Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tsh düşüklüğü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tsh düşüklüğü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2019 Saat 17:06
Hocam merhaba
Usg sonucu ; her iki troit lobu normal ölçülmüştür.isthmus kalınlığı normaldir.troit lob parankim ekojenitesi homojendir. Nodül izlenmedi.

Sintigrafi sonucu ; 5mCi tc-99m perteknetatın intravenöz verilmesinden 20 dk sonra boyun bölgesi anterior pozisyonda görüş alanı içerisine alınarak yapılan troit sintigrafisinde,
Troid bezi lojunda düşük seviyede altivite tutulumu izlenmiş olup geri plan aktivitesi artmıştır ve sayım süresi uzamıştır (supresyon,tiroidit/subakut) supresyon nedeniyle troit bezi optimum değerlendirilememiş olup olası nodülarite açısından usg ile korelasyonu ve suprese edici faktörler giderikdikten sonra sintigrafik incelemenin tekrarı önerilir.

Sonuçları ekdokrin dr. na da gösterdim
Troitlerimin biraz fazla çalıştığını,iyotlu tuzu kesmemi,deniz ürünlerini kesmemi,lahana yemememi söyledi.
Ayrıca thyromazol 5 mg yazdı ve 3 hafta sonra tekrar kan testi yaptırmamı söyledi..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117504
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2019 Saat 19:30
     "....iyotlu tuzu kesmemi,deniz ürünlerini kesmemi,lahana yemememi söyledi…."
Tiroidler fazla calisiyorsa; Iyotlu tuz kesilir, tamam…
Deniz urunleri 'de tamam, onu da anladim…. AMA !!!
"Lahana" ne alaka!!!!  Bir kere her lahana degil, "kara lahana" denilen cinsi, oda, Tiroid fazlaligi DEGIL, Tiroid
eksikligine sebep olur!!!  Bunlar; neyin kafasini yasiyorlar, ne iciyorlar??? 
Dogru durust bir endokrin doktoru bulun.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2019 Saat 20:04
Hocam en zoru işte o doğru dürüst dr. Bulmak yaaa.
İlaca başlamadım henüz,aldım beklemedeyim.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2019 Saat 00:51
Hocam hani siz çok okuyun kendi dr.unuz olun dersiniz ya..
Günlerdir özellikle yabancı kaynaklardan troitlerle ilgili yazılar okuyorum ..
Tahliller tetkikler ve kendi şikayetlerime şöyle bi bakınca troidit kanısına varıyorum.. 
Tam 1 yıl önce 10 gün kadar ateş,halsizlik ve kas ağrıları ve boğaz ağrısı ardından boğazım bembeyaz oldu. Acile gitmiştik, antibiotik yazıldı,aldım,ertesi gün düzelmeye başladım. 1 ay sonra tekrar aynı şey oldu.bu defa antibiotik almadım .daha da uzun sürdü..sonra bu her ay tekrarladı.bunlarla beraber saç dökülmesi başladı,egzama mantar gibi cilt sorunları, kalpte bir Kaç sn.lik çarpıntılar,uykusuzluk filan gibi sorunlar da başlamıştı, ama ben hep her ay boğaz enf. Olduğum için die düşündüm.. şimdi geriye dönük tahlillere bakınca 1,5 sene önce kadar tsh filan gayet normal değerlerdeymiş. Sonra hep bi düşüşe geçmiş..
Hala daha boğazım ağrır.
Eğer benim tahminim doğruysa ve troidit varsa bu nasıl tedavi edilir acaba,bilginiz varmı hocam?
Kobay gibi cahil dr. ellerinde sefil olmak istemiyorum hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2019 Saat 03:36
Bir kere:  :Tiroid: diye BIR  HASTALIK  YOK!!! 
Hipotiroidi veya Hipertiroidi vardir.. 

Hipotiroidi ise:
1- Iyot eksikliginden olur.. (TSH yuksektir)
2- Tiroid bezi az calisiyordur.
3- Hipofizden TSH salgilanmiyordur.. (TSH dusuktur) 

Ikinci bir Endokrin doktoru gorsun. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2019 Saat 07:36
Troit değil de troidit die yazıodu,hatta subakut troidit.yani troit bezi iltihabı die yazıodu. Bakterinyada virüslerin troide saldırması sonucu oluşurmuş ve hipertroide sebep olurmuş.

Düzenleyen esra_kocabiyik - 14 Oca 2019 Saat 07:37
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2019 Saat 07:39
Onun da cinsleri var.. Hashimoto tiroiditi gibi..
Bunlarin tedavisi benim isim degil. 
Suphe duyuyorsaniz, Ikinci bir Endokrin doktoruna gidin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.