|
Tip 1 Diyabet Teşhisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nalan Gökçe ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nalan Gökçe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Tem 2018 Saat 17:40 |
Merhaba Hocam, 2,5 yaşındaki kızımı ateş nedeniyle hastaneye götürdüm. Üç gün ateşliydi daha sonra boğazım acıyor deyince belki antibiyotiklik bir durum vardır kan aldırayım dedim ve devlet hastanesine gittik. Kan şekeri ölçümü 420 çıktı. Apar topar serum verildi Hocam. Ben şekerin yükselmesi nedir ve nasıl oluru orda öğrendim. Anladım ki sık idrar ve sıvı istemesi bundanmış. Tanı tip 1 diyabet ve insülün tedavisi başladı. Bu tanı doğru mu hocam, aşağıdaki verilere göre değerlendirebilir misiniz? Bu tanıdan kurtulmak öümkün mü? Lütfen yardım edin hocam. Yurtdışında bizde olandan farklı tedavisi var mı acaba? Hocam çok zor durumdayım. Kelimeler anlatamaz hocam. Dr sami ulusta tedavimiz devam ediyor. ankara da önerecek hastane var mı acaba?
Çok sağolun hocam. Biyokimya:(3 ayrı test) BUN 17-12-9 Glukoz 216-153-427 HbA1c 9 HbA1c(SI) 75 Kreatin 0,55-0,42-0,49 Ürik asit 5,6-5,3-5,9 Fosfor 5,4-4,6-5,6 Kalsiyum 9,7-8,9-8,7 Hematoloji Wbc 14,5 Rbc 5,42 Plt 256 Hgb 13,8 Mcv 75,2 Hormon : İnsülin 1,9 İdrar: Lökosit esteraz strip negatif Eritrosit strip negatif Ph 5 Dansite 1030 Ürobilinojen normal Billurubin negatif Glukoz ++++ Keton +++ Kan Gazı: Ph 7,304 PCO2 25,9 pO2 51,7 Glukoz 108 HCO-3: 12,9 O2SAT: 85,2 Hormon: C peptid 0,41 Spesifik protein CRP(nefelometrik) 22,6 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118432 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Idrarda; Glukoz:++++ olmasi, Diyabet icin en belirgin bulgudur.. Teshis dogru.. Tedavi dogru.. Hayat boyu surer.. Ilerki yillarda, "Yapay Pankreas" kullanima girecek… HENUZ DEGIL!! Kesin sebebi bilinmiyor. Vucutta, bir "uyari" (????) sonucu, vucut, Insulin ureten hucreleri yok ediyor. Eriskin Seker hastaligindan cok farklidir.
|
|
![]() |
|
Nalan Gökçe ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nalan Gökçe
Çok sağolun hocam. hala hastanede ayarlamalar için duruyoruz. Hocam bu hastalıkta balayı dönemi oluyormuş, bu konuda bir bilginiz var mı? Bir de hocam 1.5 tipden bahsedenler var, o gruba biz girebilir miyiz? Bir de hocam erişkinlerde faklı demekle ne demek istediğinizi biraz daha açarmısınız? Hocam bir de çok sık grip oluyordu kızım kreşe gittiği için. Bu griplerde ben antibiyotik hiç kullanmadım; onun etkisi olmamıştır değil mi hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118432 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turk doktorlarinin kendilerine has uydurmalarina kulak asmayin.. Tip:1,5 ha!!!! Balayi donemi ha!!! Eriskinler olan Seker hastaligi; Tip:2'dir.. Tedrici bir Insulin azligi soz konusudur, Insulin son donemlerde gerekir. Soyledim ya; esas sebep ve mekanizma bilinmiyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nalan Gökçe
Sağolun hocam.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|