Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsilit..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsilit..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
Mesajın Direkt Linki Konu: tonsilit..
    Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 21:30

Kadir hocam merhabalar..öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorumm..sayenizde hatırlarsanız bir kaç hafta önce ilaçsız uzun süren hastalığımızı atlatmayı başardık..ne kadar teşekkür etsem azdır iyiki sizinle karşılaşmışım.. hastalıklara bakış açım değişti sayenizde..şimdi yine bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim..oğlumun bademcikleri şiş  birkaç gündür..ve çok sık bademcikleri şişiyor ..öyle ki inmiyor diyebilirim..boğazını nerydese tamamen kapatmış durumda...uyku bozukluğu var uykusundan sürekli ağlayarak uyanıyor kendini ordan oraya atıyor ..horluyor ..ağzından halen bile salya akıtıyor bu yaşında...bir kaç doktor görür görmez ağzının hep açık olmasına sebep geniz eti var bu çocukta dediler...bademcik ve geniz eti ameliyatı olması gerektiğini söylüyolar 3 yaşından sonra..şu an 26 aylık..eski maillerinizi okudum bu konuyla ilgili az çok fikrinizi biliyorum ama sizce illa bu ameliyatların olunması gerekir diyebildiğiniz durumlar varmıdır ?.oğlumdaki şikayetler yeterlimi ameliyat olmasına..bir başka sorum babasıda bende çocukluğumuzda çok sık bademciklerimiz şişermiş ve ikimizinde bademciklerimiz çok sorun çıkardığı için aldırmışız bu iş genetikmidir ilgisi olabilirmi ? iki gündür bademcikleri tekrar şişti..horultusu var sesi kısık iştahda çok azalma oldu  sabahta ağız kokusu vardı şu anda da var..ama ateş halsizlik vs yok..sizce antibiyotik kullanmamız gereken bi durum varmıdır bi tahlil yaptırmamı önerirmisiniz..şimdiden çok teşekkürler hocam saygılar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119586
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 23:51
Bademcikler ve geniz eti; lenf bezleridir. Her turlu enfeksiyon esnasinda buyurler. Bunlar sizin savunma elemanlarinizdir. Bunlari kucultme tedavisi olmadigi gibi, ameliyatla alinmalari da, faydadan ziyade (uzun vadede) zarar saglar. Biraz sabirli olun, oncelikle Serum fiz. kullanin, etkili olmadigi zamanlar; Iliadin ped. burun damlasi; 3 gun, gunde 2x2 ser damla her iki burun deligine damlatin. Tabii, ilaveten limonlu bal ve ColdMix'e de devam. Atesi olmadikca, antibiyotigi dusunmeyin.
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 11:08
tamam hocam çok teşekkürler..şu andan itibaren aklımdan sildim bu ameliyat sorunsalını...zaten sanırım bütün bunlara sebep olan burun tıkanıklığı..onu çözersek bu iş hallolcak gibi geliyor..burnu sürekli tıkalı olan oğlum hep ağzından nefes aldığı için daha çok hasta oluyor yanılıyorsam...serum fizyolojik sürekli kullanmakta bi zarar yok ama burnunu sürekli açık tutmak için bu iliadin damlayı 3 günden sonra hangi aralıklarla kullanabilirim ve sürekli kullanımın bi zararı olurmu bunun..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 18:39
Bir gun bile  ara verseniz, tekrar bir 3 gun daha kullanabilirsiniz. Sabirli olun, onumuz yaz, hepsi gececek.  
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 23:30
hocam son birşey danışmak istiyorum size yine bu konuyla ilgili..bademcikleri şişmeye başladığında yada avm lere kapalı yerlere girdiğimizde çok durduysak oralarda sulandırılmış eve geldiğimde önlem olarak  biokadin gargaraya gazlı bezi batırıp bademciklerinin etrafını siliyorum hafifçe...bunu ne zaman yapsam hafif ateşi bile olsa halsiz bile olsa hemen kendine geliyor açılıyor birden çocuk..bir çok kez ilaç kullanmadan atlattık bu sayede hemde.. ama eşim çok kızıyor bunu yapmama size danışmak istedim bunu bi zararı olurmu ..sizce kötümü yapıyorum hocam faydasını görüyorum ama kötü derseniz yapmam bir daha
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 03:04
Tip dilinde; "Atusman" yapiyorsunuz da, tukruk zaten o isi goruyor. Esinizin ne dedigi onemli degilde, cocuk ne diyor? Sadece "bogaz enfeksiyonu' oldugunu dusundugunuzde yapabilirsiniz.
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 11:21
oğlum artık kendi açıyor ağzını elimde gördüğünde hocam çok rahatsız olmuyor alıştı hızlıca hemen yapıyorum bitiyor.. zaten dediğiniz gibi o durumlarda yapıyorum daha çok, her zaman değil tabiki..çok teşekkürler hocam değerli vaktinizi ayırdınız bilgilendirdiniz ..saolun varolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.