Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrarlayan Beta mikrobu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTekrarlayan Beta mikrobu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
izi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrarlayan Beta mikrobu
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2012 Saat 11:34

Kadir bey merhaba,

Öncelikle foruma yeniden geldiğiniz için çok mutlu oldum.Amerika daki Yeni yaşamınızda başarılar dilerim. Benim sorunum kızım 4,5 yaşında,Geçen ay hızlı testi yaptırdık. Beta mikrobu çıkmıştı.Antibiyotik kullanmıştık.

Geçen hafta da, gece 5 defa kusunca tekrar doktora götürdüm. Boğaz kültürü yapıldı Beta üremiş dendi.ve Yeniden antibiyotik kullanmaya başladık.Doktor bu sefer İlaç kullanımından sonra penisilin testi yapıp.Penisilin iğnesi yapılması gerektiğini söyledi.Bu iğne zararlımıdır?Ne yapmalıyım? Neden bu mikrop peşimizi bırakmıyor?

Şimdiden çok teşekkürlerJ

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2012 Saat 18:35
Tam doktorunu bulmussunuz yani. Neresini duzeltsekki. Bu kadar cok yanlis bilgi icin ozel egitim almis olmali.
1- Cocuklarda Penisilin allerjisi olmaz. Allerji olabilmesi icin, cok sayida Penisilin ignesi yapilmis olmasi gereker. Yani bu doktorun bildiginin tam tersidir. Ilk ignede degil, son ignede allerji cikar. Bu sebeple, cocuklarda degil, cok penisilin yapilmis eriskinlerede olabilir.
2- Test artik yapilmiyor, zira allerji olusmus ise, test dozu bile tehlikeli olabiliyor.
3- Bogaz kulturu ile sadece Beta-Hemolitik oldugu soylenebilir, A-Grubu denilemez. Bu sebeple, StrepA testi daha kiymetlidir. Cocuklarin ve eriskinlerin bogazinda bir suru hastalik yapmayan  Beta-Hemolitik Streptokok lar vardir ama bunlar B,C veya digerleri olabilir. benim (Beta diye bir virus...) makalemi okuyun.
4- Penisilin ignesi sadece StrepA testi (+) olanlarda kullanilmali, bazi doktorlarin yaptigi gibi"-hastaliklardan korusun-" diye herkeze her ay yapilmamalidir. Iste boyle luzumsuz yere penisilin yapilanlarda allerji gelisebiliyor.
5- Bogaz kulturu ile bir daha ugrasmayin, pratikman hicbir faydasi yoktur. Ancak Universite hastanelerinda gerektiginda yapilir.
6- Anlattiklariniz daha ziyade Gribi andiriyor, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.   
7- Ilac kullandiktan sonra test yapilmasi cok anlamsiz, zira penisilin veya herhangi bir antibiyotigin tek dozu ile bu mikrop kaybolur. Muhim olan tedaviyi 1ay  sure ile yapip, bu mikrobun 1 ay icinde tekrar gelmesini onlemektir, buda agizdan verilen antibiyotiklerle zordur.En ideali 1 ay sure ile "koruyucu' olan Deposilin6-3-3 ignesidir.  Yoksa vucudun bu Streptokok'a karsi gelistirdigi antikorlar; kalbe veya bobrege zarar veriyor, mikrobun kendisi degil.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Oca 2012 Saat 18:46
Yukarı Dön
izi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2012 Saat 16:39

Kadir bey cevabınız için çok teşekkürler.Biz şimdi boşu boşunamı Antibiyotik kullanmış olduk.

10 güne tamamlamak gerekiyor bırakamıycaz da…..

Boğaz kültüründe hangi cins olduğu anlaşılmaz dediniz.Kızımın geçirdiği, Betanın hastalık yapmaya cinsi ise ozaman Deposilin6 3-3 iğnesine gerek varmı ?

İlacı bittikten 2 gün sonra bu Strep A testini tekrar yaptırmalımıyım. Eğer A pozitif çıkarsa mı Deposilin6 3-3 iğnesini yaptırıyım. Ne yapmalıyım?

Çok merak ediyorum Amerikada da böyle ık değince çocuklara bir sürü ilaç yazan doktorlar  varmı?

Yıllardır gelişmekte olan ülkemize has bir yöntem midir bu….

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2012 Saat 02:51
Aradan cok zaman gecti. Artik StrepA testi  1 hafta evvelki durum hakkinda gercekci bir netice vermez. Tedavinize devam edin. Bundan sonraki hastaliginda { tabii; StrepA testi (+) oldugu durumlarda}  takip edeceginiz yol, benim anlattigim gibi olsun.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.