Merhaba Kadir Bey,Kızım 4 yaş 3 aylık,
3-4 aydır bir KBB uzmanının tavsiyesi ile sinüs rinse pediatric i keşfettim.Griplerinde sizin tedavinizi uyguluyorum. Cold mix, bal limon ve bol bol deniz suyu.Ama deniz suyu sıksamda sümkürmediği için iyi temizleyemiyordu.Şimdi günde 3 defa yıkıyorum burnunu ara arada deniz suyu sıkıyorum ama günde 3 defa sakıncası var mıdır? Sakıncası yok diye söylemişti dr. ama prospektüsünde 1 veya 2 diye yazınca endişelendim. Ayrıca son uygulamayı yatmadan 2 saat evvel uygulayın yazıyor bazen kızım uygular uygulamaz yatmak istiyor ve yatıyor endişeleniyorum.kulaklarına zararı olurmu.Burun ve genizde kalan su kulağa kaçar mı? bir sitede öyle okudum ve endişelendim. Çünkü 8-9 aydır dr. kontrollerinde kulağında sıvı var diyorlar.Ama herhangi bir tedavi uygulanmadı.3 ayı geçen kulaktaki sıvılar işitme kaybına yol açarmı? birde
226 Hz Tympanogram yazıyor bir test yapmıştı.
sağ kulak sol kulak
Ear volume 0.64 ml 0.57 ml
Comfliance 0.12 ml -
Pressure -150daPA -
Gradient 92 daPA -
Sol kulakta tepki yok dendiğinden korkmuştum normelde bu ay kontrole gitmemiz gerekiyordu.Gideceğim ama gerip olunca bekledim.Kulaktaki sıvıdan geniz etinden söz etti endişelendim ama siz denize sokun dediniz geniz eti için bekleyip denize sokmamda sakınca var mı? testi değerlendirebilir misiniz? İşitmesinde sorun var mırı? Kulağına birşeyler fısıldadı ve kızıma tekrarlattı kızım hepsini yanıtlamıştı.Ama TV nin yakınıa giriyor sürekli.Ama cep tel.uyla konuşabiliyor. uzun zamandır kulağında sıvı var işitmesini engellermi :(( uykularuım kaçıyor. Teşekkür ederim saygılarımla.