Tam doktorunu bulmussunuz yani. Neresini duzeltsekki. Bu kadar cok yanlis bilgi icin ozel egitim almis olmali.
1- Cocuklarda Penisilin allerjisi olmaz. Allerji olabilmesi icin, cok sayida Penisilin ignesi yapilmis olmasi gereker. Yani bu doktorun bildiginin tam tersidir. Ilk ignede degil, son ignede allerji cikar. Bu sebeple, cocuklarda degil, cok penisilin yapilmis eriskinlerede olabilir.
2- Test artik yapilmiyor, zira allerji olusmus ise, test dozu bile tehlikeli olabiliyor.
3- Bogaz kulturu ile sadece Beta-Hemolitik oldugu soylenebilir, A-Grubu denilemez. Bu sebeple, StrepA testi daha kiymetlidir. Cocuklarin ve eriskinlerin bogazinda bir suru hastalik yapmayan Beta-Hemolitik Streptokok lar vardir ama bunlar B,C veya digerleri olabilir. benim (Beta diye bir virus...) makalemi okuyun.
4- Penisilin ignesi sadece StrepA testi (+) olanlarda kullanilmali, bazi doktorlarin yaptigi gibi"-hastaliklardan korusun-" diye herkeze her ay yapilmamalidir. Iste boyle luzumsuz yere penisilin yapilanlarda allerji gelisebiliyor.
5- Bogaz kulturu ile bir daha ugrasmayin, pratikman hicbir faydasi yoktur. Ancak Universite hastanelerinda gerektiginda yapilir.
6- Anlattiklariniz daha ziyade Gribi andiriyor, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
7- Ilac kullandiktan sonra test yapilmasi cok anlamsiz, zira penisilin veya herhangi bir antibiyotigin tek dozu ile bu mikrop kaybolur. Muhim olan tedaviyi 1ay sure ile yapip, bu mikrobun 1 ay icinde tekrar gelmesini onlemektir, buda agizdan verilen antibiyotiklerle zordur.En ideali 1 ay sure ile "koruyucu' olan Deposilin6-3-3 ignesidir. Yoksa vucudun bu Streptokok'a karsi gelistirdigi antikorlar; kalbe veya bobrege zarar veriyor, mikrobun kendisi degil.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Oca 2012 Saat 18:46