Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tencere, tava
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTencere, tava

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tencere, tava
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2017 Saat 06:23
Hocam merhabalar,
Kusura bakmayın çok farklı bir konuda sizin yorumunuzu rica ediyorum. Bu konu hakkında bir görüşünüz varsa paylaşmanızı rica ederim.

5,5 yaşındaki kızın ve 2 yaşındaki oğlum sabahları krep yemeyi çok seviyorlar. Hergun yumurtayı bu formda yedirmem çok daha kolay oluyor. Ancak hergun teflon veya granit tavada bunları pişirip yedirmeyin zararlı olabileceğini düşünüp yedirmek istemiyorum. Bu sefer kızıma yumurta getirmekte çok zorlaniyorum. 

Aslında kullandigim tavaları 3 ayda bir yeniliyorum. Ne kadar dikkatli olursam olayım yüzeyde kullanımdan dolayı kopmalar oluyor ve taban malzemesi alüminyum. Araştırma yaparken döküm tavalara rastladım. Döküm tava tencerelerde yemeğe demir karışabiliyormuş. Kızıma küçükken demir damlası kullanmış biru olarak fazla demir alır diye bu tavalarda gözünü korkuttu.  

Yemek vs pişirirken teflon, granit, celik ve döküm tavalardan hangisini önerirsiniz hocam? Birde yavaş  pişiriciler çıkmış şimdi? Bunlar daha mi sağlıklı acaba? Fikriniz var ise paylaşırsanız çok sevinirim.

Saygılar hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2017 Saat 08:25
1-  "... Kızıma küçükken demir damlası kullanmış biru olarak fazla demir alır diye bu tavalarda gözünü
korkuttu. "  YALAN... Hemde kuyruklu yalan...
2- Bakir  tencelereler---> Aluminyum tencereler--->Teflon tencereler--> Celik tencereler-->Dokum demir
tencereler--> Seramik tencereler---> Simdi Amerika'da cikti, Turkiye'de de eli kulagindadir;  Bakir
tencereler tekrar cikti... Kapitalizm'in elinde oyuncak oldunuz, haberiniz yok..
Bir sonra cikan urun satilsin diye, bir onceki urun, kotulenir, butun mutfak levazimati yenilenir, herkez
aldiginda, piyasa doygunluga ulastiginda;  tekrar yeni bir urun cikarilir, ve gene onceki urun kotulenir.
Sizler de boyle, "kafasi kesik tavuk" gibi, kosusturup;  her yeni cikan urunu alip, eskisini atarsiniz..
Bakir kaplar, hemde kalaysiz sekilde kullanilmaya baslanildiginda, beni hatirlayin..
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2017 Saat 22:06
Yanıtınız için çok tesekkür ediyorum hocam. Kesinlikle çok haklısınız. Hergun yeni birşeyler çıkıyor. Bizlerde etrafımızda meme kanseri, lösemi gibi çaresiz hastalıklara yakalanan insanları gordukçe korkuyor ve herseye inaniyoruz. Kimileri glutensiz beslenmeyi öneriyor, kimileri sadece et ve yağ yememiz gerektiğini söylüyor, kimileri alkali beslenin diyor kimileri ise her ay d vit ampulu alıp k vitamini ve omega 3 takviyesi gerekli diyor. Şuanda satılan unların gdo lu ve ilaçlı oldugunu soyluyor kavulca unu vs gibi gluteni çok az ata erkil unları yiyin dıyor. Anlayacağınız ne ararsanız var. Bende her anne gibi çoçuklarım için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bazen iyi yapacağım derken yanlış birşey yapmaktan korkuyorum. Bu durumda eskiler nasıl çocuk büyütmüş onları düşünüp rahatlıyorum hocam

İyiki siz varsınız ve bizlere yol gösteriyorsunuz. Sağolun varolun

Saygılarımla,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 05:00
O saydiginiz; "carelerden" HICBIRI, kanseri onlemez...
ONCE; kanserin sebebi bulunacak, ondan sonra tedavisi ve onlenmesi arkadan gelecek...
Verem Hastaliginin tedavisi, ancak mikrobu bulunduktan sonra mumkun olmustur... Ondan evvel,
"Kirpi eti yedirmeler", "Kan aldirmak", "Oksuruk kesici ilaclar" kullanmak, neler-neler vardi da hicbiri bir
ise yaramadi..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.