|
Tekrarlayan boğaz enfeksiyonu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
monaroza ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2023 Saat 00:23 |
Merhaba Kadir bey, oğlum 5 buçuk yaşında 18.5 kilo. 9 gün önce gece ateşlendi. Ertesi günde çok halsiz ve şiddetli boğaz ağrısı vardi. Acile götürdük. Boğazı şişmiş kizarik dediler ve agumentin antibiyotik vererek 7 gün kullanmamı söylediler. İlk şurubu vermemle ateşi düştü, halsizligi ve boğaz ağrısı da nerdeyse geçti. 7 gün devam ettim şuruba denildiği gibi. Dün şurubu vermedim ve bu akşam tekrar halsizlesti, bogazininda biraz acidigini söyledi. Aynı şeyleri bi kaç ay öncede yaşamıştık ve ben tekrarladı diye tekrar acile goturdugumde yeniden antibiyotik vermeyelim ağır gelir penisilin igne yapalım dediler. O iğneden sonra iyi olmuştu tekrar. Bu kez ne yapmayalim Kadir bey? Sürekli ilaç iğne de vermek istemiyorum. Neden boğazı bu sekilde olup tekrarlıyor. İlaç kullanmadan gecirebilir miyiz yada ilaç kullanmazsak enfeksiyon kötü neticelere yol açar mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabasi VARSA; antibiyotik gerekir. Dili pembe ise, asla antibiyotik
gerekmez. Turk doktorlari; atesli HER hastaya Antibiyotik verirler onlara kulak asmayin. Belliki viral hastalik geciriyor. Siz hic,Turk doktorlarinin Grip teshis ettiklerini duydunuz veya gordunuz mu??? Asla etmezler.
|
|
![]() |
|
monaroza ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için cok teşekkürler Kadir bey. Antibiyotiğin ilk dozunda ateşi düşürüp hastalık belirtileri kaybolunca bakteriyel enfeksiyon olduğunu ve ilacın iyi geldiğini dusunmustum. İlacı kesince tekrarlaması viral bir hastalık olduğunu mu gösteriyor. Herhangi bir ilaca gerek yok o zaman değil mi?Bir doktor bademciklerinin büyük olduğunu söylemişti. İnternette yazilanlara göre tekrarlayan boğaz enfeksiyonlarinda ameliyatla alınması gerekir deniliyor. Bu konuda dusunceniz nedir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakin inanmayin!! Bu konuyu defalarca anlattim.
Ozet olarak, cocuklarda bademcikler dogal olarak buyukturler. Bagisiklik ile ilgili makale ve Frorum yazilarimi okuyun. Sakin aldirmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|