Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Süt alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSüt alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
goncagulk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120
Mesajın Direkt Linki Konu: Süt alerjisi
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2013 Saat 19:51
Dr. Bey Merhaba, 3,5 aylık 36 haftalıkken normal yolla dünyaya 46 cm boy ve 2,900 gr. Kilo ile dünyaya gelen bir kızım var. Kızım doğduğu günden 2,5 ay olana kadar oldukça huzursuz ve gazlı idi. Yaklaşık 40 günlükten bu yana da altın sarısı olan kaka birden turuncuya çalar hardal renkte ve yumurta akı kıvamında yoğun mukuslu olmaya başladı. Drumuz dışkıda gizli kan, redüktan madde, amip antijeni, kültür, rotavirüs ve ademovirüs baktırmamızı istedi. Bu testlerden yalnızca ademovirüs pozitif çıktı. 3 yaşında olan abisinden geçen bir viral enfeksiyon olduğunu bol bol emzirmemi söyledi. Yanı sıra süt alerjisi olabileceğini süt ve süt ürünlerini, ceviz, yumurta, domates gibi gıdaları tüketmememi önerdi. Bunları 2. Ay kontrolümüzde görüştük ve o ay yaklaşık 700 gr. almıştı. Açıkçası ben bu perhizi 1-2 gün yaptıktan sonra yapmaya karar verdi. Çünkü yaptığım araştırmalarda süt alerjisinde kabız/ishal/ kanlı-mukuslu kakanın görüldüğünü öğrenmişti. Çünkü benim bebeğimde ne ishal ne kabızlık ne de kakasında kan vardı. Günde en fazla 2-3 kez kaka yapan bir bebek ve kakada yalnızca mukus. Yaklaşık 15 gün önce 3. Ay kontrolüne gittiğimizde kakanın durumunda düzelme olup olmadığını sordu. Bende herhangi bir düzelme olmadığını ve diyette yapmadığımı söyledim. Bu ay 600 gr. aldığını, yanlış yaptığımı, bağırsak florasının bozulduğunu, besin emilimin yeteri derecede gerçekleşmeyeceğini ve kesinlikle diyet yapmamı söyledi. Bir düzenimiz olsun diye 2,5 aylıktan bu yana yaklaşık 3 saatte bir emzirme aralıklarımı 2 saatte bir yapmamı söyledi. Ve ben Kadir Bey, 13 gün boyunca daha da abartarak, süt ve süt ürünleri, bütün kabuklu yemişler, yumurta, dana eti, turunçgil, tahin, dut pekmezi gibi gıdaları kestim. Fakat bu mukuslu kaka geçmedi hatta bu süre zarfında 3 kez kakasında noktasal diyebileceğim kan gördüm. 14. Gün bir alerji doktoruna ve gastroentrolaga gittik. Her ikisi de kakada bir düzelme olmadıysa diyeti kesmemi söyledi. İlerde alerji çıkabileceğini, fakat şimdi ile ilerde yapabileceğim diyet arasında hiçbir fark olmayacağını alerji olma ihtimali yüzünden de sütün kalitesini daha fazla düşürmememi önerdi. Gastroenrtrolog biog.ia adlı ilacı verdi. Yanı sıra kakada mikrobiyoloji ve kalprotektin testi istedi Bugün verdiğimiz için henüz sonucu alamadık. Kadir Bey, sizin yorumunuz benim için çok değerli, ben gerçekten bu kakanın yapısını takıntı haline getirdim. Neden kaynaklı olduğuna dair bir cevap alamıyorum . Cevaplar ve yol gösterirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar..
Goncagul
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119819
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2013 Saat 20:59
..altın sarısı olan kaka birden turuncuya çalar hardal renkte ve yumurta akı kıvamında yoğun mukuslu olmaya başladı..

Bu tamamen cok yemesine bagli bir kaka seklidir. Kilosuna bakin, bu aylarda fazladan kilo almis oldugunu goreceksiniz.

O kifayetsiz doktorlarin sandigi bir durum olsa idi, kilosu, normalinde altinda olurdu...
Simdiye kadar soyledikleri, yaptiklari ve verdikleri tedavilerin tumu, PALAVRA.... Hic bir dediklerine kulak asmayin, sakin diyet yapmayin, sadece emzirme aralarini acin ve bir memede en fazla 10 dakika tutun..

Soylediklerinin tumu YALAN ve PALAVRA...
Gastoenterolog ise, cok zavalli cahilin biri...BEBEKLERLE, ERISKINLERIN ayni oldugunu sanan bir cahil...
Bu soytarilardan uzak durun.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2013 Saat 21:00
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.