Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sinüzit tanısı ve aynı yalanlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sinüzit tanısı ve aynı yalanlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayşe Çalık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayşe Çalık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sinüzit tanısı ve aynı yalanlar
    Gönderim Zamanı: 28 Haz 2024 Saat 18:25
Merhaba kadir bey. Foruma bir göz atıyorum herkese söylenilen ezberlenmiş yalanlara şaşırmamak mümkün değil.

Benim konuma gelirsek kızım 4 yaşında boğaz enfeksiyonu ve el ağız ayak hastalığı sonucu antibiyotik verdiler kullanmadım. Kanında WBC yüksek diye siz kullanmamı önermiştiniz kullandım. İshal de başladı bu süreçte. Ve aşırı geniz akıntısı gece horlamasi buna bağlı boğaz kuruluğu ve boğaz ağrısı var. Enfeksiyon bölümüne götürdüm sinüzit diyip antibiyotik yazdılar orada aklı başında biri de antibiyotik ishali iyice arttırmaz mi dedi ama bunlar.yine de yazdı. Ben şuan antibiyotik kullanmıyorum sadece serum fizyolojik ile burnunu iyice temizliyorum . Antibiyotik kullanıma bağlı gelişen ishal için de probiyotik başladım. Başka yapmam gereken bir şey var mı teşekkürler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2024 Saat 20:48
En doğrusunu yapmışsınız.. 
Türk doktorları HER ateşli hastaya mutlaka bir sebep uydurup antibiyotikleri dayarlar. 
Eğer hakikaten Sinüzit varsa; maske tarzında baş ağrısı olur.
Oluyorsa, 5 gün İliadin damla anlattığım gibi kullanın. 
Yukarı Dön
Ayşe Çalık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayşe Çalık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2024 Saat 21:36
Teşekkürler. Bir de 1.5 yaşında bir kızım var günde 600/700 ml arası normal inek sütü alıyor ben içerisine elma,şeftali tarzı meyveler de ekliyorum sütünün. Dış çıkardığı için şuan normal yemeğe karşı ilgisiz. Diş çıkarırken haliyle ağrısı kulağa da vuruyor doktora gitsem kesinlikle iltihap diyip antibiyotik verecekler. İltihap olsa çocuk uyuyamaz bile hâlbuki.. Velhasıl kelam hocam
Kabızlık durumu var.keçi pisliği diye tabir edilen cinste. Ne önerirsiniz 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2024 Saat 23:13
1- İltihap olsa: Mutlaka "ATEŞ" olur.
2- Kulak iltihabı; "iltihap" değildir!! Öztaki borunun kapanması ile ilgilidir.
3- Kulak iltihabı denilen durum olduğunda ağrı ön plandadır. 
Kaka için; Yağ ve şeker oranlarını arttırın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.