Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsilit yer mi yapar?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsilit yer mi yapar?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Konu: tonsilit yer mi yapar?
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 21:11
Kadir Bey merhabalar nasılsınız?
Kış mevsimi nedeni ile hastalıklar peşimizi bırakmıyor..5 yaşında oğlum 1.5 ay önce boğaz enfeksiyonu oldu...3 iğne ve devamında antibiotik ile iyileşti. bu yıl ilk defa anaokuluna gidiyor..evde 1 yaşında kızım da var...geçtiğimiz cumartesi ateşi oldu oğlumun boğazım ağrıyor dedi çok halsizdi...kbb doktoruna gittik..benim de gribim vardı...oğlumun boğazında beyaz beyaz şeyler vardı...beta taşıyıcısı olan bir arkadaşı ile görüşmüştük...beta testi yaptırdım ama daha sonucu çıkmadı bekliyorum...agumentin 400 verdi...kullanmaya başaldık bu 4. antibiotiğimiz hayatı boyunca...boğazındaki beyazlıklar olmasa yine vermezdim...kbb dr tonsilit yer yapar, viral hastalık geçirdiğinde bile hemen boğazda bakteriler çoğalır illa antibiotik kullanmanız icab eder dedi...boğaz enfeksiyonu hep tekrar mı edecek artık?Confused
büyük ihtimalle influanza geçiriyoruz...kızım, oğlum ve ben...sizin dediklerinizi yapıyorum...oğlumun ateşi 2 gecedir bitmişti..bugün tekrar yükseldi...okula göndermiyorum..salgın varmış...herkes hastaConfusediyi ki varsınız...sizi çok seviyorum..Allah bin kere razı olsun sizden..siz olmasanız panik durumunda hastane köşelerinde mahvoluyorduk...şuanda sakinliğime ve hastaneye gitmememe bazı tanıdıklarım şaşkınlık içindeler biliyorum..binlerce teşekkürNukesaygılarımla..
kumru
not: oğlumda dilinde beyaz pas ve ağzında berbat koku vardı..o yüzden antibiotik verdim...devam ediyoruz...ben kzımda pas ve koku yok..antibiotik almıyoruz...kızım çok rahatsız olup ağlarsa calpol veriyorum..sinus rinse ve cold mix yapıyorum..burunlarımız çok tıkanık değil...

Düzenleyen kumru - 24 Ara 2013 Saat 21:18
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119228
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 22:15
EGER:
    " ...beta testi yaptırdım ama daha sonucu çıkmadı "
yaptirdiginiz; "Bogaz kulturu" ise, sakin cikacak sonuca bakmayin.
Keske; Strep-A testi yaptirsa idiniz. Bu test, bogaz kulturunden daha kiymetlidir.
Oglunuz, antibiyotigi bitirsin..
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 22:20
Kadir Bey strep-A yaptırdım...
Peki Dr un dediği için yorumunuz nedir?boğaz enfeksiyonu artık hep tekrar mı edecek?bakteriler yer mi yaptı çocuğumun boğazında?Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 22:34
StrepA tesi; 10 dakikada cikar, siz neyi bekliyorsunuz?? Bakterilerin yer yapmasi diye bir sey yok, atiyor..
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 23:10
Anladım Kadir bey...vay halimize....zaten Dr. Ben ne dersem onu yapıyordu...illiadin sinüs rinse yazdırdım..peditus yazayım dedi, yoooook dedim. Bana soğuk algınlığı ilaçlarından yazacaktı istemedim.... Benim yasaklı listemde... Strep a istedim ama demek ki boğaz kültürü yaptı...zaten bakıp beta var mı yok mu anlayamadı... Peki diyelim ki beta var ... Agumentin 400 2x1 kaç gün kullanmak gerekir?beta olsa ben anlayabilir miyim?iş başa düştü..keşke burada olsanızCryçok teşekkür ederiz kendinize iyi bakın...sevgiler saygılar
Kumru 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 23:15
Tabiiki anlarsiniz....EGER: Ates, bogaz agrisi, dilde pas ve agiz kokusu ile birlikte, bulanti ve kusmalar olsa idi, o zaman Streptokok enfeksiyonu olma ihtimali yuksektir. Bu arazlardan biri bile olmazsa, Streptokok degildir.
Sizde de bunlarin hepsi yok idi ise, basit bir bogaz enfeksiyonu idi demektir, antibiyotiginizi bitirin yeter..
SAKIN: Kultur sonucuna inanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ara 2013 Saat 23:15
Yukarı Dön
helin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 272
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 00:18
merhaba hocam
benimde 53 aylık anaokuluna giden oğlum burun tıkanıklığı hapşurma öksürük ve öksürünce kusup balgam çıkarma ve ağız kokusu var.ateş çok yükselmiyor hafif oluyo.bu sene sık sık oluyo.streptokok enfeksiyonmudur.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 02:59
Grip geciriyor, Streptokok enfeksiyonu olma ihtimali bu yasta cok dusuktur.
ATES + AGIZDA COK PIS BIR KOKU + DILDE KALIN BIR PAS varsa; Antibiyotik gerekiyor demektir....

Streptokok enfeksiyonu oldugunda;
YUKARDAKI BULGULAR + BULANTI(Bazen kusma) MUTLAKA OLUR..

Kizil hastaligi oldugunda;

YUKARDAKI BUTUN BULGULAR + DOKUNTU vardir...

Kizil dahil butun Streptokok enfeksiyonlarinda; Tek doz; Penisilin, Ampisilin (Augmentin) den 12 saat sonra, cocuk tamamen iyilesir.
( NOT: Eger,sadece; Deposilin1.2 yapildi ve beraberinde baska ampisilin grubu ilac verilmedi ise, bu tur penisilinler, 2 gun sonra etki etmeye basladiklarindan, hasta iyilesmesi, 3-4. gune sarkar. )

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2014 Saat 03:02
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.