Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sık sık geçirilen bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsık sık geçirilen bronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aymeh__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aymeh__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sık sık geçirilen bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2016 Saat 23:40
 Merhabalar değerli hocam 
16 aylık bir oğlum var 3 aylıkken bronşiolit tanısıyla hastanede yatırıldı soğuk buhar sıcak buhar çıktıktan sonra ventolin pulmicort verildi rahatladı dedik sonrasında sık sık bu hastalığa yakalanmaya başladı 5 veya 6 kez geçirdi bu hastalıgı ve her defasında nebulizatör ile pumicort ventolin kullandık mevsim geçislerinde sizin astım hastaları içindir sakın kullanmayın dediğiniz deloday ve toz bir koruyucu dedikleri ilaç kullandım yazılarını okuduktan sonra onları hemen bıraktım .cocugum tekrar bu hastalıgı geçirecek biliyorum ve suan da öksürükleri başladı şuan çok küçük ve onu bu ilaçlarla buyutmek istemiyorum çevremde gördüğüm kadarıylada bu ilaçlarla buyuyen çocuklar onlara bagımlı kalıyor okul çagında bile hala bu ventolın pulmicort kullanıyolar . nebulizatörle geziyorlar , böyle olmak istemediğim için sizin önerilerinizle hareket etmek istiyorum . 

Öksürük başladıgında hırıltısı ciğerine iniyor bu şekilde oldugunda bu ilaçları kullanmadan sadece bal limon coldmix ve serumfizyolojik ile bu hastalıgı atlatabilirmiyim?? . öksürüğü ilerlediğinde gece onu uyandıracak dereceye geliyor bir kullanıcıya çok zorladıgında gece bir kez bricanly kullanabilirsiniz yazmışsınız bende bu şekilde kullanabilir miyim ?? Bu hastalıktan ötürü bir çok antibiyotik öksürük şurubu kullandık çok üzgünüm ve kullanmak istemiyorum lütfen bana yol gösterin bu ilaçlarla çocugum belki rahatlıyor ama kısa bir süre sonra öksürükleri tekrar başlıyor. Birde bu bronşiolit tanısını hep ateşsiz geçirdi hiç ateşi olmadı sadece hırıltı zorlayan öksürük dedikleri gibi gerçekten alerjik olabilir mi bu şekilde devammı edecek ? Önerilerinizle hareket etmek istiyorum , cevabınızı dört gözle bekliyorum . Şimdiden çok çok teşekkürler.       
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2016 Saat 20:46
Okuyun...
Bunlari 10 senedir anlatiyorum..
Cok kazik yemissiniz..
Yukarı Dön
aymeh__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aymeh__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 15:04
Iyi gunler hocam oglum uc gundur oksuruyordu dun oksurerek 5 -6  defa kustu bal limon vermistim sabah aksam balgamimi atti bilmiyorum.atesi yoktu bugun ates suan 38.2  37.6  gosteriyor .sabah kakasini ishal seklinde yapti bogazi hiriltili ne yapmaliyim ates dusurucu ne zaman vermeliyiz 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 19:00
Cok sart olmadikca, atesini bile dusurmeyin, ilac kullanmayin.
Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin..
Oksuruk cok artarsa, sicak buhar tatbik edin.
Yukarı Dön
aymeh__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aymeh__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 23:00
Hocam affiniza siginarak soruyorum bu yedigim kaziklar hastaligin suresini ne kadar yapar .artik kullanmiyorum o ilaclari ama hastalik daha kac kış surer ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2016 Saat 03:37
Genellikle, ilk defa; Kres/okul baslayanlarda, iki kis surer. Sizde evde abi-abla varsa, onlar eve mikrop tasiyorsa, bu iki kisi evde de gecirebilir.. Iyi tarafi, okula basladiginda, cok
hasta olmaz..
Yukarı Dön
aymeh__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aymeh__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2016 Saat 15:28
Hocam birde doktor alerji olabileceği için battaniyeden uzak tutun yünlü şeylerden,yumuşatıcı kullanmayın carsaflarini kızgın ütüyle iki kez ütüleyin, çamaşırlarını iki kez durulayın dedi bunların doğruluğu ne kadardır anlattıklarından biliyorum ki çocuğum alerjik değil ama bu durumlardan yine de sakıncalı miyim çocuğumu?
Yukarı Dön
aymeh__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aymeh__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2016 Saat 15:31
Anlattıklarınizdan biliyorum ki ve  sakinmali mıyım çocuğumu? Olacak  yukaridakiler .Yanlış  gelmiş yazdığım 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.