Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sinüz rinse ve tymponogram testi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSinüz rinse ve tymponogram testi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Sinüz rinse ve tymponogram testi
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2012 Saat 22:35
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 4 yaş 3 aylık,
3-4 aydır bir KBB uzmanının tavsiyesi ile sinüs rinse pediatric i keşfettim.Griplerinde sizin tedavinizi uyguluyorum. Cold mix, bal limon ve bol bol deniz suyu.Ama deniz suyu sıksamda sümkürmediği için iyi temizleyemiyordu.Şimdi günde 3 defa yıkıyorum burnunu ara arada deniz suyu sıkıyorum ama günde 3 defa sakıncası var mıdır? Sakıncası yok diye söylemişti dr. ama prospektüsünde 1 veya 2 diye yazınca endişelendim. Ayrıca son uygulamayı yatmadan 2 saat evvel uygulayın yazıyor bazen kızım uygular uygulamaz yatmak istiyor ve yatıyor endişeleniyorum.kulaklarına zararı olurmu.Burun ve genizde kalan su kulağa kaçar mı? bir sitede öyle okudum ve endişelendim. Çünkü 8-9 aydır dr. kontrollerinde kulağında sıvı var diyorlar.Ama herhangi bir tedavi uygulanmadı.3 ayı geçen kulaktaki sıvılar işitme kaybına yol açarmı? birde

226 Hz Tympanogram yazıyor bir test yapmıştı.

sağ kulak                                                     sol kulak 
Ear volume  0.64 ml                              0.57 ml
Comfliance 0.12 ml                                  -
Pressure     -150daPA                                -
Gradient           92 daPA                           -

Sol kulakta tepki yok dendiğinden korkmuştum normelde bu ay kontrole gitmemiz gerekiyordu.Gideceğim ama gerip olunca bekledim.Kulaktaki sıvıdan geniz etinden söz etti endişelendim ama siz denize sokun dediniz geniz eti için  bekleyip denize sokmamda sakınca var mı? testi değerlendirebilir misiniz? İşitmesinde sorun var mırı? Kulağına birşeyler fısıldadı ve kızıma tekrarlattı kızım hepsini yanıtlamıştı.Ama TV nin yakınıa giriyor sürekli.Ama cep tel.uyla konuşabiliyor. uzun zamandır kulağında sıvı var işitmesini engellermi :(( uykularuım kaçıyor. Teşekkür ederim saygılarımla.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118132
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2012 Saat 04:24
Gunde 1-2 defadan fazla yapmaniza gerek kalmamasi lazim. Kulaga su kacmaz. Kulaktaki su; "Orta kulak boslugunu" nemli tutmaya yarayan ve Orta kulagin duvarlarindan salgilanan sividir. Banyoda kulagina su kacti diye kulak iltihabi olmaz. Bu sadece, hayal gucu fazla cahillerin uydurmasidir. Hic korkmayin, bunlarin hepsi gececek. Simdiye kadar yuzlerce hastam benim sozumu dinledi, hicbirinde de ters bir durum olmadi. Orta kulaktaki sivi, kulak zarinin titresimini kisitlayacagi icin, isitme bozulur ama bu durum kalici degildir, Oztaki borusu acildiginda hersey duzelir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.