3 yaşında bir kızım var. sık sık hastalanıyor ya tonsilit oluyor yada balgamı çıkaramıyor genelde sadece geceleri sabaha kadar öküsrüyor. evde de çok hastalandığı için, engel olamadığımdan okula verdim haftada 3 gün.
2 hafta oldu okula başlayalı hemen hastalandı. yine gece öksürük, balgam, burun akıntısı, ses kısıklığı. doktora götürdüm. boğazları çok kızarmış dedi. klamoks bid, iliadin ve deloday şurup verdi. damlayı 5 gün kullan dedi. ben üç gün kullandım, delodayıda 3 gün kullandım. antibiyotik bitti. 2 gün geçmeden tekrar öksürük, burun akıntısı başladı ama gündüzde ve şiddetli öksürüyordu. tekrar doktora götürdüm, boğazları, ciğerleri temiz iliadine devam delodayı 3 ay kullan dedi. kan tahlili istedi (ertesi gün için) alerji testide istedi sık hastalanıyor diyince devlet hast. ama çok ilgilendi sağolsun. gece biraz ateşi çıktı, gözüde ağlıyor gibi aktı biraz.
alerji testi temizmiş, wbc yüksek çıktı, kan değerleri iyi dedi. iğne verecekti ben kıyamadım. zinnat verdi. iliadin, deloday ve zinco, vitmin verdi. geçmezse gel dedi.
neden bu kadar sık hastalanıyor..
--- iliadini 5 gün verebilirmiyim
---delodayı 3 ay vereyimmi
--- zincoyu vereyimmi
--- gözlerin in altı yaklaşık 1 aydır mor gibi..burun akıntısından mı?
--- okulu bıraksakmı, çok severek gidiyor..evdevde hastalanıyor.
---çok terleyen bir çocuk, saçını ıslak tutma, teri soğumasın dedi ama engel olamıyorum
-- geceleri üstünü çok açıyor
-- çok hastalanırsa koruyucu iğne varmış galiba yaptırsammı