Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Streptokok
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumStreptokok

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nida Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2014 Saat 19:03
Sağolun Kadir Bey.
Geçen hafta Salı  strep A testi ile Boğaz kültürü yaptırmıştım kızıma. Yukarıdaki konuda geçen durum. 
Ayni günün test sonucuna göre Step A pozitif olduğu için penosa başlamıştık. Hala devam ediyoruz. Şimdi Boğaz kültürü çıktı ve sonucu şöyle;
Aerop kültür: B hemolitik streptokok izole edilmedi. Normal Boğaz florası üredi.
Şimdi bunun anlamı farklı mıdır hocam? Yanlış birşey yapmıyoruz umarım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120549
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 03:45
Kesinlikle; Strep-A Testinde bir yamukluk olmus... Pen-Os'u kesebilirsiniz..
Bir de bu durumu o Laboratuvara bir sorun bakalim nasil izah edecekler!!!   Cok merak ediyorum..
NOT: Ben olsam, soyle dusunurum.... Her iki Testten evvel, Antibiyotik verildi ise, mikrobiyolojik yontem ile calisan "Kultur" negative cikar, ama "Enzimatik " yontem ile calistigi icin, Strep-A testi (+) gelir..
Bakalim onlar ne diyecekler. Tabii, Antibiyotik kullandi iseniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Ara 2014 Saat 03:47
Yukarı Dön
Nida Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 11:20
Kadir Bey ben size kronolojik olarak özetlemek istiyorum.
26 kasım çarşamba sabahı kalktığında ateşli, benekli durumdaydı.
27 kasım perşembe doktora götürdüm. Kızıl teşhisi koydu, penos verdi.
27 kasım perşembe akşamı ilk penosu verdim.
28 kasım cuma sabahı ikinci kez penos verdim ve öğlen iki ayrı hastanede strep A testi yaptırdım.
28 kasım cuma akşamı iki test de negatif çıktı. Siz de penosu kesmemi söylediniz.
28 kasım cuma akşamı penosu kestik.
1 aralık pazartesi ve 2 aralık salı okula gitti.
2 aralık salı kötü durumda olduğundan tekrar strep A testi ve boğaz kültürü yaptırdım.
2 aralık salı akşamı streptokok sonucu pozitif çıktı. Boğaz kültürü ise 4 gün sonra denildi.
3 aralıktan itibaren size de danışarak tekrar penosa başladık.
6 aralık cumartesi akşamı ise 2 Aralıktaki boğaz kültürü sonucunun ise önceki mesajımda yazdığım gibi negatif olduğunu öğrendik.
Kızıma 5 gündür penos veriyoruz. Penisilin yaptırmadım.

Durum bu hocam. Buna göre tekrar değerlendirir misiniz lütfen.
Saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 18:38
2 Aralik sali gunu, tekrar bir Streptokok almis...
Muhtemelen okulda, Streptokoklu cocuklar var...

En iyisi; 1 ampul " Deposilin1.2 " yaptirin ve Pen-Os'a 3 gun daha devam edip, kesin...

Yoksa, Pen-Os her kesildiginde bu cocuk Streptokok kapacak...
Streptokok tesbit edilen HER HASTAYA; su igneyi yapsalar, bunlarin hicbiri olmayacak ama, ne inattir bilinmez, kim uydurdu ise, 10 gunluk Pen-Os tedavileri ile bu is OLMAZ...

Bu aptal doktorlar yuzunden; 5-6 sene sonra, Kalp Romatizmalari ve Nefritler gene gorulmeye baslanacaklar.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 23:03
Hocam bu uyenin sorusunu bende takip etmistim. siz 2 aralikta tekrar streptokok almis demissiniz. Yani 26 kasim daki kizil teshisi dogru muydu?1. Streptokok o zaman mi almisti?   Antibiyotik kullandigi icin mi 28 kasimda yapilan streptA testi negatif geldi? Ama bir yandan da strep A testi enzimatik oldugundan antibiyotikten etkilenmeyecegi bilgisinide vermissiniz.hocam aydinlatir misiniz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 00:29
Ondan emin degilim... Zaten 1 olcek Pen-Os aldiginda, KIZIL tedavi oluyor.. Isin o kismi hic onemli degildir...
Esas onemli olan; 1 ay sure ile TEKRAR-TEKRAR Streptokok almamasi gerekiyor.. Zira bu Streptokoklara karsi vucudun zamanla olusturdugu bagisiklik maddeleri; ( oyle 1-2 seferde olmaz) asiri arttiginda, anormal hassas hale geliyorlar ve yapilari birbirine cok benzeyen, Streptokok zari yerine; Kalp zarina hucum ediyorlar ve Kalp Romatizmasina sebep oluyorlar.. (Kardiyojenik tip Streptokoklar)...
Birde, Nefritojenik tip, Streptokoklar vardir, ayni seklide; alinan Streptokoklar bu cins ise, "Nefrit" olusuyor...
Iste bu mekanizmayi onlemek icin, 1 AY TESIRLI, Deposilinleri yapiyoruz..
Deposilin 1.2 icindeki Penisilin, Depo penisilin olup, ancak 3 gun sonar etkisini gostermeye basladigindan, igne yapildigi gun, Pen-Os baslanmasi ve 3 gun verilmesi gerekir..
Deposilin6-3-3 yapildiginda ise, 600 000 cabuk ve 300 000 orta etkili penisilinler sayesinde, HEMEN etki basliyor ve 300 000 Depo Penisilin ile de; 1 ay koruyor...

Benim; "Beta diye bir virus..." makalemi YAZARLAR bolumundeki listeden bulup okuyun. Turk doktorlari bunlari bilmezler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2014 Saat 00:33
Yukarı Dön
Nida Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 15:10
Kadir bey, teşekkür ederim. Deposilin i yaptıracam.
Son sorum var. Boğaz kültürü 4 gün sonra sonuç veriyor. Strep a ise aynı gün. İkisi farklı tür testler demiştiniz. Kültürün strep a dan uygulanacak tedavisi ya da sonuçları açısından farkı var mı? Açıkçası esprisini anlayamadım kültürün.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 19:00
Kultur'de SAHTEKARLIK YAPILIYOR!!!

Bogaz Kulturleri: Sadece, Beta-Hemoliz'i gosterir... Esas muhim olan: "A-Grubu" olup olmadigini gostermez...
AMA bizim aptal ve cahil laboratuar calisanlari, her "Beta-Hemoliz" durumuna; "A-Grubu, Beta-Hemolitik" diye rapor yazarlar... Raporu alan-okuyan doktor ise, daha beter cahil oldugundan, bu rapora inanir ve tedavi verir...
Halbuki, Strep-A Testi; enzimatik bir test olup, kesinlikle A-Grubu ve Beta-Hemolitik Streptokoklara duyarlidir...Ayricada, 15 dakikada sonuc verir...
Ayrica; Laboratuvarlar, Bogaz Kulturu yaptiklarinda, Streptokok sonucunu, 24 saatte vermek mecburiyetindedirler... Streptokoklara; Antibiyotik Hassasiyet Testi gerekmez, zira DAIMA, Penislin'e duyarlidirlar..
Ama diyeceksinizki, burasi Turkiye, bu sahtekarlari kontrol edecek bir, Saglik bakani, Tabip odasi veya saglik mudurlugu varmi?
Maalesef, onlarin akli-fikri, Politika yapmaktadir.. Hicbiri, halki dusunmez, halk icin 5 kurusluk is yapmazlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2014 Saat 19:02
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.