|
Sedasyonla Diş Tedavisi (5 yaş) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Chanson ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Şub 2021 Saat 17:25 |
Kadir hocam merhaba,
5 yaşındaki oğlumun yarın özel bir diş kliniğinde anestezi uzmanı eşliğinde sedasyonla diş tedavileri yapılacak. 4-5 adet çürüğüne dolgu ve 1 adet diş çekimi yapılacak. Hocam bu yöntem sıklıkla uygulanıyor çocuklara ama sizin ağzınızdan bu yöntemin bir zararı olup olmadığını öğrenmeden rahat edemeyeceğim. Bir sıkıntı olabileceğini düşünüyor musunuz? Veya bana önerebileceğiniz, almamız gereken bir tedbir var mı? Çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaten, disciler; sirf bu pahali islemleri yapabilmek icin, seneler evvel, hukumete baski yaparak, Zymafluor
kullanimini durdurdular. Sirf para ugruna, hem ailelere kazik atiliyor, hem cocuklarin hayati risk altina atiliyor. Cocugun AGRI sikayetleri varsa, mecburen yaptiracaksiniz. Bu sekilde cocuklarin dislerinin curumesine sebep olan discilere de lanet olsun. Turkiye'de, artik Zymafluor yerine, Dentifluor imal ediliyor ve Eczanelerde satiliyor. Eczacinizdan isteyin ve depodan getirtsin. Her gun 4 tane agizinda eritip, yutsun. Gece yatmadan hemen once alsin. Hic olmazsa, kalanlari kurtaralim. Son kullanma tarihine kadar yedekli alin. Gene heran, ilacin imalati bu disciler sayesinde durdurulabilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Şub 2021 Saat 19:25 |
|
![]() |
|
Chanson ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet hocam ağrı şikayeti var.
Hocam "çocukların hayatı riske atılıyor" derken sedasyon uygulanması sırasında çocuğumun hayatını riske atacak durum çıkabilir mi ortaya? Nolur bunu söyleyin bana. Sedasyonda alerji vs olur mu acaba? Herhangi bir test yapılmadan işlem yapılacak Korkuyorum hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Apandisit ameliyatinda bile anestezi sonucu NADIREN de olsa olenler var.
Kimse; %100 emniyetlidir diyemez. Test filan da YOK..
|
|
![]() |
|
febaa2 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1698 |
Hocam merhabalar bu yazdığınıza o kadar sevindim ki anlatamam ben 2 çocuğuma sayenizde hep size duacıyım 5 yaşlarına kadar zymaflour kullanabilmim çürük sıkıntısı yaşamadık ama her an yaşarız korkusu içindeydim bu ürünü ne yapıp edip bulaacağım yalnız biz zymaflour yutmuştu eritmemişti ağzında umarım doğru yapmışızdır
bu dentaflour eritiliyormuş birde 9 ve 12 yaş için su klor miktarına bakılmaksızın 4 tablet mi verelim hocam birde kaç yaşına kadar kullanalım sağlıkla kalın Allah razı olsun sizden |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogumdan sonra baslayanlada 12 yasina kadar almak yeterlidir.
4 yas sonrasi baslayanlar; 16 yasina kadar kullanabilirler. Gerek; Zymafluor, gerek Dentifluor, hen yutulur, hem cignenir, hem eritilerek verilebilirler. Ideal olani; cigneyerek veya agiz icinde eriterek almaktir. Fluor ile Klor'un bir ilgisi YOK.. 4 yasindan buyukler; muntazam dis fircaliyorlarsa, 3 tane almalari yeterlidir. Disci palavralarina kanip, sonrada; anestezi ile dis tedavileri yapilmasinin mi tercih edersiniz, yoksa sizleri discilerin korkuttuklari gibi; dislerde leke olusmasi mi?? Leke olusmasi doz azaltarak ( 3 tane vererek) onlenebilir. |
|
![]() |
|
febaa2 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1698 |
hocam ben ilk 5 sene kulanabildim şu an çocuklarım 12 ve 9 yaşındalar ikisinde de 16 yaşına kadar 3 er tablet kullanacağım doğru anladım değil mi ?
sağolun varolun ben hep sizin yazdıklarınızı dikkate aldım bu zymaflour kullanırken çevrem ve dişçilerden çok tepki aldım ama sizden aldığım güç ile hiç bakmadan kullandım ama sonra biliyorsunuz bulamadık falan.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dentifluor ile devam edin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|