Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Streptokok/1 ay icinde
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumStreptokok/1 ay icinde

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Streptokok/1 ay icinde
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2015 Saat 04:04
Kadir Bey merhaba,

Cok hataliyim farkindayim, cok da uzgunum.
Sizi yeterince dinlemedim
Sonuc ortada

Kizim 22 Kasim tarihinde strep A testi pozitif cikti, zaten dokuntulu idi siz de kizil teshisi koymustunuz.
Augmentin'i 10 gun kullandik.
Siz deposilin 1.2 olmasini veya antibiyotik'i 30 gune tamamlanmasini onermistiniz.
Ancak biz ne igne vurdurabildik cunku turlu turlu engeller ayni zamanda cevre baskisi ile ne de antibiyotik 30 gune tamamladik

Iste durum su ki
Bu gece aniden kizim ateslendi ve kusma basladi
Acile goturduk hemen strep A testi maalesef sonuc pozitif

Ne olur kizmayin basa gelmeden anlasilmiyor
Simdi kustugu icin hemen antibiyotik veremedim sabah ilk is basliyorum
Igneyi de vurduracagim

Kizima cok zarar vermis oldum mu?
Kas yapalim derken goz cikardik

Sevgilerimle,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120908
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2015 Saat 18:29
Streptokoklarin en buyuk ozellilerinden biri;  bir topluma girdiginde, bazi kimselerde, hic hastalik yapmadan, tasiyicilik yapabiliyor olmalaridir. Bu sebeple, o ortamda, bir defa Streptokok hastalik yapmaya basladiginda, bilhassa dikkatli olmaniz ve hatta her ateslendiginde, Strep-A Testi yaptirmaniz gerekir. Bu isin sakasi yoktur.

Tasiyiciligi olan hastaliklarin; "Karantinasi" OLMAZ... Bu sebeple, sinifta 1 kiside Strep-A testi(+) oldu diye, butun sinifa Strep-A Testi yapilmaz. Bir arada boyle salakca bir uygulama vardi. Her okula baslayandan, Strep-A Testi istiyorlardi...
Cok ayrintili olarak anlattim. Eski mailleri mutlaka okuyun ve hangi ilaclari bulabiliyorsaniz, ona gore tedavi uygulayin.. Abartmaninda alemi yok, oyle "Her ay" Deposilin de vurdurmayin.. Turk doktorlari hicbir hastaligin aslini-feslini tam olarak bilmezler.
Kitap okumadan, sadece ders dinleyip, sene  sonunda da, 10 uzerinden, 4.5 ile ders ve sinif gecilirse, iste boyle isportadaki doktorlar ortaliga yayilirtlar.
Bunlarin kimisi asla Deposilin yapmaz, oburleri de her ay Deposilin yaptirmaya kalkarlar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ara 2015 Saat 18:31
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2015 Saat 18:42
Degerli Hocam,

Ne kadar fena uzuldugumu size anlatamam

Inanin hic ihtimal dahi vermedim oyle 1 haftada tekrar streptekok olabilecegine...
Igne ben cocukken yillarca olmusum psikolojim bozuldu yillardir hastaliktan korkarim
Bu yuzden kizim da o aciyi yasasin istemedim
Ama gece ates kusma olunca ck uzuldum

Hocam simdi nasil bir tedavi onerirsiniz?
Augmentin tek basina yeterli olmayacak degil mi?
Igne konusunda hastane bin dereden su getiriyor biz de korkuyoruz
Eee olmayinca antibiyotik bitiyor yine basliyor
Deposilin 1.2 vurduralim, 3 gun etki edinceye kadar antibiyotik mi kullanalim?

Sasirdik kaldik

Isminiz evimizden eksik olmaz, sizin onerilerinize ihtiyacimiz var
Bir kere dediginizi uygulayamadik basimiza gelenler...
Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2015 Saat 22:08
Deposilin 1.2 vurduralim, 3 gun etki edinceye kadar antibiyotik mi kullanalim?

Evet, aynen oyle...
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2015 Saat 19:38
Degerli Hocam,

Deposilin vurulurken omrumden omur gitti, Istanbul'un en iyi ozel hastanesinden birinde pediatri bolumu hemsireleri bir turlu igneyi vuramadilar. Inanilacak gibi degil 3 deneme, ucunde de ilaci dondurdular.
Kizim korktu, biz uzulduk. Sonra kactik hastaneden yeni deposilin aldim yine bir ozel hastaneye gittik. Acil bolumunde cok sukur vurabilecek biri cikti. Once bir sprey sikti sonra vurdu.

Ozetle Hocam, Cumartesi gunu saat 11.00'de zor da olsa Deposilin 1.2 vurdurabildik.
Strep A testi pozitif cikmisti kizimin, simdi Augmentin'e 3 gun daha devam edecegiz.
Bu durumda en son Pazar aksami mi vermeliyim yoksa Sali sabahi da bir doz verelim mi?

1 hafta arayla streptekok olduk. Biliyorum hasta olmadan tekrar deposilin olunmasini onermiyorsunuz
Ancak boyle ustuste olunca acaba dedim bir sonraki ay da toparlanana kadar bir kez daha vurdursak mi?

Degerli zamaninizi aldik, cok tesekkur ederiz

Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2015 Saat 00:40
Ignenin vuruldugu gunu 1.gun sayin, 3 gun Aug...tin kullanin.

Deposilin1.2 yapildiktan sonra, zaten bir ay sure ile Streptokok enfeksiyonu alamaz...
Bu sere zarfinda da, antikor seviyesi dusecegi icin, 1 ay sonra alsa bile bir tehlike olmaz.
Bu sebeple, tedbir amacli Deposilin1.2 yaptirmanizin anlami yoktur.
Bir daha boyle KERIZ hastanelere gittiginizde; tembih edin, Deposilin enjektore cektikten sonra, ilaci biraz geri ceksinler, ignede ilac kalmasin..
Ignedeki havanin bir zarari olmaz.
Hava embolisi olabilmesi icin, EN AZ: Kilo basina 1ml. hava verilmesi gerekir. Oda, damardan verilecek.. Adeleden yapilan ignelerde hava embolisi olmaz..
Goruyorsunuz degilmi? En basit Tip bilgilerini bile bilmeyen bir Doktor-Hemsire nesli yetistirdiler..
Ne o? Saglik reformu imis!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2015 Saat 00:43
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2015 Saat 18:05
Kadir Bey merhaba,

Kizim ustuste 1 hafta arayla strep A testi pozitif cikmisti
2. Defasinda onerinizle deposilin vurdurduk 3 gun boyunca da antibiyotik kullandik
Igne etkisi Sali basladi
1 hafta gecti uzerinden
Dun aksam bogazim aciyor dedi
Ates fln yok ama korktum
Deposilin etki suresi icinde tekrar strep A kapabilir mi?

Sagolun Hocam
Sevgilerimle
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2016 Saat 19:00
Deposilin1.2 yapildiktan sonra, zaten bir ay sure ile Streptokok enfeksiyonu alamaz...
Bu sere zarfinda da, antikor seviyesi dusecegi icin, 1 ay sonra alsa bile bir tehlike olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.