Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sev35
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
|
Konu: soğuk algınlığından grip balgam hırıltılı nefes Gönderim Zamanı: 25 Eki 2013 Saat 14:37 |
Hocam merhaba,
Sizi yeni keşfettim. Sanırım çok büyük hata yapmışım. Kızım 4 gün ateşlendi. 1 gün ateşi devam etti ilaç vermedim.Ateşi 40.5 derece olunca panık yapıp devlet hastanesi gittik. 2 iğne biri havale için biri ateş düşürücü dedi. 4 tane ilaç yazdı. Güvenemedim Özel kbb doktoruna gıttım. Sadece soguk algınlıgı dedı. ıburamın cold verdi. 3 gün daha kotu uyandı. Sizin yazdıgıız yazılarda oldugu gıbı hırıltılı nefes balgam ses kısıklığı vardı. Hocam tekrar gittik sekrol la ceftinex verdi. sekrolu sizi okumadan once ceyrek olcek vermiş bulundum. Ne yapayım.? lütfen yardım.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117585
|
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2013 Saat 20:20 |
HEMEN; butun ilaclari kesin...Al birini, vur otekisine... Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin, okumaya devam edin...
|
 |
sev35
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 14:57 |
Hocam akşam 7 gıbı kızım fenalaştı. Nefes alamamaya kuru öksürmeye başladı. Ateşı 39.7 40.5 arasında gidip geliyordu. Acile götürdük. Çocuk doktorunun tedavisi, (yazısından anladığım kadarıyla)
ventolin+ pulmicant soguk buhar 1 saat prednoll ampul içecek. "3 gün boyunca"
bunları yaptık. Birde İesef diye iğne vuruldu.
Laranjıt olmuş . boğaz kültürü kan testi ve idrar tahlili istedim. Hiç birine gerek yok bariz laranjıt dedi. Bu doktor tahlil yaptırmayı arastırmayı cok sevdığı ıcın guvendım ama sız ne dıyorsunz? Geceyı cok rahat gecırdı. 3 Su bardağı su içti. Ama iştahı yok. İesef iğne 3 gün 1 defa yaptırılacak. İğneler bıtınce Zimaks antıbıyotığe baslanacak. ve hergun 1 çay kaşığı deloday dedi. Hocam saat 3 yine eskiye döner gibi.Ama ateşı yok bu sefer. Lütfen hemen cevap verin.
|
 |
sev35
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 15:00 |
Laranjıtın yanında soguk algınlığıda var gıbı bırsey soyledı ama ınanın tam hatırlamıyorum.
Birde hocam küçük dilinin yan tarafı damakları yara gıbı şiş. Çok korkuyorum.
Düzenleyen sev35 - 26 Eki 2013 Saat 18:58
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 18:59 |
Tuzak, hep benim anlattigim sekilde gelisiyor... Bu namussuzlar once o "kullanmayin" dedigim ilaclari veriyorlar, cocuk daha kotu olunca da, Ventolin, Pulmicort, Prednol sacmaliklari uygulaniyor...
VIRUTIK HASTALIKLARDA PULMICORT VE PREDNOL'UN BERABER KULLANILMASI, HASTALIK ARAZLARINI BASKILAYAN BIR SAHTEKARLIK USULUDUR..
Bu sahtekarligi yapan alcaklardan uzak durun...
Tabiiki tahlil istemez, yaptigi sahtekarligin ortaya cikmasindan korkuyor...
Virutik enfeksiyonlarda; ASLA Kortizon ihtiva eden HICBIR ilac kullanilmaz, Bu vicdansizlar, bu sekilde sizleri abone edip, doktordan cikamaz hale getirecekler..
Kortizonun etkisi gecince, cocuk daha beter hasta olacak. Onunuzde zor gunler var. Sabirli olup, SADECE benim anlattiklarimi ve sicak buhar uygulamasini yapin. Yarin durumunu bana yazin...
Iesilin ignesi zaten en buyuk cahillikve sahtekarlik gostergesi.. Sozum ona, hasta cok kotuye giderse, "-Antibiyotigini vermistim-" diyebilmek icin... Penisilin, viruslere etki etmez..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eki 2013 Saat 19:02
|
 |
sev35
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 19:03 |
peki hocam sizin eskı yazılarınızdan decort dıye bır ıgneden bahsettıgınızı okumustum. bu ıgne ıcın gec mı kaldık.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 19:05 |
Zaten;3 geceyi sikintili gecirdi iseniz, gecmis olsun, bundan sonrasi siradan bir Grip gibi seyir gosterir... Keske benim yazilarimi okumus olsa idiniz...
Eger; ilk gununuz ise, Decort, yarim ampul kalcadan yaptirin.
NOT: Bazi uyaniklar, Decort da kortizon diyebilir, Dexamethazon ile Prednizolon farkini ogrensinler derim...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eki 2013 Saat 19:07
|
 |
sev35
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 19:07 |
ah keşke hocam cok pışmanım ınanın. Biz sadece dünü kurup gıbı gecırdık soluk almada cok zorluk cekınce hemen acıle goturduk. Şimdi sesi kısık hırıltı var.
|
 |