kadir hocam merhaba,
kızım 5 yaş 8 aylık.kilosu 23 boyu 117 cm.sizi yaklaşık 3 senedir takip ediyorum ve artık biçok şeyi sayenizde öğrendiğimden bakteriyel viral ayrımı dahi yapabildiğimden dolayı çok uzun süredir (1.5 sene kadar) kızım doktor yüzü görmedi.hem artık daha az hastalanıyor hem de hastalıkları maksimum 2 gün sürüyor.yani kısacası doktorluk bi durumumuz olmadı hiç sayenizde..
hal boyle olunca bi de kızım yaklaşık 3 aydır pek et sevmez hale gelince özel sağlık sigortamızda var ve poliçemiz yenilenmek üzere olduğundan ve biz hiç kullanmadığımızdan bi hemogram v.s yapalım dedik ve dün sabah aç karınla (9-10 saatlik açlık) kanımızı verdik.bugün sonuçları aldık.değerlendirirseniz sevinirim..ben sorunlu olanları yazıyorum...
SONUÇ REF ARALIĞI
lenfosit oranı 55.3 % 25 - 50 %
monosit oranı 9.3 % 0 - 6 %
ortalama Hb konsantrasyonu (MCHC) 35,7 g/dL 30 - 35 g/dL
trombosit dağılım aralığı (PDW) 8.8 fL 9,0 - 17,0 fL
PLCR 11,7 % 13,00 - 43,0 %
LOKOSİT FORMÜLÜ (PERİFERİK YAYMA)
monosit 8 % 0 - 6 %
Demir 33 ug/dL 40 - 120 ug/dL
demir bağlama kapasitesi (TIBC) 408 ug/dL 250 - 410 ug/dL
NOT: HOCAM DEMİR İN DÜŞÜK ÇIKMASI NE DEMEK.BU DÜŞÜK ÇIKMIŞ AMA HGB Sİ 12,7 ÇIKMIŞ.REFERANS ARALIĞI 11,0 - 14,5 g/dL
BU ARADA HERHANGİ Bİ GRİBAL DURUM YOK.EN SON BAYRAMDAN 1 HAFTA EVVEL 2 GÜNLÜK Bİ HASTALIĞI OLMUŞTU İLAÇSIZ V.S ATLATTIK..
BİRDE HOCAM BU ÇOCUKLARA KOLDAN YAPILMASI GEREKEN AŞILAR BACAKTAN YAPILIYOR YA BİZEDE ÖYLE YAPILDIĞINI SÖYLEDİĞİMDE GENELDE YARIMDA OLSA KORUMA SAĞLADIĞINI ANCAK EN ÖNEMLİSİ HEPATİT B NIN TUTUP TUTMADIĞI DEMİŞTİNİZ VE BUNU ANLAMAK İÇİNDE ANTİHBS YAPTIRMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİNİZ.KAN ALDIRMIŞKEN ONADA BAKTIRDIK.SONUÇ
hepatit B "yüzey" (anti HBs) antikoru 37,54 mlU/mL immunite; > 10 mlU/mL
BENİM MERAK ETTİKLERİM
1-hepatit b aşısı tutumuş mu?yani yeniden yaptırmaya falan gerek var mı?
2-hgb 12.7 5.5 yaş için iyi bi değer mi?
3-eğer hgb iyi bi değerse (ki sanırım iyi) o zaman neden demir düşük çıkmış.
4-demir düşük diye ilaç falan kullanmamıza gerek var mı?
5-yukarda sorunlu diye yazdığım değerler ne anlama geliyor önemli mdiir sorunlu çıkmaları?
6-boyu kilosu nasıl?
Düzenleyen zehra_80 - 26 Kas 2012 Saat 23:15