Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sürekli öksürük ve burun tıkanıklıgı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsürekli öksürük ve burun tıkanıklıgı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: sürekli öksürük ve burun tıkanıklıgı
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2013 Saat 14:54
Merhaba Kadir Bey,

hemen hemen butun maillerinizi okudum..ama yinede durumumuzu yazmak istedim, gerçekten önerilerinize ve yardımınıza ihtiyacım var.

kızım 3 yas 2 aylık.
4 ay önce kreşe başladı.ve bende çalısmaya başladım.
kreşe başladıgından beri, sürekli hasta..dr her gittigimde antibiyotik veriyor bogazları kızarmıs diyor.
2 ay önce orta kulak iltihabı ile baslayan, antibiyotik bitirdikten sonra tekrarlayan kulak agrısı sonucu 7 gün hastanede yattık ve kulagına tüp takıldı.kulak arkasındaki kemige geçmiş iltihap dediler.
ve sonrasında kulagına su kacırmayın ve burun tıkanıklıgı olmamasını saglayın dedıler..
3 hafta öncesine kadar iyiydi. bir anda burnu tıkandı, serum fizyolojik, otrivive gibi spreylerle açmaya çalıstım gecmedi, ve çok aşırı balgamlı öksürük vardı..bal ile idare ettim, sonra ilerler diye korkarak dr gittim..
ateş yok, bogazında birşey yok, tek şikayetimiz burnun sürekli tıkanık veya şeffaf akıyor olması ve geceleri artan uyutmayan öksürük..
dr şiddetli sinüzit dedi ve zamanında iyi tedavi edilmedigini söyledi.
evosten, klamoks antibiyotik, zaditen,nazadol şurupları ve xlear burun spreyi verdi.
10 gün kullanın dedi ve şu testleri stedi.
IGE, TAM KAN SAYIMI, SEDİMANTASYON,FERRITIN

İlacların 6.gününde yine aynı şikayetimiz hafiften başladı suanda yine, ilk gittigimiz durumdayız..ve ilacları bırakalı 2 gün oldu..

sürekli ilaç kullanmaktan yorulduk, tiksinti basladı cocukta..

öneriniz ne olur?
tahliller gereklimi?
ilaç kullanırken neden yine aynısı yasanır?

cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum..geceleri uyuyamıyor kızım..
pek iştahlı bir çocuk degil..meyvesini yer, eti yer normal, haftada 2 gün..
kilosu 14,5-15 civarı

şimdiden çok tesekkürler

Yukarı Dön
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2013 Saat 17:29
maillerinize gore,
cold mıx, limonlu bal ve sıcak buhar olmalı
bunun dısında otrıvıne kullanmamın sakıncası varmı? 2 gundur gunde 2 kez 1 er fıs sıkıyorum..damlaya ızın vermıyor sprey sıktırıyor ..serum fizyolojık spreylerı varmıs..olurmu? ne onerırsınız?

ayrıca, dr sinuzıt ıyı tedavı edılmezse yıne tekrarlar demıstı..tekrarlamasını onleyıcı bır tedavıde yapalım demıstı!!! ama ıyılestıkten sonra..nasıl oluyor pek anlamadım ama..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117431
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2013 Saat 02:56
Gorugunuz gibi; ameliyatin foyasi hemen ortaya cikti.. Dogru, basladiginiz noktadasiniz. Eski mailleri okursaniz, benim bu  ameliyatlar icin anlattiklarimi okursunuz.
Benim dediklerimi uygulayin. Serum fiz. den sonuc alamazsaniz, Otrivin veya Iliadin kullanabilirsiniz.
   "- ayrıca, dr sinuzıt ıyı tedavı edılmezse yıne tekrarlar -"  akli sira kendisini emniyete aliyor. Tabiiki tekrarlar, ve tekrarlayacak. Nerede simdi, o ameliyattan evvel cizdigi "o pembe tablo" ???
Bunun icin yapacaginiz sey; bol Serum fiz  ve aksamlari;ColdMix kullanmanizdir.
Yukarı Dön
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2013 Saat 11:18
cvbınız ıcın cok tskler..
dedıgınız gıbı devam edecegım..
pekı serum fızyolojık in sprey olanlarından ne tavsıye edersınız? damlayı kullandırmıyor Disapprove
Yukarı Dön
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Puanlar: 4266
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2013 Saat 16:49
kusuruma bakmazsanız bişey yazmak istiyorum serum fizyolojik olarak dr beyin tavsiyesi ile yarım kiloluk serum kullanıyorum üstünden şırıngayla delip çekiyorum ve ister damlalı ister sprey boş ilaç şişesine koyuyorum hem çokta uzun süre kullanılıbiliyor nacizane fikrim 
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117431
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2013 Saat 19:21
Cok cocuklu evlerde, evet cok hesapli olur. Tek cocukta, sise bitirilmeden atilirsa, pahaliya gelir.  Siseyi alirken dikkat edin, "Sekerli " olanlardan olmasin.
Yukarı Dön
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 12:51
tskler ..
Yukarı Dön
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 09:49
Hocam merhaba,

önerileriniz ile sımdı kızım ıyıye gıdıyor..burun akıntısı azaldı koyulasmaya basladı.
ama aksam aniden ateslendi..kresten aldıgımda rengi bembeyazdı.üsüyorum dedi.1 saat sonra 39.5 ölctüm.biraz bekledim, üstünü cıkardım ince giydirdim..ama 39.7 olunca korktum ve dolvern 1 olcek verdım..sonrasında tekrar ateslenmedı..
1) daha önce hic böyle birseyle karsılasmamıstım..1 defa ateslenmiş oldu devamı gelmedı..bunun anlamı nedır?

2) ateslenmeden once sık sık wc ye gıttık kakam var dedı yapamadı..sonra gece 3 kez kakaya kalktı.koyu renk, katı kaka yapıyordu, sabah gazlı ve sıvı halde yapmaya basladı..karnım agrıyor dedı.atesle ıshal baglantılı olabılırmı?yorumunuzu beklıyorum

3) kızım hıc yemek yemıyor..ne sabah e aksam..krste yıyor dıyolar ogle yemegını.herhangi bir vitamin takviyesi gerekirmi? veya bunu belirlemek için birsey(tahlil) yapmamı onerırmısınız?
kızım 38 aylık, 14,5-15 kg boy 102 cm

cok uzuluyorum, calıstıgım ıcın, dınlenmesını saglayamıyorum dıye..
cevabınız ıcın cok tskler..Allah razı olsun yardımlarınız ıcın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.