Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sürekli Kabus Görüyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSürekli Kabus Görüyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Ara 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Sürekli Kabus Görüyor
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2009 Saat 13:53

İyi günler Özlem Hanım,

 
Eşimin yeğeni ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Yeğenimiz bu ay 5 yaşını dolduracak-erkek. Asıl sorunum onun son zamanlarda geceleri sıklıkla kabus görmesi, ağlayarak uyanması ve saatlerce uyumakta zorluk çekmesi. Ancak buna etkisi olabileceğini düşündüğüm için son dönemlerde hayatındaki değişiklikler hakkında da bilgi vermek isterim.
 
Yeğenim ile iletişimimiz oldukça iyiydi, benim bebeğimin olması ile durum biraz değişti, bana karşıda başkalarına karşıda biraz tepkili, benimle konuşurken her cümlesinde kızımın ismi var. Yeğenimede kızıma da babaanneleri bakıyor. Kızım bu ay 1 yaşını dolduracak. Yeğenim yuvadan döndükten sonra 3 saat kadar bir aradalar. Kızım onun yanından ayrılmak istemiyor o da yanında kızımı istemiyor, herşeyine elleyip salya yaptığı için. Sürekli bir didişme var.
 
Yeğenim 2 yaşında sıkıntılı bir dönem geçirmişti; ağlama krizleri, aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak istemeler gibi. Hala çok fazla ağlayan bir çocuk. Aynı zamanda çok duygusal, birinin kalbini kırmış olabileceğini düşündüğünde bile üzülebiliyor. Yaşıtları ile bir arada olduğunda bir konuda sorun çıksa genelde ağlayan o oluyor. Bunun yanısıra becerilerinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Toplama-çıkarma yapıyor 2 şer 2 şer yada 3 er 3 er türkçe ingilizce sayıyor, okumaya başladı-yazabiliyor vs.

 

Zaman zaman bizim davranış hatalarımız da mutlaka oluyordur, belki bu etkilerde kıskançlığını tetikliyordur, örneğin kendi kendine yemek yemeye başlamıştı bıraktı, annesi veya bir başkası yediriyor.

 

Bütün gün melek gibiyken akşam saatlerinde ağlamaya-mızmızlanmaya başlıyor; ya kzıımla aynı ortama gelmek onu daraltıyor yada akşam oldu yine uyku zamanı gibi düşünüp korkuyor olabilir diyoruz, tabiki onun ağzından bu konuda bir bilgi alamıyoruz. Beni en çok üzen uykularının kabuslarla bölünmesi biz hep kızımın etkisi olabileceğini düşünüyoruz ancak farklı bir konuyu gözden kaçırıyor olabilir miyiz, bir uzmana göstermemiz gerekir mi (veya ne kadar sürerse göstermeliyiz)

 

Çok uzun yazdığım için özür diler yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Ara 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 17:44
Özlem Hanım, yorumunuzu merakla bekliyorum.
Teşekkür ederim
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2009 Saat 23:33
kızınızı kıskanıyor olması gayet doğal. ilgi çekmek için onun gibi bebeksi davranışları olabilir. huysuzlaşabilir, tutturabilir. öncelikle kıskanması konusunu doğallığını onunla konuşun ona hak verin ancak yavaş yavaş paylaşmayı öğreneceğini ağabey olmanın avantajlarını eklemeyi de unutmayın. kabuslar sadec bu konuyla ilgili olmayabilir, bu yaşlarda görülebilir. kabusla uyandığında yanına gitsinler sıkıca sarılsınlar ve rahatlatıcı cümleler kursunlar. yatmadan önce yanına koruyucu bir oyuncak vermek, kötü rüyalar görmemesi için güzel şeyler anlatarak bunları düşünmesini istemek işe yarayacaktır.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.