Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ses kalın ve çatallı ???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSes kalın ve çatallı ???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Ses kalın ve çatallı ???
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 16:26
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 5 yaş 10 aylık.Kızımın dünden önceki akşam sesi kısılır gibi oldu ertesi sabah uyandığında epey kısılmıştı.Dr.a götürdüm başka belirti yok sadece sesi kısık kalın ve çatallı.Gece boğulur gibi oldum dedi sonra şaka dedi korktum salyada akıttı İnternette laranjiti araştırıyordum ürkütücü şeyler okudum.Nedendir ses kısıklığı alerjik olabilir mi? Dr.Öksürük falan sordu şükürki öksürük yok şimdilik dedim.Okulda gün içinde nasıl bilemedim dedim.İburamin cold verdi 2*1 ve deloday verdi 1*1 sino marin verdi deniz suyu .Sağ kulağında da sıvı var 1 aydır tedavi görüyor.azaldı ama hala var :(:( tam anlamıyla bu sıvı ne zaman geçer Tymponogram testi yapıldı c tipi denildi.
Tympanogram testi yapıldı kızıma, sonucu : sol kulak GRADIENT : 111 daPa PK. COMPL.1,2 ml PK. PRESS.-83 daPa CANAL VOL. 3,6 ml sağ kulak GRADIENT : 112 daPa PK. COMPL.0,4 ml PK. PRESS.-55 daPa CANAL VOL. 2,5 ml c tipi yazıyor 

1-Sadece ses kısıklığı neden olur ne yapmalıyım? Okul değiştirdi heryer halıfleks alerjik olabilirmi bebeklikten beri alerjik bünyeli total ige bakıldı 111 çıktı.deri testi ocakta yapılacak.Ciddi birşey midir?

2) kulaktaki sıvı tam anlamıyla ne zaman  geçer.Tam azalıyor grip olunca tekrarlıyor iliadinde kullanıyorum grip olunca ama bilemedim sinüs rinse ile yıkıyordum ama artık yıkamıyorum benmi zarar verdim diye içim içimi yiyor :( Sıvı olsada 7 yaşında sonra düzelir mi?

Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 20:43
1- Ates olmadan olan ses kisikliklari (cocuklarda) onemli degildir. Ya cok ciglik atmistir, yada tiz perdeden bagirmistir, kendiliginden gecer.
2- Oksuruk olmadan; Larenjit olmaz..
3- SAKIN, o doktorun(!) verdigi ilaclari kullanmayin..
3- Kulaktaki sivi kurumaz, orada zaten devamli yapilir ve orta kulak boslugunu nemli tutmaya yarar. Cocukta agri olmadigi surece, kulak ile ilgili hicbir sey yapmayin... Yapilanlarin tumu; palavra..
4- O doktor; iyi yerde dukkan acmis... EMININ SIZE SOYLEDIGI YALANLARIN AYNISINI BUTUN HASTALARINA SOYLUYORDUR.
5- Allerji ve deri testlerinden uzak durun. Bunlarin tamami "Para tuzagi" Eski mailleri okuyun.
Yazilarimi okudukca, yediginiz kaziklarin boyutunu daha iyi anlayacaksiniz...
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 23:12
Cevabınız için çok teşekkür ederim Kadir bey,
Yattığında öksürdü epey , hafif balgamlıydı.Dışarı hiç akıntı olmamasına rağmen sanırım genze akıyor çünkü burnunun da tek tarafı çok tıkanmıştı hemen sino marin deniz suyundan sıktım baktım açılmıyor 2*2 iliadine başladım.Cold-mix limon-bal tedavisine başlayayımmı grip mi başlamış? Ses kısıklığı ile başlaması normal mi?Gripte gece yatınca öksürük olmaz diye yazıyor internette.Gece yatınca olan öksürük alerji kökenli yada allah korusun ama bronşitte olur yazıyor doğruluk payı var mı Kadir Bey?

Düzenleyen keskine - 22 Kas 2013 Saat 00:23
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2013 Saat 00:54
" Gece yatınca olan öksürük alerji kökenli yada allah korusun ama bronşitte olur yazıyor "
Palavra...
Oksuruk olursa; Limonlu bal ve ColdMix'e baslayin. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 17:00
Merhaba Kadir Bey,bugün kendi çocuk dr.muza götürdük.Muayene etti ilaç vermedi.Ama kulağındaki sıvı için deloday şurup içebilir illaki KBB kullansın derse geceleri 1 ölçek dedi nasonex verilmişti 10 gün kullanmıştı 1*2 hemen kesin dedi kestim ama eski kendi kayıtlarınada baktı.Kızınızda her muayenede hemen hemen kulakta sıvı görmüş ve yazmışım dedi.Yılbaşında KBB çağırmıştı bizi ama yılbaşını beklemeyin sık sık KBB ye gidin hatta bebekliğinden beri sıvı sürekli var deyin tüp mü takacak,geniz etini mi alacak karar verir belki dedi. Tymponogram testine göre c tipi işitme kaybı çıkmıştı.Yani usun süre kulakta sıvı var kızımda bebekliğinden beri.Bu sıvı akıtılınca düzelirmi kulak yoksa kalıcı bir işitme kaynı mı olur beklemekte sakınca varmı? 7. yaşından sonra küçülmeye başlar geniz eti diye okumuştum ama dr.küçülmeyebilir dedi .Kulağından beri hep sıvı var kulağında kalıcı ir hasar vermiş midir? 2 aylık tedavide hala sıvı görüyorlar kulaklarında :(((( iliadinde kullandı  2*2 5 gün ara verdim tekrar bir 5 gün kullanayımmı kulak ağrısı yok ama sıvı var kulakta :((( 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 19:27
Bu "harami" cetesinden uzak durun..
Kulak agrisi; YOKSA, hicbir sey yapmayin.. Soylenenlerin ve yapilanlarin tumu uc-kagit..
Eski mailleri okuyun. Sakin bu sahtekarlara prim vermeyin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.