Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrvbyks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrvbyks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi??
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2018 Saat 22:00
Kadir hocam merhabalar. Bugün itibariyle 46 günlük bir kızım var. Doğum haftası 38+5 kilosu 2680. İlk ay kontrolümüzde 3400dü kilosu. Sıkıntılarımız hemen hemen 20 günlükken başladı. Huzursuzluk, kakada mukus, derin uykuya dalamama, yüzündeki izler, arasıra nefes alırken hırıltı, kusma şikayetleriyle 2 doktora başvurduk. Her ikisi de süt alerjisi ya da çoklu gıda alerjisi olduğunu ve bunu benim diyet yaparak deneme yanılma yoluyla bulacağımı söylediler. Kafam çok karışık. Çocuk her ağladığında acaba süt değil de buğday mu alerjisi ya da yediğim hangi şeye alerjisi var diye düşünmekten o kadar yoruldum ki. Şimdi size yüzündeki izleri aşamasıyla atacağım. Bu arada yüzüne atopik dermatit dediler.

İlk böyle başladı:

İlk doktora gittiğimizde bu haldeydi:

İlk doktor locoderm isminde bir ilaç verdi ve 2. Sürüşümde yüzü bu hali aldı:

Gittiğimiz 2. Doktor coresatin pembe başlattı ve Şu an bu halde:

Buda vücutta olan izler:

Kakamız hep bu ayarlarda oluyor(bazen rengi koyulaşıyor bazen de içerisinde yeşil renk oluyor.)

Şu an ben süt ve süt ürünleri diyetine başlayalı 4 gün oldu. Ama bizim ağlamalarımız bırakın hafiflemeyi daha da şiddetlendi. Ayrıca relactaz ve zaditen adlı damlaları kullanmaya başladık 2. Doktor verdi. Sizce ne yapmalıyım? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.

Düzenleyen mrvbyks - 16 Ara 2018 Saat 22:32
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 03:24
Bu doktorlarin TUMU; suzme SALAK!!!!  
1- Ciltte gordukleriniz, asiri sicak tutmaya ve banyo YAPTIRMAMAYA bagli cilt dokuntuleri… 
HER GUN yikayin, SERIN tutun… Takke ve corap sakin giydirmeyin.. Evde yaslilar varsa, HEMEN sepetleyin,
 basinizi belaya sokmaktan baska hicbir ise yaramazlar.. Hicbir zaman, sacli deri elinize terli gelmesin..
BIR DE, , bu kadar asiri terlettiginiz icin, cocuk SUSUZLUK  hisseder.. Su vermedi iseniz, suzuzlugunu gidermek icin, asiri meme emer..
2- Bu ASIRI emme sonucunda da, kaka bu sekli alir.. Meme aralarinda, mutlaka su teklif edin, istedigi kadar icsin.
3- SAKIN bu salaklarin verdigi hicbir ilaci da kullanmayin.. Bunlar resmen geri-zekali!!!
SAKIN, Turkiye'nin , son derecede; CAHIL ve SALAK olan cocuk doktorlarina inanmayin.
Bu salaklar, Allerji'den baska bir HALT bilmezler.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2018 Saat 03:27
Yukarı Dön
mrvbyks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrvbyks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2018 Saat 14:45
Hocam tekrar yazıyorum. Yüzdeki izler hergün yıkamayla geçti sadece hafif bir kızarıklık kaldı. Yine hergün yıkamaya ve serin tutmaya çalışıyorum. Ancak şu şekil olan deri hiç gitmiyor:

Birde neredeyse 1 aydır bu şekilde kızarıklık var ve geçmiyor. Borik asit+desitin kullanıyorum ama azalma bile olmadı. Bez değiştirdim fark etmedi. Nasıl geçireceğim hocam bu kızarıklıkları?

Birde size yazdıktan sonra kontrolümüz vardı doktora gittik. Ben doktora sizin söylediklerinizle cevap verdim. Bana bebeğinin alerji olduğuna inanıyor musun diye sorunca hayır dedim ve yollarımız burada ayrılıyor o zaman dedi. Diyeti bıraktım. Kakada ve vücutta herhangi bir değişiklik olmadı. Yalnız bu sırada pişiği biraz daha arttı. Bebeğimi hem gündüz hem gece belirli bir destek olmadan uyutamıyorum(white noise, emzik, sallamak vs) ve kesinlikle derin uykuya geçemiyor çok kısa sürede uyanıyor ve çok huzursuz. Sizce bu neyden kaynaklanıyor olabilir?
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2018 Saat 19:44
1- Yanakta gordukleriniz, ancak arkadan yeni deri geldiginde duzelir.. Tabii bu arada, gene sicak tutmamak sarti ile..
2- Kakasina bakin.... Hardal kivaminda ve Altin sarisi renkte olmali.. EGER: renk, yesile calmaya basladi 
ise, cok yedigi icindir. Eau Borique'e devam edin. Beslenme aralrini acin.
Turk doktorlari; Allerji'den baska cilt hastaligi bilmezler.. O yuzden, "yolunu ayirmasi" dogal bir sey, zira
yapabilecegi bir sey veya koyabilecegi farkli bir teshisi yoktur. 

3- Huzursuzlugu, gazi iyi cikarilmazsa olur.. Bu durumda; asiri hickirik ve alttan asiri yellenme vardir.
Gaz cikarma videosunu seyr edin. (White noise'de ne oluyor??? Bunun kirmizi olani da varmi imis??)
Maksat ticaret olsun, mal satsinlar!! 
Makalelerim arasindaki; "Yeni Dogan bebegin Ozellikleri" makalemi mutlaka okuyun. 

Yukarı Dön
mrvbyks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrvbyks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2018 Saat 20:27
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.