Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sık sık boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsık sık boğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kimyaci58 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: sık sık boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 23:46
iyi akşamlar kadir bey.kızım 28 aylık 14 kilo,94 cm yaklaşık 14 aydır çok sık boğaz enfeksiyonu oluyor.özellikle son üç aydır sürekli antibiyotik kullanıyor. 2 eylül de ateşlendi doktora gittik ceftinex kullandık tam bitti bu sefer sistit oldu gentamisin iğne(2 tane) ve 1 hafta suprax kullandık.ardından tekrar boğaz ve bu sefer ciliacil verdi doktorumuz ama bu sefer sistit geçmediğinden ciliacili kullanamadık ve başka bir dr tarafından günde 1 ölçek 10 gün suprax la her ikisini birlikte tedavi edilmesi önerildi ve öyle yaptık. suprax bitele 4 gün oldu bugün sabah yine boğazından şüphelendik ve dr muz bu sefer zitromax a başladık.( daha önceleri de hep agumentin es kullandık.)yani özetle biz çok çaresiz kalılyoruz ,hem bu kadar antibiyotik kullanmasına hem de bu kadar hasta olmasına çok üzülüyoruz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 00:12
kadir bey ayrıca  bitkisel şeyler de denedim ada çayı, ebegümeci gibi cayları içirdim,bağışıklık güçlendiriciler aldım immuzing gibi ama kızım da işe yaramadı.doğduğu günden beri zor bir bebekti ve sizin hemen hemen tüm makale,yazı ve cevaplarınızı okudum ve ona görede doğru davranmaya çalıştım ama ne yapsam olmadı. dr umuz immün sistem baktırabiliriz ama birşey çıkacağını sanmıyorum diyor,kızınız 7 yaşına kadar sık hastalanan cocuklar grubunda dedi.siz ne dersiniz fikirleriniz cok önemli benim için:((((
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118360
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 00:35
Butun basiniza gelenler; anormal derecede sik Antibiyotik kullanmanizdan oluyor..
1- Boy:8cm. Kilo:1.4kg fazla. 3.5 yas elbisesi giyer.
2- O Sistit teshis ettikleri, idrar tahlillerine bir bakin. Nitrit Negatif ise; iyi tufaya geldiniz demektir...
3- " immün sistem baktırabiliriz ama birşey çıkacağını sanmıyorum diyor..." Tabiiki bir sey cikmayacak...
4- Bir daha atesi oldugunda veya Antibiyotik kullanilmasi gerektiginde, once bir kan sayimi yaptirin, WBC yuksek cikarsa Antibiyotik verin.
5- Aug..in ES 20 kilo ustu cocuklara verilir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 23:19
hocam tekrar merhaba şimdi sonuçlara baktı nitrit ve protein negatif çıkmış bol lökosit görülmüş.kızım kendi acıdığını söyledi bizde idrar tahlili, kültürü ultrason çektirdik sonuçta sistit dediler ilk iğneden sonra tuvaletini yaparken ağlaması bitti.peki bir daha olursa ne yapmalıyız antibiyotiksiz nasıl geçirebiliriz tekrarlarmı .aslında bizim çaresiz kaldığımız kronik problemimiz  boğaz sorunu merak ettiğim dr un boğazına bakarak gördüğü antibiyotik yazması için yeterli değilmidir.wbc yüksek çıkarsa antibiyotik demişsiniz ama her antibiyotik değil hangi antibiyotiği kullanmalıyım, bu belirtileri verip wbc düşük çıkarsa ne yapmalıyım.... bağışıklık sistemini nasıl güçlendiririm yardımlarınızı bekliyorum iyi geceler......

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 00:27
1-NITRIT negatif oldugunda; IYE YOK DEMEKTIR.... Bu muhteremlere kalsa, idrar tahlilinde hic Lokosit olmasin isterler. Daha dogru-durust bir idrar tahlilini bile degerlendirmekten aciz (veya namussuz) doktor bunlar.
2- "- dr un boğazına bakarak gördüğü antibiyotik yazması için yeterli değilmidir. -"     Cok safsiniz, hic bogazina bakip da Grip teshis eden doktor kaldimi? Herkeze antibiyotik yaziyorlar.. Sakin bunlara inanmayin.
3- Hem atesi var, hem WBC dusuk cikarsa; bu KESINLIKLE Grip demektir, hicbir cins antibiyotik gerekmez.
4- Zaten onlerine gelen herkeze; IYE tanisi koymayi cok sevmeleri, US istemek icin bahaneleri olmasindan.. Sanki US olmadan iYE tedavi edemezler. Bulmuslar boyle saf milleti, soyup-sovana ceviriyorlar..
5- Bagisiklik sistemini guclendiremezsiniz... Boyle bir sey yok... Bagisikligin olusabilmesi icin: ya asi olacaksiniz, yada o hastaligi gecireceksiniz. Oyle otlarla, pusurukle; bagisiklik sistemi guclenmez hepsi hikayedir, resmen dolandiriciliktir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 00:39
cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam.ilk antibiyotik iğneden sonra cocuğun tuvaletini yaparken çektiği acı bitince ve ultrason çeken dr da sistit deyince biz hiç kuşku duymadan verdik antibiyobitiği.ama boğazı konusunda hep şüpheliydim çünkü 14 aydır nerdeyse her ay her çeşit antibiyotik kullandı. gerçektende bu yedi yaşına kadar sürecekse düşünemiyorum kızımın karaciğerini böbreğini vs..hocam birde boğaz enfeksiyonu olduğunda yani wbc yüksekken antibiyotiksiz geçirmemiz mümkün değilmi kullanmasak ne olur... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 05:26
Bogaz enfeksiyonlarini; WBC yuksek oldugunda tedavi etmek mecburiyetinde degilsiniz. BIR TEK: A-Grubu Beta Hemolitik Streptokok Enfeksiyonlarin da tedavi sarttir. Bu da en iyi; "Strep-A" testi ile gosterilebilir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 18:34
İyi aksamlar hocam zitromax in 5. Gunundeyiz bugun ve bugunde oksuruk basladi ozellikle uykudan uyaninca kisa kisa oksuruyor midesi bulaniyor oksurunce.ne yapacagimi gercekten sasirdim ne onerirsiniz yardimlarinizi bekliyorum.evde brycanil vardi sma balli limonlu zencefilli su verdim.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.