|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Hilallll ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kas 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Oca 2016 Saat 21:11 |
Selamlar 6 aylık oğlum için neredeyse her gün serum fizyolojik kullanıyorum.çeşitli markalardan ayrım yapmadan alıyorum bazılarında tek kullanımlık flankton denilen küçük şişelerin bir gün içinde kullanılması gerektiği yaziyor. Bizim genellikle bitmiyor birkaç gün kullansak ne olur ki bildiğin deniz suyu değil mi bunlar?
|
|
........
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117093 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayni sahis kullandigi surece, hicbir zarar olmaz.
|
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam sağlık ocağından bana serum fizyolojik böbreğe zarar veriyor siz okyanus suyu alın dedıler. bir şişeye 40 lira bayıldım. bi buyuk sıse serum alıyor onun içinden lazım oldukca ıgneyle alıp şırıngadan kullanıyordum. tarıhı gecmedıgı surece bır sakıncası olur mu ki böyle yapmanın. şişe hava almıyor zaten
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117093 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Onu hangi; sarlatan soyledi ise, bir sorun bakalim? Millete damardan Serum diye litrelerce verirken zararli olmuyorda, burundan, 10-20 damla verilincemi zararli oluyormus?? O NAMUSSUZ SAGLIK ocagina gidin ve aynisini soyleyin.. Benim kendilerine; SAHTEKAR dedigimi de soyleyin, ilac firmalarinin kopekleri olduklarini da! SAKIN: Okyanus suyu kullanmayin, keriz gibi kaziklanirsiniz.. Hatta Serum bile almayin, evde kendiniz hazirlayin, o sahtekar Saglik Ocagi iyicene 'gicik' olsun!! Serum Fizyolojik: Binde, dokuzluk tuzlu sudur. Yani 1 litrede 9 gram tuz vardir. 1 litre cok olacagi icin, siz 250ml'ye, 2.25gram tuz ilave edin. 3 gram koysaniz bile zarar vermezsiniz. Ayrica da, sanki damardan veriliyormus gibi steril olmasi da gerekmez, buruna damlatilacak.. Hadi bakalim, madem 1 siseye;40 lira aliyorlar, bundan sonra herkeze, evde yapilmasini tavsiye edecegim.. Inat degilmi!! ColdMix'de fiyatini indirmezse, ALMAYIN, ayni isi; goguse surdugunuz Vicks'de gorur.. Eger, biz bir topluluk isek ve toplu halde bir gucumuz varsa, hodri meydan! Kim gereksiz yere pahali ilac satarsa, size ucuz muadilini ogretecegim. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Oca 2016 Saat 07:23 |
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam çok teşekkür ederim. Ben de aldım bebek için olan okyanus suyu dıye,bir sıkıyorum bebegin diğer burnundan cıkıyor güya bebek için anlamadım acıkcası,siz ozellıkle basınc uygulamayın sıkarken bile diyorsunuz bu bebek ıcın deyıp basınclı verıyor. Affınıza sığınarak bir şey daha sormak istiyorum hocam dr bana marka soylemıyor ama soylemese bile sırketler onların yonlendırdıgını var olan talepten mı anlıyor? ya da sağlık ocağının yakınındaki eczaneden almasak da dr kazanıyor mu ?İlk fırsatta damardan verilme meselesini soyleyeceğim:)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Parsayi, elebasi doktorlar topluyor. Enayi "Comez" doktorlar da, bunlari ciddiye aliyor, inaniyor ve saf saf, hastalara tavsiye ediyorlar.
Bir defa moda oldumu, firma koseleri donuyor.
Misal; Ventolin, bu sayede her hastaya verilir oldu. Saglik bakanligi;Oksuruk suruplarini yasakladi ya!!! Allahin geri-zekalilari, oksuruk surubu yerine, Astim ilaci olan Ventolin'i kakaliyorlar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dedim ya, tipik bir Turk kafasi... Altin yumurta yumurtlayan tavugu kesecekler. Aptallarin, haberi yok. Ticarette kaidedir. Eger bir mal pahalilasirsa, o mali daha ucuza uretecek kimseler daha kolay is yaparlar. Bu sebeple; gelismis ulkelerdeki Firmalar, tekel durumunda bile olsalar, baska firmalar rakip olmasin diye, fiyatlarini, diger firmalarin cesaretlerini kiracak kadar dusuk tutarlar. Ama bunu bilecek,dusunecek kafada Turk nerde?????
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|