuz şehirde bir çocuk doktoru anne sütünü acilen bırakıp mamaya geçmelisin hemen kes sütü diyen bir doktor  Tongue en büyük savaşı veriyoruz cehalete karşı..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2014 Saat 19:39
O doktor, kesin Mama firmasi ile anlasmalidir. Recete ettigi her mama kutusu icin rusvet aliyordur. Bu gibi sarlatanlari desifre edin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.