Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sünnet😀
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sünnet😀

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Musiroz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 60
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Musiroz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sünnet😀
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2022 Saat 14:50
Kolaylıklar diliyorum Kadir bey her zamanki gibi çocuklar söz konusu olduğunda ilk adresim sizsiniz 8:30 yaşındaki oğlum on güne kadar sünnet olacak aslında ben de sizinle aynı fikirdeyim sünnet olması gerektiğini düşünmüyorum ama malum çevre baskısı bahsettiğiniz Kemal özkan sünnet sarayındaki doktor ile görüştüm cerrahi dikişli usulü tercih ettiğini söyledi fakat bütçesi beni aştığı için başka bir doktora yönlendim  aynı şekilde bu doktorda cerrahi dikişli operasyonu tavsiye etti ama tercihi bize bıraktı.Doktorlar neden cerrahi usulü  benimsiyorlar ve diğer klempli  usulün çok fazla komplikasyonları olduğunu ve geç iyileşme olduğunu söyleyerek caydırıyorlar ben de sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.Siz bize hangi operasyonu tavsiye edersiniz her ikisinde de lokal Enes tezi uygulanacak bu konuda netiz bi aksilik olmazsa. Birde bana Liste atıldı ihtiyaç dahilinde listedeki ürünleri mi yoksa sizin tavsiye ettiğiniz ilaçlarımı kullanmalıyım bana İbrahim’in Zero pek bir mantıksız geldi bilemedim
💐iyiki varsınız  cevabınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım
Jetex 5 gram krem (15 gram büyük boyunu veriyorlar o olmaz)

Belogent MERHEM

Novalgin şurup

İburamin zero şurup

Kilosuna uygun sünnet kilodu
ozlemusiraç
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117093
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2022 Saat 16:10
"Klamp" (veya Çan) için her yaş için ayrı boyda klamp lazım. Bu da işlerine gelmiyor. Yoksa, komplikasyon
 filan olduğu yok. Çok "Cin fikirliler ya"!!  Millet enayi ya!! Tabii; Cerrahi yöntem diyecek, ameliyathane 
açma parası, yok, narkoz parası giydirebildiği kadar giydirecek. 
O ilaçların tamamı lüzumsuz. Ağrı sadece kesim sırasında olur, ondan sonra da olmaz!!  Onun içinde zaten
 anestezi uyguluyor, ne Novalgin, ne de İburamin gerekir. Saçmalık. 
Dediğim gibi sünnet zaten saçmalık! İlkel bir arap adeti. Din ile hiçbir alakası yoktur. 

Yukarı Dön
Musiroz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Musiroz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2022 Saat 22:56
Doktor illede beni klasik dikişli yönteme ikna etmeye calısıyor.araştırmalarım ve cocuk doktorumuzun 😉tavsiyesiyle klamp yöntemini istiyoruz diyorum.en sonhnda tamam siz nasıl isterseniz dedi ama bu sefer ben bu kadar ısrarcı olmasından dolayı  acaba klamp usulünü  kıvıramayacak  mi kuşkusu olustu. Birde kim çocuk doktorunuz die sordu😀
Bi cevabınızda siz yöntemi değil doktoru bulun ona bırakın gibi bi yanıt vermiştiniz tüm sünnet sorularınızı hatmettim😀
Bi ışık tutun bu meseleye hocam zira iki gündür başım tutuyor düşünmekten.
ozlemusiraç
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2022 Saat 08:34
Koyacağı klampin paketinde yaş grubunu yazar. Mutlaka o paketi sünnetten evvel görün. 
Eskiden sünneti diplomalı sünnetciler üç kuruşa hallederlerdi! Onları yasakladılar! 
Dikişli yöntem ile, çocuğunuzun "papatya" gibi bir pipisi olur. 
Yukarı Dön
Musiroz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Musiroz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2022 Saat 16:45
Kadir bey bu seferde baska bi engele takıldım.klemp çıkarma işlemindede lokal aneztezi uygulayıp çıkarıyorlarmıs ikinci bi travma olmasınmış gerek varmı sizce emla kremle cıkarılamazmı çok mu agrılı oluyor.iğne yapılıp acıyana kadar klemp cıkarken acısa biraz.eşimde fırça çekti başımıza iş açacaksın die.bu gidişle papatya sünnete talim olacagız galiba.
ozlemusiraç
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2022 Saat 19:22
Yuh yani!!!  Klamp çıkarılmaz!!!  Klamp, katgüt denilen ve kendiliğinden eriyen ameliyat ipliği ile sabitlenir..
Yara kapanma süresi ile katgüt'ün erime süresi aynıdır. Bir gün iplik eriyecek ve klamp kendiliğinden düşecek.
Ben '80'li yıllardan beri kullanımına şahit oluyorum.. Çocuk mu kandırıyor??

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Ağu 2022 Saat 19:23
Yukarı Dön
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 493
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2022 Saat 08:27
Özür dileyerek araya giriyorum... Aynı düşünceler aynı arastirmalar aynı açmaz ile Haziran ayında cerrahi usul sünnet oldu oğlum. Zaten istemiyordum da İnanın o üç günün fotoğraflı anlatımı olsa ben bu işe girmezdim. Bu işin en göz boyayaninda bile travmasız olanı yok. Hocamın niye ısrarla bizleri yaptırmayın diye uyardığını yaşayınca anladım. Çocuk işbirliği yapmazsa karton bardak kapatma veya sünnet kulodu gibi konularda iş daha da zorlasiyor.  Bir de hocam sizin estetik açıdan ve güvenlik açısından önerdiğiniz usulü değiştirmişler mi artık o taktıkları plastik parçayı üç gün sonra çıkartmaya gidiyorsunuz kimi banyoda oturtup kremleyip gelin diyor kimi iğne diyo. Sonra bir de geri itme masajı yapıyorsunuz. Hocam masaj yapmadığı için gömülmüş arkadaşımın oğlunun, doktor bakmamışsin demiş anneye. dedim benim oğlan ne taktirir çıkartır ne elletir mecburen cerrahi usule gittik. Allah'tan eski sunnetciydi yapan. Kesi yeri estetik görünüyor fakat bir iki yerde koter gibi biseyle yakıyor hocam kanamayı durdurmak için çakmak gibi küçük bişey elektrige takılı değil. O bölge granulom oluşturuyor ilerde hissizlik oluyor diye okudum doğru mu acaba? İşte hangi usul olsa bir şeyler eksik kalıyor. Türkiye'de yaşamanın diyetleri. Tüm ömrümü sünnet yaptirmasinlar diye ikna ederek geciricem. 
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.