|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mylove33 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Haz 2017 Saat 18:40 |
Hocam 18 aylık oğlum var. 3
gündür ateşleniyor.bu 3 günlük süreçte gribal herangi bir araz yoktu. dil temiz
agızda da koku yoktu. fakat sürekli ateşi çıkıyordu. Bugün grip arazları başladı bizde dr.gösterdik boğazına bakması için dr.baktı bizde gördük bademciklerin her
ikiside beyaz beyazdı. teşhis olarak kriptik tonsilit dedi ben de strepA Testi
yapalım dedim gerek yok dedi. Agumen.bit 400/57 100ml yazdı. Ben ordan
çıktıktan sonra dr.arkadaşımız vardı aradım bu testi gelsek yaparmısınız diye
yaparız dedi ve gittik. StrepA Testini yaptı yaparken de test pek güvenilir
değil dedi. Sonuç negatif çıktı. Şimdi sorum şu hocam; 1) ilk dr.teşhisi doğru
ise k.tonsilit için verdiği antibiyotiği kullanalım mı? Kullanmayacak isek görünen
bu tonsilitler kendiliğinden geçer mi? 2) yapılan teste güvenelim mi? StrepA teşhisi
için bizim yapabileceğimiz başka bir
yöntem var mı? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu yasta; NE STREP-A'si !!!!!!
Ikinci doktor, ilkinden de cahil!! Tabiiki bu testi begenmezler, zira en dogru olan testtir!! sahtekarlik yapamiyorlar.. Halbuki, Bogaz Kulturu yapsa; BUTUN, Beta-Hemolitik Streptokoklar uredigi icin, sahtekarlik yapmssi daha kolay oluyor.. Strep-A Testi, hem, Beta-Hemoliz , hemde esas onemli olan; "A-Grubu" olup olmadigini da gosterir.. Bogaz Kulturleri; A-Grubu olup olmadigini soyleyemez.. Turk doktorlari bu bilgilere sahip degillerdir, zaten ogrenmek de islerine gelmez, sahtekarlik yapamazlar. 1- Ates yaninda+koku+Pas yoksa, Antibiyotik gerekmez. Siz ne bakiyorsunuz bu palavracilara!!! Onlar: - Her atesli hastaya antibiyotik yazarlar.. - Her oksurene, Astim derler.. - Her dokuntuye (Uyuz dahil) Allerji derler. - Her kusana da; Reflu derler... Baska da bir b.k bilmezler.. |
|
![]() |
|
mylove33 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam 2.dr şu yüzden güvenilir değil diyor. geçen testi yaparken çubuğu tonsilitlerin üzerine sürdüm birde başka çubuğu tonsilit olmayan yere sürdüm; tonsilite sürdüğüm pozitif diğeri negatif çıktı diyor. benimde kafamı karıştıran bu testleri sağlık bakanlığının dağıtması birde sizin söyleminiz artık bu strepA testine güvenmiyorum (TR yapılan)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O yuzden diyorum!!!!! Is size dusuyor!!! ATES+Koku+Pas yoksa, antibiyotik bile vermeyin...Varsa verin.. Bunlarin yaninda; ilaveten Bulanti ve Kusma varsa; Streptokok demektir.. Deposilin6-3-3 yaptirin.. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yok hocam hiç bulantı ve kusma olmadı. bu gördüğümüz tonsilitlerin bir zararı olmaz değilmi kendiliğinden geçer.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Niye hic eski yazdiklarimi okumuyorsunuz... Bu cok sik sorulan suallere ne zaman, aciyip cevap versem, hep AYNI kontur sualler soruluyor.... BUNDAN SONRA, STREP-A ile ilgili hicbir suale cevap vermeyecegim!!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|