Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zeynep82
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 661
|
Konu: tonsilit Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 20:15 |
hocam oğlumun hastalığı ilerleyince dr a götürdük gözlerini açamıyordu devamlı uyku hali vardı dr sadece boğaz dedi okadar reçeteye yazmış tonsilit diye eczacı söyledi dondurma yada soğuk bişey verdiyseniz ondan olmuştur diyor burun akıntısıda başladı(sadece hapşurunca çok geliyor akıntı) deklarit verdi kaç gün kullanmamız gerekli acaba hiç bir açıklama yapmadı bunun nedeni gerçekten dondurma yada soğuk yiyecek içecekler olabirimi?hocma iyiki varsınız bize sabırla cevap verdiğiniz için çoook sağolun
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117387
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 12:23 |
Dondurma veye soğuk ile hastalık olmuyor. Hastalıklar, mikroplarla oluyor. Bu laflar mikroların keşfinden önce söylenirdi. Üşütmekle, nazarla, diş çıkartmakla hastalıklar olmuyor...Ateşi yoksa, antibiyotiği kullanmayın.
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 16:25 |
Kadir Bey merhabalar. Ben de aynı soruya benzer birşey sormak istediğim için buraya yazmayı uygun gördüm. Yanıtlarsanız çok sevinirim teşekkürler. 
Kızım kreş çocuğu 2 yaşında öncelikle belirteyim. Bu modeller böyle sanırım ve grubumuzdaki çocukların çoğu bademcikleri iltihaplı ve ateşli. Benim kızımın da cuma günü öksürükle başladı şikayeti doktora gittik boğazında bişicik yoktu. Bal limon derken cumartesi, pazar ateşlenince evde hemen bademciklerine baktım iltihap doluydu. Ateş de yapınca antibiyotiği vermeye başladım pazar akşamı.
Pazartesi ve bugün halen uykuya geçişte ve uykudan sonra 38,6 derece ateşi oluyor. Ateşten korkmayın dersiniz ama malum ana yüreği içim elvermiyor. Mikroplarla savaşı bu kadar uzun sürmemişti kızımın. Doktorum 48 saat içinde etki gösterir dedi ama ben size de danışmak istedim. Ateşi yükseldiğinde calp... veriyoruz. Ben ve kreşteki öğretmenleri. Antibiyotik olarak da Augme...BID 400 kullanıyorum bir ölçek. Kilosu 15.500 gr. Ne dersiniz sizce bu iltihaplanma, dolu dolu kurumlu öksürük ve ateş için yapabileceğim başka birşey var mı? Ayrıca üzerinize afiyet bolca bronşiolit sorunu yaşıyoruz. Şimdiden çok teşekkür ederim...
|
 |
duygu07
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 16:27 |
Not : antibiyotiği doktoruma danışarak başladım asla kafama göre vermedim.
|
 |
duygu07
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 23:11 |
Hocam iki saat önce yatmadan ateşi 39a yükseldi. Antibiyotiğini verdim kustu dolu dolu...
Ama yeniden verdim ve zar zor içti. Acemi anne gibi oldum ama 48 saat oldu antibiyotikten fayda gelmedi. Bademcikleri halen iltihap dolu dolu. Sizce o beta testinden de yaptırmalı mıyım yoksa antibiyotik tedavisinde beta doğru çıkmaz mı? Biraz korkuyorum çünkü şu anda öksüre öksüre uyumaya çalışıyor limon bal verdim nafile... Kusacak gibi öksürmeye devam ediyor balgamlı. Kreşe yarın götürmeyeceğim doktora gidince ne testi yaptırayım bunu anlamak için bilemiyorum...  Sizden yardım rica ediyorum.
Sevgiler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2009 Saat 16:13 |
İster A-grubu (beta) Hemolitik streptokok olsun, ister diğer bakteriler olsun, Antibiyotik başlandıktan 2-3 doz sonra (en geç 48 saat sonra) hala ateşi düşmedi ise, hastalığı yapan etken virus idi ve teşhis yanlış idi demektir. Ateşi 4-5 gün olacak, ateşin 2-3 günü su gibi bir burun akıntısı başlayacak, arkadan öksürük gelecek demektir. Bu durumda en az 2 hafta sürer. Allahtan yaz geldi, sıcak ortamda grip arazları az olur. Eğer Streptokok olsa idi ilk Augmentinden 12 saat sonra çocuk iyileşirdi. Hiç testlerle filan uğraşmayın. Grip tedavilerini uygulayın.
|
 |
duygu07
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2009 Saat 22:24 |
Hocam yazdıklarınızı dikkatle okudum teşekkür ediyorum.
Ancak bizim öksürük tonsilitten önce başladı ve öksürüğün iki gün sonrasında tonsilit oldu. Burun akıntısı hiç yok. Aslında grip belirtileri hiç yok. Kreşte 3 çocuk aynı durumda malesef.Kızımın ateşi bugün bitti nihayet.
Şu anda sıkıntımız öksürürken kusacak gibi olması ve nefes alırken ıslık sesleri gibi hırıltıları...Ben bal limon karışımını hiç eksik etmiyorum ve zaten bunu seviyor.
Bu hırıltıların ıslık seslerinin bronşiolitle bir alakası var mıdır?Bu sesler hem nefes alırken hem de verirken oluyor... Yani kızım iki kez bronşiolit oldu ve şu anda da hem tonsilit hem de bronşiolit olabilir mi? Bu durumda bronşiolit ilacını antibiyotikle vermeli miyim? Bronşiolit tedavisi için bricanyl kullanıyorduk. Doktorum her ikisinin de kızımda bulunduğunu söylediği için size de danışmak istedim.
Çünkü artık ilaç ağacı çıkacak kızımda ve gerçekten kreşin ilk yılı hastalıklardan süründük... İyi ki varsınız... 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 May 2009 Saat 09:31 |
Çocuğunuzun sırtını dinleyebilme şansım olmadığından, tam emin değilim. 1-2 gün "Perebron" denemek isterim. Günde 3x1/2 ölçek bir verin. Bu öksürtücü ve balgam çıkartıcı bir şuruptur. Eğer hadise balgam birikmesi ise, iyi gelecektir. Yok "bronş spazmı" ise, düzelmeyecek, o zaman Bricanyl ile devam edersiniz. Ateşi olmadığından, antibiyotiklere ihtiyacı yok.
|
 |