Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sık hastalanmak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sık hastalanmak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DenizCihangir Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sık hastalanmak
    Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2024 Saat 23:40
Hocam kızım 15 yaşında. Bebeklik dönemi sonrası çok sık hastalandı kış dönemlerinde. O zaman kreş ,okul normal kabul ettim. Bağışıklık oluşuyor diye düşündüm. Malesef sizi o zaman tanımadığım için çok fazla antibiyotik içti. Ateşli havale sonrası epilepsi ile devam eden çok sancılı bir süreç gevirdik. Keppra kullandı yıllarca , azaltilip kesildiginde malesef nöbetler tekrar oldu. 3 yıldır kullanmiyor ve iyi çok şükür. O dönem doktorumuz ateşin tetiklediğini ve her hastalandığında antibiyotik içmesi gerektigini söyledi. Cahildim hocam ,bilemedim. Kızım hala aynı şekilde çok sık hasta oluyor. Ve hep aynı şekilde. Boğazı acıyor, burnu sürekli temizlemesi gereken bir dolulukta ,ateş olmuyor. Evdekilere geçiyor,malesef bebeğimize, diğer çocuğuma. Onların 2-3 günde bitiyor. Kızımın devam ediyor,arkası bitmek bilmeyen öksürük 2-3 hafta bazen daha uzun sürüyor. Son 7 yılda yani sizi tanidiktan sonra antibiyotik içmedi. Hocam ne yapmalıyım, iyileşiyor birkaç hafta sonra yine aynı. Uykusunu,okula gidişini herşeyini etkiliyor. Ve hastalığın başlangıcı seyri hep aynı .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119337
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 10:01
Maalesef; şu anda benim dediklerimi uygularsanız, 2 sene daha çekeceğiniz var.
Çocuk doktorlarının aklı ile iş yaparsanız, sonuç işte böyle hüsran olur. 
1- "Teşekkürlerim ve 1 senelik tecrübelerim" yazısını okuyun. 
2- "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazısını da okuyun. 
3- "ve her hastalandığında antibiyotik içmesi gerektigini söyledi"
Bunu söyleyen ahmağa nasıl inandınız, hayret! Ne yani, bu çocuk, 15 seneden beri hiç mi Grip geçirmedi? 
Yukarı Dön
DenizCihangir Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 240
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 17:22
Hocam son 7-8 yıldır Sizin dediklerinizi uyguluyorum. Ama durum değişmedi. Oğlum 8 yaşında, oğlum dogduktan sonra tanıdım Sizi. 1 kere antibiyotik içti. Ona bile emin değilim gerekli miydi? Hastalansa bile ağır olmaz, çok çabuk toarlanir. Kızım da 1.5 yaşında aynen dedikleri izle devam ediyoruz. Ama büyük kızım yine hasta yine okula gidemedi. 15 yaşında hocam. Sinüzit ya da başka bişey olabilir mi bu durum. Ateş hiç olmuyo. Aşırı burun doluluğu, arkası öksürük ve uzun sürüyor. Boğazı acıyor biraz. Ama burnu en belirleyici her hastalığında.. Çok dolu ,sürekli temizliyor. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119337
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 19:06
Sinüzitlerde Orta Kulak İltihabı gibi "iltihap" değillerdir.
Şüpheniz varsa; 5 gün İliadin damla anlattığım şekilde uygulayın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.