Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
candor
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
|
Konu: ses kısıklığı Gönderim Zamanı: 01 Haz 2011 Saat 16:35 |
doktor bey merhaba,
sorum 3,5 yaşındaki oğlum için 16 mayıs akşamı 39 derece ateşlendi ertesi gün doktora gittik ateş düşürücülerle bekleyelim dedi bekledik 19 mayıs akşamına kadar ateşimiz düşmedi o akşam doktorumuzun tavsiyesiyle agumentin antibiyotik başladık 5 gün bunu kullandı tekrar doktorumuza gittik ilacımızı zitromax şurup ile değiştirdi günde 1 kere olmak üzere 5 günde bunu kullandık antibiyotiğe başladıktan sonra ateşimiz düştü ama öksürük geçmemişti şimdi öksürüğümüz azaldı ama öksürünce dolu dolu öksürüyor biraz burun akıntımız var burun tıkanıklığıda çok fazla kalmadı benim merak ettiğim yaklaşık 15 gündür sesimiz kısık ve düzelmedi bu daha ne kadar devam eder bir kbb uzmanına göstermelimiyim? Aynı hastalığı kardeşi geçirdi 3 gün arayla hasta oldular o da aynı tedaviyi oldu onda böyle bir ses kısıklığı problemi olmadı. Ne yapayım???
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118311
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 12:30 |
Keşke elimizde bir "Kan sayımı" olsa idi.WBC değerinin düşük olması hadisenin viral olduğunu ve antibiyotik gerekmediğini gösterirdi.. Bakteriel bir hastalığın öksürüğü, antibiyotik tedavisi ile geçerdi. Geçmediğine göre muhtemelen, grip geçiriyor. Şimdi siz doktora öksürük geçmedi diye giderseniz, size "Astım" tedavileri verecek.. Eski maillere bakın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Haz 2011 Saat 10:34
|
 |
candor
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 14:35 |
hocam cevabınız için teşekkür ederim şuan problemimiz öksürük değil az kaldı yani nerdeyse geçti sıkıntı sesimiz kısık o düzelmedi 10 gündür düzelicek gibide görünmüyor hastalığımızın başlangıcı 16 mayıs 17 gün önce hastalandık 10 gündürde ses kısık bende bu durumdan endişeliyim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2011 Saat 09:56 |
KBB de ses tellerine bir bakılması iyi olur.
|
 |
zeynep.ipek
Katılımcı Üye
Puanlar: 260
|
Gönderim Zamanı: 08 Haz 2011 Saat 14:26 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Keşke elimizde bir "Kan sayımı" olsa idi.WBC değerinin düşük olması hadisenin viral olduğunu ve antibiyotik gerekmediğini gösterirdi.. Viral bir hastalığın öksürüğü, antibiyotik tedavisi ile geçerdi. Geçmediğine göre muhtemelen, grip geçiriyor. Şimdi siz doktora öksürük geçmedi diye giderseniz, size "Astım" tedavileri verecek.. Eski maillere bakın. |
hocam çok özür dilerim eski bir konu yanlışmı anladım acaba diye altını çizmek istedim
viral olan öksürüklerdede antibiyotik fayda edermi .
özür dilerim meşgul ettiğim için
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Haz 2011 Saat 10:31 |
Haklısınız, "Viral" sözü, "Bakteriel" olacak. Bravo, demekki dikkatli bir okuyucusunuz, iyi yakalamışsınız.
|
 |
candor
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Haz 2011 Saat 11:58 |
Hocam tekrar merhaba,
Kbb uzmanına gittik ses kısıklığı için tatmin edici bir şey söylemedi bağırmasına bağladı benim çocuğum doğduğu günden beri bağırıyor bu bana anlamsız geldi ısrar edincede uyuşturmadan ses tellerine bakamam dedi neyse çıktık ordan 1 hafta sonra çocuk doktoruna götürdüm çünkü ağzını açınca bademciklerinin arkasına doğru beyaz beyaz benekler gördüm doktorumuz baktı kulaklarına falanda baktı kulaklarında ciddi sıvı var dedi 2-3 gündürde oğlumda az duyma problemi var sürekl tv nin sesini açmamı istiyor ben bir şey söylesem tekrarlatıyor bunuda bu kulaklarındaki sıvıya bağladı boğazını pek önemsemedi oğlum hatta 2 oğlumda çok ciddi öksürüyorlar balgamlı
Büyük oğluma kulaktaki sıvıyı halletmeliyiz diyerek alerji şurubu Zyrtec ve nosonex burun spreyi verdi bunları 10 gün kullanacakmışız 20 gün sonrada tekrar kontrole çağırdı birde hocam geçen hafta büyük oğlum sabah ve gece olmak üzere 1 gün içinde 2 kere uçak yolculuğu yaptı kulağındaki sıvı bu yüzden de olabilirmi
Yukarıda söylediğim bütün herşey küçük oğlumdada var öğleden sonra küçüğü götürdüm dr.a boğazına baktı onunda boğazı beyaz benekli bundan kültür alalım dedi aldı ve sonuç temiz çıktı birde hocam her ikisininde gözleri özellkle sabahları bol çapaklı sanki iltahaplı gibi kiprikleri yapışıyor gözleri kızarık büyük oğlumun ses kısıklığı da geçmedi 1 ay olacak ateşleri belli olmuyor bazı akşamları ateş yapıyor bu bir ay içinde
Tabi bu arada bende hastalandım boğazım şişti beyaz beneklendi kbb ye gittim 4 tane penesilin iğne verdi sonrasınada penos hap 2 iğne oldum boğazımın şişi ve ağrısı kalmadı benimki bakteriyel çocuklarınki virütik olabilirmi
Hocam çok uzun oldu ama ben ne yapıcam bu çocuklara 1 aydır iyileşemediler tükendim birde öksürüken kusuyorlar o bir felaket küçükte ishal de yapıyor acil cevabınızı bekliyorum…
Saygılar
Düzenleyen candor - 14 Haz 2011 Saat 13:24
|
 |
candor
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Haz 2011 Saat 12:02 |
hocam birde sürekli burundan yeşil sarı sümükleri eksik olmuyor
|