Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Surekli balgamli kusma :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSurekli balgamli kusma :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Surekli balgamli kusma :(
    Gönderim Zamanı: 19 Eki 2014 Saat 22:14
Mrb hocam. Kizim 5,5 yasinda. 3 gundur grip. Yogun balgami var. Her oksuruk geldiginde midesinin tamamini cikartiyo. Bu yasina kadar hep boyle. Kusmadan balgam cikardigini gormedim. Bal- limon veriyorum, cok gecmeden oksurukle onuda cikartiyo.bal - limon midede 5 dakika kalsada ise yarar mi bilmiyorun.emedur supp u zorla yapiyorum ama hemen az bir ishalle ilaci cikartiyo. Metpamid srp verdim, am midede hic bisiy kalmiyo. Yattiktan hemen sonra oksuruk basliyo, midenin hepsi bosalana kadar oksuruyo. Gece yarisi acikiyo, kuru seyler veriyorum, peynir ekmek gibi. Sonra yatiyo ama hemen balgamli oksurukle onuda cikartiyo. Ac yatarsa daha az oksuruyo sanki. Ya da oksurse bile kusmuyo. Grip oldugu zaman hep boyle. Ve haftalar suruyo... Hocam evde kusulmadik yer yok, kizimda beslenemiyo. Ozellikle et yediriyorum, cok hucre yikimi oluyo bu hastalikta diye yazdiginizi okumustum.
Yani hocam benim sorum bu kusmalarla nasil bas edebilirim?
Sadece grip tedavisi uyguluyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117488
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2014 Saat 08:28
Gunduz yakasina, gece, yataginin basucuna 2 damla ColdMix damlatin.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2014 Saat 12:10
hocam 1 tane cold mix bana 2 hafta yetmiyo bile. viksde sürürorum. hasta olsada olmasada cold mix ı hep kullanıyorum.hasta oldugunda göğsune hem sıcak zeytin yagı hemde viks sürüyorum. bal- limonu her içtiğinde kusuyo.hocam kusmasıda şöyle  ilginç,öksürüyo ve agzını acıyo agzından mide içeriği parca parça çıkıyo.hiç ögürme yok. zorlanma yok. sanki reflksle cıkıyo.mutlaka tamamı cıkıyo.
hocam bir de kızıma 3 yasındayke alerjik bronşit teşhisi konuldu.eşim ve onun anneside astım hastası.size yazmıştım teşhis konulurken ki durumunu.teşhis doğru demiştiniz.şu anda nefes verirken ıslık sesi yok, sadece horlama ve hırıltı var.gece uykuda öksürürken yine kustu çok fazla.eşimin baskısıyla ventolin nebul uyguladık, daha önce de venttolin uyguladığımızda, balgamlı kusması geçmişti.şimdi yine  iyi geldi,geceyi iyi geçirdi.ama sizden öğrendiğim kadarıyla gripte ventolin nebul verilirse grip aşağı inermiş.
1.yani ceremesini sonra mı cekicez? yalancı iylik halimi oldu?
2.kusma konusunda başka bir öeriniz var mı?
3.böyle bir çocuğu nasıl beslemeliyim.midede uzun kalmayan, hemen kana geçen yiycekler neler olabilir?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117488
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2014 Saat 19:33
Grip varken; ASLA, Ventolin, Aferin, Peditus, Actifed, Sudafed, Asist, UMCA , bilumum oksuruk suruplarini, Soguk alginligi ilaclarini, Astim ilaclarini,Kortizonlu spreyleri, Allerji ilaclarini KULLANMAYIN...

Bunlari veren sahtekar doktorlardan uzak durun...
1- Evet, acisi sonra cikacak.. Oksuruk ile cikmayan balgam ne oluyor saniyorsunuz???.. Yoksa nasil olurda Turkiye'de butun cocuklarda; Grip'den daha fazla, Astim veya Bronsit/Bronsiolit gorulur.. Yapilan SAHTEKARLIK, muazzam seviyelerde olup, hep 2006 Kurban Bayraminda, 300 doktorun Karayiplarde 1 haftalik geziye ( Navigator of The Seas gemisi ile) gitmeleri ile basladi.. Bu doktorlarin tamamina yakini, Bakanlik ve Universite mensubu idi.. Anladinizmi!!!!
2- Bazi hassas cocuklar, cok kolay kusarlar.. Boyle kritik gunlerde sabahtan 1 tane Emedur100 fitil yapin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eki 2014 Saat 19:34
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.