Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - su çiçeği aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsu çiçeği aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nilang76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: su çiçeği aşısı
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2009 Saat 15:13
Merhaba doktor Bey,
Kızım 14,5 aylık 9,5 kilo boyu  74 cm. 12 aylıkken 73 santimdi. Uzaması yavaşladı. 1 yaşına kadar multitabs kullandım sonra bıraktım. Bazen hiç yemek yemek istemiyor. Bol süt içiriyorum,emziriyorum. Halsizliği falan yok ama ben yeterli vitamin almıyor diye düşünüyorum. Doktora 15 gün sonra gideceğiz. Vitagil diye bir vitamin varmış kullanmam sakıncalı olur mu acaba. Günde ne kadar kullanmalıyım.
Bir de 3,5,7. ay pnomokok yaptırdık son dozu 15.ay yaptıracaktım fakat doktor su çiçeğinden bahsetmediği için onu atlamışız. akraba ziyaretine gideceğiz su çiçeğini 15. ayda yaptırıp prevenarı 16.ayda yapsak sorun olur mu. Prevenarın kaçıncı ayda  yapılması iyidir. Yaptıklarımız boşa gitmesin.
Teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2009 Saat 16:53
Aşılar için size verilen tarihler, yapılabilecek en erken tarihlerdir, gecikmenin hiçbir zararı yoktur.İsterseniz aynı gün ikiside yapılabilir.
Gelişmesi ortalama değerlerin çok az altında. Biraz süt miktarını arttırırsanız, daha iyi netice alırsınız.Vitagil kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
nilang76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2009 Saat 21:07
Merhaba doktor bey.
15 aylık kızım 1 yaşından beri aşırı iştahsız. 1 yaşında 73 cm iken şimdi 74. sadece 1 cm uzadı. Dün bir sürü tahlil yaptırdık.
Ferritin :3,99
Demir(serum): 68
Demir bağlama kapasitesi: 317
çinko:116
Hemoglobin:11
Gaita testleri normal.
Doktor ferrritin düşük dedi. Multimix 1x1 , ferrozinc 2x1 verdi .
Bu değerlerde iştahsızlık yapacak kadar anormallik var mı dedim cevap vermedi.
Bir de vitamin şuruplarının bazılarında sodyum benzoat koruyucusu var. Geçenlerde bir meşrubat firması bu maddeyi bulundurduğu için bir sürü haber çıkmıştı. Multimixde de var kullanmamalımıyız sizce?
Teşekkürler
Yukarı Dön
nilang76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 14:43

Doktor bey ilaçları kullanmak için cevabınızı bekliyoruz.

Teşekkür ederiz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 16:54
Hiçbirşey kullanmanıza gerek yok. Hemoglobin değeri normal olduğu sürece diğer testlerin yapılmasına bile gerek yoktu. Bu sebepten ben önce Hb. değerine bakarım, düşük çıkarsa, diğer testleri isterim...Bol et yesin yeter. Vitamine gerek yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.