Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Serum fizyolojik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSerum fizyolojik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Serum fizyolojik
    Gönderim Zamanı: 22 Oca 2016 Saat 21:11
Selamlar 6 aylık oğlum için neredeyse her gün serum fizyolojik kullanıyorum.çeşitli markalardan ayrım yapmadan alıyorum bazılarında tek kullanımlık flankton denilen küçük şişelerin bir gün içinde kullanılması gerektiği yaziyor. Bizim genellikle bitmiyor birkaç gün kullansak ne olur ki bildiğin deniz suyu değil mi bunlar?
........
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117093
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2016 Saat 21:18
Ayni sahis kullandigi surece, hicbir zarar olmaz.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 205
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2016 Saat 22:44
hocam sağlık ocağından bana serum fizyolojik böbreğe zarar veriyor siz okyanus suyu alın dedıler. bir şişeye 40 lira bayıldım. bi buyuk sıse serum alıyor onun içinden lazım oldukca ıgneyle alıp şırıngadan kullanıyordum. tarıhı gecmedıgı surece bır sakıncası olur mu ki böyle yapmanın. şişe hava almıyor zaten
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2016 Saat 07:21
Onu hangi; sarlatan soyledi ise, bir sorun bakalim? Millete damardan Serum diye litrelerce verirken
zararli olmuyorda, burundan, 10-20 damla verilincemi zararli oluyormus?? O NAMUSSUZ SAGLIK ocagina
gidin ve aynisini soyleyin..
Benim kendilerine; SAHTEKAR dedigimi de soyleyin, ilac firmalarinin kopekleri olduklarini da!
SAKIN: Okyanus suyu kullanmayin, keriz gibi kaziklanirsiniz..
Hatta Serum bile almayin, evde kendiniz hazirlayin, o sahtekar Saglik Ocagi iyicene 'gicik' olsun!!
Serum Fizyolojik: Binde, dokuzluk tuzlu sudur. Yani 1 litrede 9 gram tuz vardir.
1 litre cok olacagi icin, siz 250ml'ye, 2.25gram tuz ilave edin. 3 gram koysaniz bile zarar vermezsiniz.
Ayrica da, sanki damardan veriliyormus gibi steril olmasi da gerekmez, buruna damlatilacak..

Hadi bakalim, madem 1 siseye;40 lira aliyorlar, bundan sonra herkeze, evde yapilmasini tavsiye
edecegim.. Inat degilmi!!

ColdMix'de fiyatini indirmezse, ALMAYIN, ayni isi; goguse surdugunuz Vicks'de gorur..

Eger, biz bir topluluk isek ve toplu halde bir gucumuz varsa, hodri meydan! Kim gereksiz yere
pahali ilac satarsa, size ucuz muadilini ogretecegim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Oca 2016 Saat 07:23
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 205
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2016 Saat 10:26
Hocam çok teşekkür ederim. Ben de aldım bebek için olan okyanus suyu dıye,bir sıkıyorum bebegin diğer burnundan cıkıyor güya bebek için anlamadım acıkcası,siz ozellıkle basınc uygulamayın sıkarken bile diyorsunuz bu bebek ıcın deyıp basınclı verıyor. Affınıza sığınarak bir şey daha sormak istiyorum hocam dr bana marka soylemıyor ama soylemese bile sırketler onların yonlendırdıgını var olan talepten mı anlıyor? ya da sağlık ocağının yakınındaki eczaneden almasak da dr kazanıyor mu ?İlk fırsatta damardan verilme meselesini soyleyeceğim:)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2016 Saat 18:45
Parsayi, elebasi doktorlar topluyor. Enayi "Comez" doktorlar da, bunlari ciddiye aliyor, inaniyor ve
 saf saf, hastalara tavsiye ediyorlar. Bir defa moda oldumu, firma koseleri donuyor.
Misal; Ventolin,  bu sayede her hastaya verilir oldu. Saglik bakanligi;Oksuruk suruplarini yasakladi ya!!!
Allahin geri-zekalilari, oksuruk surubu yerine, Astim ilaci olan Ventolin'i kakaliyorlar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2016 Saat 07:00
Dedim ya, tipik bir Turk kafasi...   Altin yumurta yumurtlayan tavugu kesecekler.
Aptallarin, haberi yok.  Ticarette kaidedir. Eger bir mal pahalilasirsa,  o mali daha ucuza uretecek kimseler
daha kolay is yaparlar. Bu sebeple; gelismis ulkelerdeki Firmalar, tekel durumunda bile olsalar, baska
firmalar rakip olmasin diye, fiyatlarini, diger firmalarin cesaretlerini kiracak kadar dusuk tutarlar.
Ama bunu bilecek,dusunecek kafada Turk nerde?????
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.