Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sipraktin-ama farkli bir soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSipraktin-ama farkli bir soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sevgi2010 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: Sipraktin-ama farkli bir soru
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2010 Saat 10:47

Sayın Kadir Bey,

Gecen cumartesi (dun) geldigimizde 7,5 aylik kizimiz Sevgi her ay ortalamayı bir kilo eksik takip ettigi icin  , Sevgi’nin cok hareketli , az uyuyan (ve gelecekte de cok konusacak) biri oldugunu ,yanaklarindaki alerji icin vereceginiz Sipraktin Surup’un yan etkilerinden biri olan uyku halinin onun bu hareketliligini azaltip , kilo almasini saglayacagini soylemistiniz (ya da ben dediklerinizi boyle anladim).

Daha onceki yazismalari okudum, sipraktin ile ilgili bir yazi var, sinirlilik yapmis, siz de kullanmayin demissiniz. Baska bir yerde ise 7 aylik bir bebege Fenotral yerine Sipraktin onermissiniz (ayni sonucu verir, ama daha ucuzdur diye aciklamissiniz).

Surubu aldik, 2 kere de verdik ancak ben prospektusu okudugum zaman su uyarilari gordum :

·         Iki yasindan kucuk cocuklarda guvenli kullanimi ispatlanmamistir. (bu beni endiselendirdi)

·         Kucuk cocuklarda eksitasyon meydana getirebilirler (bu asiri heyecan demek galiba? Excitation’in Fransizcasi ? oyleyse uyumasina degil uyanik kalmasina yol acmaz mi ?)

·         Prematüre bebeklerde kullanılmamalıdır diyor… Sevgi 7 ay 20 gunluk bir bebek, su an 7,5 aylik diyoruz ama bunu gercek dogum gunune gore soyluyoruz..

Umarim endiselerimi mazur gorursunuz , ancak baskasinin cocugu olsa da ayni sorulari sorardim. Aklima “One flew over the cuckoo’s nest” filmi geliyor… Akli basinda bir insani uyutmaya calismak bana ters geliyor.. ama kilo almasina onem veriyorsunuz, ben de konunun uzmani degilim. Uyuklayan ama normal kiloda bir cocuk, zihni acik ama ortalamadan zayif bir cocuktan daha mi sagliklidir ?

Acil cevabiniz icin tesekkurler, saygisizlik ettiysem affedin,

Moderatör notu : Hocam mesajın altındaki isim ve telefon numarasını kurallar gereği kaldırdım isterseniz size özelden ulaştırabilirim 

Düzenleyen Gülsen - 07 Kas 2010 Saat 11:54
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2010 Saat 16:29
-2 yaşından küçüklerde bu tip deneyler yapılamayacağı için öyle yazar ama ilaç 30 seneden eskidir ve hiçbir yan tesiri görülmemiştir.
-Doğru, %5 vak'ada ters tepki yapar ama bunu kullanmadan bilemezsiniz.
- 7 aylık çocukta artık, prematürelikmi kalmış??
- İlaç, sonsuza dek kullanılacak değil, 1 hafta kullanın bakalım nasıl tesir edecek, ondan sonra değerlendiririz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.